ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παπουτσής: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Παπουτσής: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Τελικά αυτό που παίζεται στην Ελλάδα απο επαγγελματίες πολιτικούς είναι θέατρο του παραλόγου. (Με βασικό δεδομένο το 1.000.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα) Αρκεί μια Κυριακή πρωϊ να οδηγηθείς στο κέντρο των Αθηνών και να διαπιστώσεις οτι τουλάχιστον σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων απο την πλατεία Ομονοίας κυκλοφορούν αποκλειστικά χιλιάδες αλλοδαποί, τα περισσότερα καταστήματα τα εχουν νοικιάσει αλλοδαποί, στα περισσότερα διαμερίσματα διαμένουν αλλοδαποί. Και τέλος στον πρόλογο, αστυνομικοί με εντολή του προϊσταμένου τους φυλάσουν τις Τράπεζες που πηγαίνουν και καταθέτουν τα μαύρα και αδήλωτα οι λαθρομετανάστες.
Τελικά και η φαρσοκωμωδία εχει όρια Παπουτσή.

Γλυφάδα web Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Κουρδομένος

«Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

Παράλληλα επεσήμανε πως η χώρα δεν αντέχει άλλους μη νόμιμους μετανάστες και οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού.

Ο φράχτης, τον οποίο χαρακτήρισε ο Παπουτσής ως «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» θα έχει 25 θερμικές κάμερες, ενώ το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, το οποίο και εγκαινίασε, θα διασφαλίζει τη συνεχή επιτήρηση των συνόρων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της χώρα μας για την ευρωπαϊκή ανάδειξη του θέματος της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και σε μια σειρά έργων υποδομής στην περιοχή, όπως η ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα Φερών, προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ, οι επισκευές- ανακαινίσεις χώρων κράτησης που λειτουργούν στον Έβρο, η επέκταση του υπάρχοντος κέντρου κράτησης του Φυλακίου, η ανέγερση νέου κτιρίου για το αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, καθώς και η ενίσχυση της αστυνομίας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σημειώνεται πως μόνο μέσα στο 2011, πέρασαν τα σύνορα του Έβρου, 54.974 μη νόμιμοι μετανάστες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παπουτσής: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">