ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Ε.Βενιζέλος αρχίζει πόλεμο στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της υποκρισίας

Ο Ευ. Βενιζέλος με φόντο μια λευκή σελίδα και το σύνθημα «Αρχίζουμε» ξεκίνησε τη μάχη προς τις εθνικές εκλογές

Πόλεμος στις δυνάμεις της υποκρισίας και της δημαγωγίας. Προσκλητήριο ενότητας και συμμετοχής στην εκλογή της Κυριακής. «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων»

Aπόλυτα μόνος εχω το μοναδικό επιχείρημα: (Έλληνα και Ελληνίδα εσυ κρίνεις, και εσυ αποφασίζεις, κανείς άλλος δεν είναι καταλληλότερος απο εσένα.)

Eσυ θα κρίνεις ποιοι είναι λαϊκιστές και υποκριτές στη Χώρα μας, κανένας άλλος δεν μπορεί να σε αναγκάσει, και με καμία μέθοδο.

Γνωρίζεις ποιοι ζήτησαν να είναι αρμόδιοι και παράλληλα να πληρώνονται ωστε να έχουν τις αρμοδιότητες χειρισμών στο σύνολο των ζητημάτων στην Ελλάδα.

Γνωρίζεις εαν έδειξαν ενδιαφέρων ώστε σταδιακά να επιλύουν τα μακροχρόνια προβλήματα εξαρτώμενα των πολιτικών τους αυτοί που ζητούν την στήριξη και την ψήφο σου.

Γνωρίζεις ποιοι είναι υποκριτές διότι ουδέποτε αναλαμβάνουν των ευθυνών τους, και γνωρίζεις ποιοι είναι λαϊκιστές που διαχρονικά δεσμεύονται, αρχίζουν και αλλάζουν με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ενω για τον πολίτη δεν αλλάζει τίποτα απο τις δικές τους πολιτικές, και επι δεκαετίες δεν είδαμε το ελάχιστο της μεταρρύθμισης.

(Έλληνα και Ελληνίδα εσυ κρίνεις, και εσυ αποφασίζεις, κανείς άλλος δεν είναι καταλληλότερος απο εσένα να σου κάνει υποδείξεις.)
Και τέλος, είναι απαράδεκτο στη γεννέτηρα της Δημοκρατίας να ομιλούν για δημαγωγία ενημερωμένοι που επι δεκαετίες δεν κάνουν τίποτα. Η Αλήθεια δεν είναι δημαγωγία, μόνο αυτό μας εχει μείνει ως δείγμα πολιτισμού, τίποτα άλλο, και τιμή σε όσους κόντρα στο ρεύμα της εποχής μας δεν αφομοιώνονται απο την βασική πεπατημένη αυταπόδεικτα δημαγωγών, λαϊκιστών, και άκρατων υποκριτών, που προσβάλλουν τους φυσικούς δημιουργούς του σοσιαλισμού και της αριστεράς.

(Ξεχνάς πρίν απο δυο χρόνια το Πρώτα ο Πολίτης;)

Γλυφάδα web

Γιάννης Κουρδομένος

(Όταν υπάρχουν τα αυταπόδεικτα, και κάποιοι που κλήθηκαν επανελλημένα δεν έκαναν το ελάχιστο, η συνέχεια μιας παράστασης είναι δεδομένη..... και με γνωστή συνέχεια. Υπάρχουν οι μετέχοντες και κατέχοντες της παράστασης, και στον αντίποδα πραγματικά σοσιαλιστές και αριστεροί.)

(Γνωρίζετε με επάρκεια τι έχετε δημιουργήσει και αρχίζετε για πολλοστή φορά μια παράσταση κάκιστης μορφής χωρίς κανένα απολύτως όφελος της Χώρας και του πολίτη, διότι πολίτης δεν είναι μόνο το κομματόσκυλο που διορίσατε, ούτε ο πολιτικός που έλαβε το αντάλλαγμα και ο συνδράμων χρηματοδότης διαπλεκόμενος.)

(ΕΙΣΑΣΤΕ οτι υπονοεί η γραφή μου και απορρέει αυτής και κάτι περισσότερο (...........................)

Ο Ευ. Βενιζέλος με φόντο μια λευκή σελίδα και το σύνθημα «Αρχίζουμε» ξεκίνησε τη μάχη προς τις εθνικές εκλογές «Πρεμιέρα» στην Ιπποκράτους με σαφή μηνύματα, διλήμματα, προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις για την εκλογή της Κυριακής, περιγραφή του ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος και διμέτωπη επίθεση ένθεν κακείθεν του κόμματός του, έκανε χθες ο οιονεί πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος.

