ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μια ντουζίνα ανατροπές στις Φορολογικές δηλώσεις

Αν ο φορολογούμενος υποβάλει περισσότερες αποδείξεις, δεν κερδίζει τίποτα, αν όμως λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%

Σε ύψη δυσθεώρητα θα φτάσει φέτος ο λογαριασμός της Εφορίας. Οι δώδεκα παγίδες που το νέο σύστημα επιφυλάσσει θα αγγίξουν 3.000.000 φορολογουμένους. Οι περισσότεροι δεν έχουν καταβάλει ποτέ φόρο. Μηδαμινές θα είναι οι επιστροφές.

Αν ο φορολογούμενος υποβάλει περισσότερες αποδείξεις, δεν κερδίζει τίποτα, αν όμως λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%
Βαρύς και ασήκωτος θα είναι φέτος ο... λογαριασμός της εφορίας, καθώς κρύβει 12 «παγίδες» για τους φορολογούμενους.

Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους.

Μάλιστα, ελέω τεκμηρίων, στην τσιμπίδα της εφορίας θα πιαστούν τουλάχιστον 3.000.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων τα 2.000.000 πέρυσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο.

12 ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις

Επίσης, οι επιστροφές φόρου θα είναι μηδαμινές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και εξαιτίας των ψαλιδισμένων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το ελάχιστο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα είναι ελάχιστες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια ντουζίνα ανατροπές στις Φορολογικές δηλώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">