ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απάτη μαμούθ δημοσίων υπαλλήλων με 6 εκατ. ευρώ λεία στο ΙΚΑ

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το τελικό ποσό της υπεξαίρεσης να αυξηθεί, ακόμη και να διπλασιαστεί, ξεπερνώντας τα 10 με 12 εκατ. ευρώ καθώς και το ενδεχόμενο στην κομπίνα να εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι

Τέσσερις υψηλόβαθμες υπάλληλοι του υποκαταστήματος Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών εμπλέκονται σε απάτη - μαμούθ με πλαστές συνταγογραφήσεις, εικονικά νοσήλια και εκδόσεις επιδομάτων που κατέληγαν στις τσέπες τους. (Βέβαια αυτή είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στο σύνολο της Απάτης απο δημοσίους υπαλλήλους, σε μια χώρα που οι εκλεγμένοι ώστε να δημιουργήσουν ψηφοφόρους, διόρισαν σχεδόν τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας)

Όταν αποδεδειγμένα τέσσερεις υπάλληλοι του δημοσίου έχουν καρπωθεί πάνω απο 12 εκατ ευρώ, μπορείς να συμπεράνεις τι γίνεται.
Όταν οι μισοί απο αυτούς που παίρνουν  επιδόματα δεν πήραν μέρος στην απογραφή, καταλαβαίνεις τι παιχνίδι παίζεται σε ολόκληρη τη Χώρα απο δημοσίους υπαλλήλους και αρμοδίους σε δήμους.

Γλυφάδα Web

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Επιτέλους πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή Κυβέρνηση, και πρέπει όλοι να αποτινάξουμε ιδεολογίες, πολιτικές πεποιθήσεις και σκοπιμότητες, διότι προέχει το συμφέρον της Χώρας, και όλων των πολιτών, οχι των επιτήδιων που εχουν καταληστεύσει το σύνολο. (Τι μπορεί να ισχυριστεί κάποιος σήμερα, οτι πορεύεται με τις δεξιές η τις αριστερές πολιτικές ποποιθήσεις, και κλείνει τα μάτια;)

ΥΓ 2: Καθημερινό φαινόμενο η προβολή και προώθηση απο Μ.Μ.Ε κάποιων κατάλληλων για την εκπροσώπηση όλων εμάς, την ίδια στιγμή που υπάρχουν αυτά τα στοιχεία και τέτοιας μορφής ενέργειες που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους κάλυπταν επι δεκαετίες.

ΥΓ 3: Εαν η Χώρα δεν είχε οδηγηθεί σε οριακό σημείο, όλοι αυτοί οι απατεώνες με απατες μαμούθ, ουδέποτε θα είχαν συλληφθεί. (Γίνεται αυταπόδεικτη η ακαταλληλότητα αρκετών που προωθούνται, διότι δεν είχαν την δυνατότητα ελένχου των υφισταμένων τους, άρα γελοία η πλαισίωση απο δαύτους.)

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το τελικό ποσό της υπεξαίρεσης να αυξηθεί, ακόμη και να διπλασιαστεί, ξεπερνώντας τα 10 με 12 εκατ. ευρώ καθώς και το ενδεχόμενο στην κομπίνα να εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι

Απάτη-μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ, που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ, αποκαλύφθηκε χθες από την Οικονομική Αστυνομία.

Τέσσερις υψηλόβαθμες υπάλληλοι στο υποκατάστημα Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών φαίνεται πως εμπλέκονται στην απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Ιδρύματος με πλαστές συνταγογραφήσεις, εικονικά νοσήλια και εκδόσεις επιδομάτων σε δικαιούχους και μη. Μία ακόμη υπάλληλος από τη Λακωνία αναζητείται.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο περίπου μήνες, όταν οι ειδικοί αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας έλαβαν πληροφορίες για «περίεργη» απώλεια εσόδων στο ΙΚΑ Καλλιθέας.Οι αναζητήσεις στα... «άδυτα» των οικονομικών του υποκαταστήματος απέδωσε καρπούς και χθες, από νωρίς το πρωί, βρισκόταν σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Λακωνία, με τη συνδρομή της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τις έρευνες των Αρχών, τρία πολυτελή αυτοκίνητα έχουν ήδη κατασχεθεί ως αποκτηθέντα με χρήματα από παράνομες δραστηριότητες. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των υπαλλήλων, βρέθηκε κρυμμένο σε αποθήκη μίας υπαλλήλου ποσό 960.000 ευρώ. Επίσης, βρέθηκαν επιταγές ύψους 110.000 ευρώ και αρκετά ακόμη χρήματα σε ρευστό.

