ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΝΤ: Οι μισθοί πρέπει να μειωθούν στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Οι μισθοί πρέπει να μειωθούν

Σε μια χώρα που λαμόγια κομματικά έτρωγαν τον αγλέορα και οι μισθοί ήταν κάτω απο τον μέσο όρο των υπολοίπων Ευρωπαίων, ενω τα προϊόντα ήταν και είναι υπερτιμημένα έναντι όλων των άλλων Χωρών, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ολιβιέ Μπλανσάρ εκτίμησε σήμερα ότι είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προσπαθήσει να μειώσει το μισθολογικό της κόστος σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, αν θέλει να ανακάμψει η οικονομία της.

Η Ελλάδα "έχει ανάγκη μίας θεαματικής μείωσης του χρέους της. Αυτό είναι το θέμα των διαπραγματεύσεων (...) όμως αυτό είναι μόνο το ένα πράγμα που χρειάζεται και κατά κάποιο τρόπο είναι ίσως το πιο εύκολο κομμάτι", δήλωσε ο Μπλανσάρ στη διάρκεια ενός συνεδρίου στο ίδρυμα Κάρνεγκι στην Ουάσινγκτον.

"Το άλλο κομμάτι είναι η ανταγωνιστικότητα", πρόσθεσε.

"Δεν υπάρχουν μυστικά εδώ. Πρέπει είτε να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητα κατά πολύ και γρήγορα και να διατηρηθεί σε μετριοπαθή επίπεδα η αύξηση των μισθών, είτε πρέπει να μειωθούν οι μισθοί", εξήγησε ο Μπλανσάρ.

"Είναι ξεκάθαρο ότι (οι Έλληνες) πρέπει να κάνουν και τα δύο. Όμως (...) οι διαρθρωτικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα --και βλέπουμε πολλούς τομείς όπου η παραγωγικότητα θα μπορούσε να αυξηθεί-- χρειάζονται χρόνο για να εφαρμοστούν. Οπότε μία χώρα όπως η Ελλάδα πρέπει ενδεχομένως να κάνει κάτι και για τους μισθούς", σημείωσε ο Μπλανσάρ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΝΤ: Οι μισθοί πρέπει να μειωθούν στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">