ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάμπετερ:Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο (Εχω προηγηθεί)

Κάμπετερ: «Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο»

Μονόδρομος είναι για την Ελλάδα ο «δύσκολο δρόμος» του εξορθολογισμού των δημοσιονομικών, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Καμπετερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Γνωρίζω και γνωρίζεις οτι εχω προηγηθεί, μόνο που τότε (Εκείνη την περίοδο που είχα δημόσιο λόγο απόλυτα ειλικρινή, τα λαμόγια παίζανε υποκριτικό Θέατρο, επιλέγοντας εύκολους δρόμους υπονομεύσεων, και καταλήστευσης του συνόλου)  όπως και σήμερα, υπάρχει σχηματισμένος στον εγκέφαλο λαμογίων ο εύκολος δρόμος των υπονομεύσεων και της αναξιοκρατίας.

Εγω σήμερα είμαι αηδιασμένος απο αυτούς που συνεχίζουν να υποκρίνονται, και ενω γνωρίζουν επαναλλαμβάνουν ακριβώς την ίδια μεθοδολογία που οδήγησε στο παρόν.

Γλυφάδα, web Τετάρτη, 1/02/2012

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Αυτοί που σε κάποιες των περιπτώσεων πληρούν καλύτερες προδιαγραφές έναντι των άλλων, εχουν την δυνατότητα να επανορθώσουν χωρίς να επαναλλαμβάνουν τις ίδιες πρακτικές;

Εντελώς  βλακωδώς αρκετοί επαναλλαμβάνουν ακριβώς την ίδια μεθοδολογία που οδήγησε σε αυτή την μετεξέλιξη, και νομίζουν οτι θα βρίσκονται στο απυρόβλητο, χωρίς να αξιολογούνται και να παρακολουθούνται, όταν τους παρέχονται αρκετά εύκολα οι ''εύκολοι δρόμοι''.

O κ. Κάμπετερ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει «το επόμενο βήμα» προς στην εφαρμογή των απαιτούμενων από την τρόικα μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να λάβει στη συνέχεια τη βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους.

«Πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι μπορούν να προσφέρουν οι Έλληνες και στη συνέχεια όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα απαντήσουν τι θα κάνουν. Η αλληλεγγύη έρχεται μόνο όταν επιδεικνύεις σταθερότητα και σταθερότητα στην περίπτωση της Ελλάδας σημαίνει μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικός εξορθολογισμός» είπε, προσθέτοντας ότι «είμαστε ελαφρώς ανήσυχοι για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί εντός του χρονικού πλαισίου. Όμως δεν βρισκόμαστε εκτός σχεδίου, αλλά η Ελλάδα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα».

Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος επιμένει ότι, παρά τις ανησυχίες και τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις ευρωπαίων πολιτικών, η θέση της Ελλάδας είναι εντός του ευρώ. «Κανείς δεν θα έχει όφελος» απάντησε όταν του ετέθη το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη ως μια πιθανή λύση στην ευρωπαϊκή κρίση.

Ωστόσο, τονίζει ότι η προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των νέων μέτρων. «Οι Ελληνες θα πρέπει να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι η άλλη όψη του νομίσματος που οδηγεί στην ανάπτυξη».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάμπετερ:Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο (Εχω προηγηθεί) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">