Πολυσχιδής δράση...

Η δράση των υπαλλήλων για να εξαπατήσουν το ΙΚΑ ήταν πολυσχιδής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η θέση τους σε «καίριες» θέσεις του Ιδρύματος τις βοηθούσε να έχουν πρόσβαση σε παροχές, μητρώα και άλλες οικονομικές υπηρεσίες.
Οι υπάλληλοι εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για νοσήλια, συνέτασσαν συνταγές ακριβών φαρμάκων, εξέδιδαν επιδόματα και βοηθήματα σε δικαιούχους και μη του ΙΚΑ, ακόμη και υπέρ των... εαυτών τους.

Ολα τα ποσά πήγαιναν τελικά στους λογαριασμούς τους και τις τσέπες τους, πλουτίζοντας σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου, της εθνικής οικονομίας, και του συνόλου των πολιτών. (Σήμερα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όσοι κινούνται υπέρ της διαφάνειας, συνδράμουν υπέρ του συνόλου των πολιτών και της Χώρας. Βέβαια ακόμα και σήμερα υπάρχουν τομείς στους οποίους κάνουν τα ''στραβά μάτια'')

Ακόμα και σε τέτοιου χαρακτήρα περιπτώσεων που θεωρούνται μαμούθ, η μεταχείριση τους είναι ευνοική. Αυτά τα καθάρματα της Ελληνικής επικράτειας, δεν είχαν κανένα ενδοιασμό, όταν διαπιστωμένα είναι βασικοί συντελεστές της αρνητικής μετεξέλιξης εκατομμυρίων πολιτών της Ελλάδας.

Ουσιαστικά για τέτοιας μορφής περιπτώσεις έπρεπε να υπάρχει  ισόβιος εγκλεισμός, και ουδέποτε πρίν τον θανατό τους να δουν τη κοινωνία ελεύθεροι, ώστε να υπάρχει παραδειγματισμός των υπολοίπων λαμογίων. (Εαν πρέπει να υπάρξει μια Χώρα σύνχρονη, και να μπορέσει να ορθοποδήσει, πρέπει να κλείσει ο οίκος ανοχής, και γνωρίζουν όλοι τι ενοοώ)

Ντόλτσε βίτα

Οι σύζυγοι βοηθούσαν στο «ξέπλυμα»

Στο «ξέπλυμα» του παράνομου χρήματος και τη νομιμοποίησή του έπαιρναν μέρος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι σύζυγοι. Ολοι τους, πάντως, δεν έχαναν την ευκαιρία να διάγουν πολυτελέστατο βίο, ζώντας σε μονοκατοικίες με πισίνες και όλες τις ανέσεις, οδηγώντας ακριβά αυτοκίνητα και... απολαμβάνοντας στο έπακρο την καθημερινότητά τους... Ακόμη, σε ορισμένες από τις κατοικίες βρέθηκαν εκατοντάδες έγγραφα του ΙΚΑ που πλαστογραφούνταν συστηματικά από τις υπαλλήλους.

Οι κατηγορίες

Τα αδικήματα που βαρύνουν τις 4 υπαλλήλους και τους 2 συζύγους είναι, κατά περίπτωση, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η πλαστογραφία, η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης εγγράφων, η απιστία σε βάρος της υπηρεσίας και ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος ασφαλιστικού ταμείου και ίσως μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που έχει χειριστεί η νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απάτη μαμούθ δημοσίων υπαλλήλων με 6 εκατ. ευρώ λεία στο ΙΚΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">