ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δώσε το όνομα του Βουλευτή μπάς και την βγάλεις ''καθαρή''

Σφίγγει ο κλοιός για τον βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ

Σήμερα πιθανώς να γίνει γνωστό το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και ενώ η κυβέρνηση καλούσε τον κόσμο να μην αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Θα μαθευτεί επίσης αν ο βουλευτής έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ποσό στη δήλωση πόθεν έσχες που κάνουν οι βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες», Β. Αργύρης, δήλωσε ότι στις 4 Μαρτίου -ημερομηνία που ανέφερε ο κ. Νικολούδης ότι έγινε συναλλαγή- έγιναν όλες και όλες πέντε κινήσεις προς το εξωτερικό οι οποίες και ελέγχονται.

"Πέντε κινήσεις υπάρχουν του ενός εκατομμυρίου αυτή την ημέρα. Είναι τριών επιχειρήσεων που είναι για επαγγελματική δραστηριότητα, ενός φυσικού προσώπου που ψάξαμε και δεν έχει σχέση, είναι γυναίκα, δεν έχει σχέση με πολιτικό πρόσωπο και μιας τράπεζας. Εάν λοιπόν είναι αυτό που λέει ο κ. Νικολούδης (ο πρόεδρος της Αρχής για το «μαύρο χρήμα») θα ζητήσουμε αύριο το πρωί από την τράπεζα να μας πει ποιος έκανε αυτή την κίνηση. Αν ταυτοποιείται αυτή η κίνηση με πολιτικό πρόσωπο θα έχουμε βρει το όνομα", είπε ο κ. Αργύρης.

"Θέλω να κάνω μια έκκληση μέσα από το MEGA σε αυτό τον συνάδελφο. Ρε παλικάρι μου, τελείωσε το θέμα αυτό. Δηλαδή και θα βγεις στον αέρα, ενώ τώρα εάν βγει μόνος του και δώσει εξηγήσεις θα τελειώσει η ιστορία. Κάνεις λάθος συνέδελφε που δεν βγαίνεις να πεις ότι είμαι εγώ. Αν τα έχεις βγάλει νόμιμα ή και ο,τιδήποτε. Θα έχει λιγότερες συνέπειες", είπε από τη μεριά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Η υπόθεση θα λάβει βεβαίως άλλες διαστάσεις σε περίπτωση που βουλευτής δεν έχει δηλώσει το ποσό στο πόθεν έσχες.

"Έχει κυρώσεις και χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Δεν την βάζουμε εμείς την ποινή. Εμείς εντοπίζουμε την παράβαση με βάση το νόμο και το παραπέμπουμε στον εισαγγελέα εφετών, όπως κάναμε και με τον κ. Τσοχατζόπουλο", σημείωσε ο κ. Αργύρης ενώ ο κ. Γιακουμάτος εξήγησε ότι "ο νόμος λέει ότι κατάσχονται τα χρήματα και πάει με κακούργημα".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δώσε το όνομα του Βουλευτή μπάς και την βγάλεις ''καθαρή'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">