ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλλαγές στα ΑΕΙ - Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία


Την ελπίδα πως θα υπάρξει επανεκκίνηση διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, διατύπωσαν οι πρυτάνεις, κατά τη διάρκεια της 69ης Συνόδου Πρυτάνεων και Πανεπιστημίων, που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Γιάννενα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τις χθεσινές εργασίες της Συνόδου. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου και των πρυτάνεων είναι η αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Σημείωσε ακόμη ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να υπεχρηματοδοτηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, οι πρυτάνεις θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη, στον οποίο θα θέσουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολεί τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εργασιών, από τη σύνοδο των Ιωαννίνων εκδόθηκαν 14 ψηφίσματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, τη φοιτητική μέριμνα και τις φοιτητικές εστίες, τη διαδικασία επιλογής ερευνητικού προσωπικού στα ΑΕΙ, το Ειδικό Μισθολόγιο μελών ΔΕΠ και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων.

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή της, η Σύνοδος διαπιστώνει ότι τα προβλήματα των Πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επειδή έως τώρα, όπως λέει, δεν βρέθηκαν κατάλληλες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε αδιέξοδο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλλαγές στα ΑΕΙ - Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">