ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αγοράζεται χρόνος με το νέο πακέτο της Ελλάδας

Ζέλικ: Αγοράζεται χρόνος με το νέο πακέτο της Ελλάδας

«Αγορά» χρόνου σημαίνει το τελευταίο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως εκτιμά ο απερχόμενος διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε« και ότι «εν μέρει εξαρτάται από τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι Έλληνες».

«Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χειρίζεται το θέμα της Ελλάδας μεμονωμένα αλλά ο πυρήνας των θεμάτων στα οποία πρέπει να επιτύχει είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία», δήλωσε.

Ακόμη έκανε λόγο για την διαφορετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε χώρα και στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα. Για ορισμένες χώρες, όπως είπε, είναι το μέγεθος του δημοσιονομικού χρέους, για άλλες οι συνέπειες στην τραπεζική βιομηχανία και για άλλες η ανταγωνιστικότητά τους.

Ο Ζέλικ πρόσθεσε ότι η Ισπανία και η Ιταλία χρειάζονται χρόνο για να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις. «Ωστόσο, πιστεύω ότι όλα αυτά είναι δυσκολότερο να εκπληρωθούν όταν υπάρχει ύφεση στην Ευρώπη», επισήμανε.
Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει πως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία χρειάζονται πακέτα διάσωσης για τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ζέλικ, η στήριξη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης καθοριστική. «Αυτό που προσπάθησα να προτείνω, δεδομένης της μεταρρυθμιστικής πολιτικής σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, είναι ότι θα είναι σημαντικό για τη Γερμανία και άλλες ηγέτιδες χώρες στη διαδικασία να δείξουν την προοπτική, αν υιοθετούνται οι μεταρρυθμίσεις και πώς αυτές θα υποστηριχθούν από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αγοράζεται χρόνος με το νέο πακέτο της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">