ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ισοπεδώθηκαν τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (Τι μου λές ΞΕΡΕΙΣ; ο Πρωτεργάτης)

Κομμάτια και θρύψαλα ότι έμεινε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Νέα δημοσκόπηση καταγράφει το ασταθές πολιτικό περιβάλλον που προεξοφλεί το τέλος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Τα ποσοστά των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα έχουν κυριολεκτικά ισοπεδωθεί.

Δεν είναι μόνο τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας για τον μήνα Φεβρουάριο που δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον που προεξοφλεί το τέλος της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, καθώς τα ποσοστά των παραδοσιακών μεγάλων κομματικών σχηματισμών που κυβέρνησαν τη χώρα έχουν κυριολεκτικά ισοπεδωθεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 81,8% των ερωτηθέντων επιρρίπτει στις ελληνικές κυβερνήσεις την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
Ενδεικτικό της ρευστότητας που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, λόγω και των συνεχών γεγονότων, είναι οι συνεχείς αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων. Η πρόθεση ψήφου καθίσταται πλέον ένα ασταθές μέγεθος και ως προς τη δύναμη των κομμάτων και ως προς τη σειρά κατάταξης.

Η μείωση του ποσοστού της ΝΔ στο 17%. Στην πρόθεση ψήφου χωρίς άκυρα-λευκά/αποχή/αναποφάσιστους το ποσοστό διαμορφώνεται στο 24%, που μεταφράζεται σε κοινοβουλευτική δύναμη 117 εδρών.
Κομμάτια και θρύψαλα ότι έμεινε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Η αύξηση των δυνάμεων της Αριστεράς που τροφοδοτείται από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγράφει μονοψήφιο ποσοστό (9,8%) και είναι 3ο κόμμα. Το ποσοστό του 13,9% στην εκτίμηση ισοδυναμεί με 39 (!) βουλευτές.
Το διψήφιο ποσοστό (10,8%) της Δημοκρατικής Αριστεράς που φέρνει το κόμμα στη 2η θέση της πρόθεσης ψήφου.

•22,1%

Μόνο δύο στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 δηλώνουν ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα. Τις μεγαλύτερες διαρροές τις έχει προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

•44,2%

Δίνουν ισχυρή «ψήφο» για ευρωπαϊκή προοπτική

 Λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους της ΝΔ το 2009 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τώρα το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ πέρα από τις διαρροές προς το λευκό, άκυρο και αναποφάσιστους έχει και προς τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 6%, ενώ από 5,2% παίρνουν Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά.

•20,9%

Περίπου όσοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 2009 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα άλλοι τόσοι (20,9%) δηλώνουν τώρα άκυρο ή λευκό. Αναποφάσιστοι δηλώνουν σε ποσοστό 16,2%. Σαφώς μικρότερα είναι τα ποσοστά στη ΝΔ. 10,5% δηλώνουν άκυρο ή λευκό και 14,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Οκτακομματική Βουλή | Με βάση την κεντρική τιμή της πρόθεσης ψήφου  Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Φεβρουαρίου - δηλαδή μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου πο
Οκτακομματική Βουλή | Με βάση την κεντρική τιμή της πρόθεσης ψήφου

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Φεβρουαρίου - δηλαδή μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου που είχε ως αποτέλεσμα τον κοινοβουλευτικό «ακρωτηριασμό» των δύο μεγάλων κομμάτων λόγω των μαζικών διαγραφών των βουλευτών που καταψήφισαν- προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα (αν «δημοσκοπική φωτογραφία» της χρονικής συγκυρίας μείνει αμετάβλητη) για την εικόνα που θα παρουσιάζει το ελληνικό κοινοβούλιο μετά την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Στη Βουλή θα υπάρχουν οκτώ κόμματα με τη Νέα Δημοκρατία να διαθέτει μόλις 117 βουλευτές, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη θα είναι αξιωματική Αντιπολίτευση με 43, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθεί με 39 βουλευτές. 34 θα διαθέτει το ΚΚΕ, 30 ο ΣΥΡΙΖΑ, 19 ο ΛΑΟΣ και από 9 Οικολόγοι και Δημοκρατική Συμμαχία.

•29,2%

Ενας στους τρεις ψηφοφόρους δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι θα ψηφίσουν άκυρο - λευκό ή αποχή στις ερχόµενες εκλογές. Το υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου δείχνει και τη ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό στην παρούσα συγκυρία και επιτρέπει στους αναλυτές να θεωρούν ότι όλα είναι ανοιχτά.

Ένας στους τρείς ψηφοφόρους σήμερα, διότι αύριο.......(δηλαδή μετά απο μια τετραετία)  θα είναι δυο στους τρείς, και αμέσως μετά θα είναι και οι τρείς.

Είμασταν δυο γίναμε τρείς γίναμε χίλιοι δεκατρείς και τους πήρε ο ΔΙΑΟΛΟΣ.

*Τους λαμόγιους υποκριτές και επ'ουδενί πολιτευτές, και εκπροσώπους.

Γλυφάδα Web, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Λίγοι και λίγες απο τους τυχερούς που είχαν ακούσει εκπομπές του Πρωτεργάτη στον ΓΛΥΦΑΔΑ FM γνωρίζουν, οι υπόλοιποι εχουν χάσει. (Παρακολουθούσαν την χειραγώγηση και την εξαπάτηση τους, και αυτούς που σε συνεργασία με πολιτικούς και κόμματα έπαιζαν τον ρόλο τους. ΕΝΤΑΞΕΙ ΞΕΡΟΛΕΣ; )

Σαφώς έπρεπε να γράψω ευθαρσώς οτι κάποιοι γνώριζαν τα παπάρια μου, διότι θεωρούσαν οτι θα υπάρχει αιωνόβια η παντοκρατορία κομματικών Μονοπωλίων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ισοπεδώθηκαν τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (Τι μου λές ΞΕΡΕΙΣ; ο Πρωτεργάτης) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">