ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το νομοσχέδιο ολα σε ένα με τη μορφή κατεπείγοντος

Το ΚΚΕ αναμένεται να καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας

To γενικό πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας, μαζί με την εξειδίκευση των μέτρων, θα κληθούν να υπερψηφίσουν αύριο το βράδυ οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

To γενικό πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας, μαζί με την εξειδίκευση των μέτρων, θα κληθούν να υπερψηφίσουν αύριο το βράδυ οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμενόταν αργά χθες το βράδυ η κατάθεση στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο και θα έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σήμερα αναμένεται το νομοσχέδιο να συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ενώ αύριο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
Εκεί αναμένεται το ΚΚΕ να καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, οπότε το βράδυ της Κυριακής οι βουλευτές θα κληθούν να ταχθούν υπέρ ή κατά της νέας επαχθούς σύμβασης.

Παρά τις αρχικές προβλέψεις για την ψήφιση του νέου μνημονίου σε δύο?δόσεις (αρχικά το γενικό πλαίσιο και στη συνέχεια η εξειδίκευση των μέτρων), μετά τις πιέσεις των Βρυξελλών, αλλά και τους τριγμούς στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να τα φέρει όλα σε ένα νομοσχέδιο.

Το επίμαχο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει δύο κείμενα που θα αφορούν στη διαδικασία του PSI, καθώς και ένα κείμενο για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.
Επίσης θα υπάρχει και κείμενο με την εξειδίκευση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί. Το κείμενο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιλαμβάνει επιμέρους άρθρα και άρα θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία με αυτή της ψήφισης του προϋπολογισμού, δηλαδή ο κάθε βουλευτής θα κληθεί να απαντήσει αν είναι υπέρ ή κατά του συνολικού πακέτου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το νομοσχέδιο ολα σε ένα με τη μορφή κατεπείγοντος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">