ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παπαδάκη στον Αντ1 γίνεται λογοκρισία, Ζωή Γεωργαντά

Επιμένει στις καταγγελίες της η Γεωργαντά

Πρίν απο λίγο όταν η Ζωή Γεωργαντά είπε ζωντανά στον Γιώργο Παπαδάκη ότι της έγινε λογοκρισία απο τον Αντ1, ο πονηρίδης ''δημοσιογράφος'' Γιώργος Παπαδάκης, κατευθείαν την έκοψε και έδωσε πάσα για διαφημίσεις.

Στις εκτιμήσεις της περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου επέμεινε η Ζωή Γεωργαντά, η οποία άφησε σαφείς αιχμές και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατά την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Είναι γνωστό το πλαίσιο ενημέρωσης που έχουμε, όπως και ο ρόλος των ενημερωτών τύπου Παπαδάκη, σε μια Χώρα που αδαείς φρόντισαν η τηλεόραση να αντικαταστήσει τον ρόλο όσων είναι κοινά αμοιβόμενοι, και με σαφείς αρμοδιότητες.

(Βάση αυτής της κίνησης Παπαδάκη (ουσιαστικά τρίπλα) εξηγείται το οτι ουδέποτε και κατόπιν σειράς ενεργειών πολιτών, κάποια θέματα δεν παίζουν απο Δημοκράτες δημοσιογράφους ενημερωτές Παπαδάκηδες, ενω υπάρχουν ακόμα και μεταδιδόμενες βλακείες.

Γλυφάδα Web

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Γλυφάδα FM 90,6 MHZ 1977 - 2004 Μόνο Κατασχέσεις. Σου λέει κάτι το συγκεκριμένο ''Δημοσιογράφε'' ''ενημερωτή'' Γιώργο Παπαδάκη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής εκτίμησε πως το πραγματικό έλλειμμα του 2009 δεν ξεπερνούσε το 12,5% και πως ήταν δυνατόν να παραμείνει και κάτω του 10%, εάν λαμβάνονταν εγκαίρως μέτρα.

Ωστόσο, ακόμα και με την καταγραφή του σε επίπεδο 13,6% - όπως είχε γίνει πριν τον ορισμό του κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και πριν την συμπερίληψη των ΔΕΚΟ - με τη μείωσή του κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες εντός του 2010, το έλλειμμα θα είχε προκύψει μονοψήφιο, με ευεργετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία της αγοράς.

Στην πράξη, ωστόσο - κατά τις εκτιμήσεις της κυρίας Γεωργαντά - ο Ανδρέας Γεωργίου ακολούθησε την αυστηρότερη δυνατή μεθοδολογία καταγραφής του ελλείμματος από τις εναλλακτικές που υπήρχαν, θεωρώντας την ως υποχρεωτική, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εξακολουθεί να κυμαίνεται πάνω από το ψυχολογικό όριο του 10% και κατά τη διάρκεια του 2010.

Σε ερώτηση εάν υπήρχε κατά την εκτίμησή της, «σχέδιο διόγκωσης του ελλείμματος», η Ζωή Γεωργαντά δήλωσε άγνοια και υποστήριξε πως το ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί.

"Αν αποδειχτεί φούσκωμα, πρέπει να κρεμαστεί"

Στο σημείο αυτό η κυρία Γεωργαντά σημείωσε τα εξής:
"Το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα. Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα. Απλώς βρίσκω μερικές ερμηνείες. Είναι, όμως, υπεύθυνος, διότι όταν πήγαμε εμείς να του πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, μας έκλεινε την πόρτα. Δεν μας δεχόταν να συζητήσουμε οτιδήποτε".
«Πολιτικό μανιφέστο» το υπόμνημα της Ζ. Γεωργαντά
Εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε το υπόμνημα της Ζ. Γεωργαντά ως «πολιτικό μανιφέστο»:
«Η κα Γεωργαντά μου έδωσε την εντύπωση πως διακατέχεται από βαθειά άγνοια των μεθοδολογικών στοιχείων. Όταν της ζήτησα να μου ορίσει επακριβώς ποιοι φορείς δεν θα έπρεπε να μπουν στην καταγραφή και πόσο η εξαίρεσή τους θα μείωνε το έλλειμμα, η κα Γεωργαντά δεν ήταν σε θέση να μου πει. Οι απαντήσεις της ήταν αόριστες. Μιλούσε για "πατριωτική στάση" που έπρεπε να κρατήσει η ΕΛΣΤΑΤ - κάτι που ενέχει πολιτική διάσταση».

Ο Π. Ρήγας παρουσίασε στην Επιτροπή και e-mail της Ζ. Γεωργαντά προς τον Πόουλ Τόμσεν, σε απάντηση του e-mail, που είχε στείλει στο ίδιο στέλεχος του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου. Ενώ ο δεύτερος ζητούσε από τον κο Τόμσεν να παρέμβει, ώστε να οριστεί νομοθετικά η αποκλειστική του υπευθυνότητα στη διαμόρφωση των στατιστικών στοιχείων και καταγγέλλοντας τα μέλη της Αρχής που αντιδρούσαν στην αξίωσή του αυτή, το e-mail της κας Γεωργαντά χαρακτηρίζει τις αναφορές του κου Γεωργίου ως «συκοφαντικές»:

«Επιθυμώ να σας αναφέρω, πως οι "παρατυπίες" συνίστανται στην προσπάθειά μας να εκτελέσουμε το ρόλο μας όπως περιγράφεται από το νόμο ως μέλη του Σώματος της ΕΛΣΤΑΤ, εγκεκριμένα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεωρώ, εν πάση ειλικρινεία, ότι θα έπρεπε να ζητήσετε να σας δώσουμε μία αναφορά των ενεργειών μας στην Αρχή. Προσβλέπω σε μια θετική απάντηση εντός 24 ωρών, ύστερα από την οποία, προκειμένου να εξασφαλίσω την υπόληψή μου, σκοπεύω να δημοσιοποιήσω την επιστολή που έχετε λάβει», αναφέρεται επίσης στο e-mail της κας Γεωργαντά.

Η Ζ. Γεωργαντά διευκρίνισε πως είχε μιλήσει στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου για τις ενέργειες του Α. Γεωργίου, προτού στείλει το δικό της e-mail στον Πόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Κουρουμπλή, από πλευράς ΠΑΣΟΚ «επιχειρείται μια προσπάθεια ισοστάθμισης των δύο e-mail». «Η αποστολή και του δικού της e-mail υπήρξε απαράδεκτη - ωστόσο η κα Γεωργαντά απευθύνθηκε πρώτα στη Βουλή και τον υπουργό Οικονομικών και μετά στον κο Τόμσεν, από τον οποίο δεν ζητά πολιτική παρέμβαση, όπως ο κος Γεωργίου», σχολίασε ο Π. Κουρουμπλής.

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε να κληθούν ο Α. Γεωργίου, η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Στρόμπλος (πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ που επίσης διαφώνησε με τον Α. Γεωργίου) σε αντιπαράσταση και να συζητηθούν τα δύο e-mail στις Επιτροπές Οικονομικών και Διαφάνειας της Βουλής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παπαδάκη στον Αντ1 γίνεται λογοκρισία, Ζωή Γεωργαντά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">