Μόνος στο πάνελ (όπως και μόνος υποψήφιος για την προεδρία), έχοντας ως φόντο μια «λευκή σελίδα» με μια οριζόντια πράσινη γραμμή που κατέληγε στο σύνθημα «αρχίζουμε», ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε ουσιαστικά τη μάχη προς τις εθνικές εκλογές σε 6-7 εβδομάδες - με πρώτο κρίσιμο «σταθμό» τη διαδικασία της εκλογής του στην ηγεσία από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Η επιλογή

Η επιλογή ήταν συγκεκριμένη. Ο Ευ. Βενιζέλος «αποχαιρετά» μετά την εκλογή της Κυριακής τους 9 «κολασμένους» μήνες στο υπουργείο Οικονομικών με την πεποίθηση ότι όταν έχεις βοηθήσει αποτελεσματικά για τη διάσωση της χώρας, τότε μπορείς να κάνεις πολλά για το κόμμα σου - «την κοίτη της δημοκρατικής παράταξης», όπως είπε υπονοώντας ότι οι παραπόταμοι κάποια στιγμή συγκλίνουν.
Κήρυξε πόλεμο στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της υποκρισίας

Η πρώτη «ανάγνωση» της περιγραφής του σχεδίου του για το ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έδειξε ότι δεν θέλει να περιχαρακώσει τα όρια του ΠΑΣΟΚ, αλλά να στείλει προσκλητήριο ενότητας, συσπείρωσης και συμμετοχής όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Χαρακτήρισε «γιορτή της δημοκρατίας και της συμμετοχής» την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και «μια ευκαιρία καταγραφής των δυνάμεων όσων νιώθουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το σπίτι τους». Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επανάληψη επεισοδίων, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική διαφωνία είναι θεμιτή, αλλά το όριο είναι η βία, η συμβολική και υλική.

«Πρέπει να αντισταθούμε - είναι κρίμα κόμματα που δηλώνουν προοδευτικά, ή πολιτικές δυνάμεις που δηλώνουν προοδευτικές, να ενθαρρύνουν ή να ανέχονται τέτοιου είδους φασίζουσες πρακτικές», τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, για να συμπληρώσει το μήνυμα λίγο αργότερα, μιλώντας για τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της υποκρισίας.

«Στόχος μόνο η νίκη»
«Πρέπει να ανοίξουμε πόλεμο με το μέτωπο της υποκρισίας και της δημαγωγίας», επεσήμανε απευθυνόμενος σε όλα τα στελέχη και αναφερόμενος στον στόχο των προσεχών εκλογών: «Δεν μπορεί να είναι παρά μόνο η νίκη, είναι η νίκη, η πρωτιά, ο καθοριστικός ρόλος και λόγος του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του τόπου».

Είναι πασιφανές ότι από τη Δευτέρα και για ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα μέχρι τις εθνικές κάλπες ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να «ξανακτίσει» την «εικόνα» του ΠΑΣΟΚ αναδιατάσσοντας παράλληλα πρόσωπα και αποσαφηνίζοντας τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην πρωτόγνωρα σκληρή συγκυρία για τους Ελληνες πολίτες.

Ο δημόσιος λόγος του θα είναι έμπλεος μηνυμάτων για το ΠΑΣΟΚ που «αρχίζει» ξανά. Θέλουμε -είπε- ένα ΠΑΣΟΚ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και άξιο του ονόματος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Δύσκολος δρόμος
Υπεύθυνες πολιτικές

«Δεν επιλέγω ποτέ τον εύκολο δρόμο», λέει ο κ. Βενιζέλος, θεωρώντας στοίχημα αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ: να προτείνει υπεύθυνες πολιτικές που να εναρμονίζονται με τις δεσμεύσεις της χώρας για την οριστική διάσωση από τη χρεοκοπία. Ωστόσο, για τους διαγραφέντες βουλευτές άφησε την πόρτα ανοιχτή, καθώς η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο καθένας μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη στάση του.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ
Επίθεση στον Σαμαρά - βέλη και κατά της Αριστεράς
  • «Δεν θα συμπράξουμε με τον δεξιό τυχοδιωκτισμό. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε ούτε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό»
Η επί της ουσίας επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία εγκαινίασε χθες από την Ιπποκράτους και την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο νέος αρχηγός, όπως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αυτοκριτική (για τα λάθη και τις καθυστερήσεις της διακυβέρνησης Παπανδρέου), δεν προτίθεται να «ξεχάσει» τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απέφευγε συστηματικά να επωμιστεί επί δύο χρόνια μέρος της προσπάθειας, ακολουθώντας αντιμνημονιακή πολιτική, με το γνωστό «δεν υπογράφω».

«Ο κ. Σαμαράς διαπαιδαγώγησε το κόμμα του και την παράταξή του επί μήνες σε μια αντιμνημονιακή λογική και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, όταν αντιλήφθηκε ότι αυτά που έλεγε επί μήνες ήταν ανακριβή και αδιέξοδα, έκανε μια στροφή 180 μοιρών.

Και την επιλογή αυτήν δεν παραδέχτηκε με θάρρος, παρρησία και ολοκληρωμένο τρόπο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος ο οποίος έστρεψε τα βέλη του και προς την Αριστερά.
Επιδιώκοντας να αναδείξει τον διμέτωπο αγώνα με δυνάμεις δεξιά και αριστερά του ΠΑΣΟΚ αλλά με τον ίδιο παρανομαστή, τη «συντηρητική» λογική και την «αντίδραση» στο μνημόνιο χωρίς αντιπρόταση, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει τη στάση του.

«Δεν θα συμπράξουμε με τον δεξιό τυχοδιωκτισμό. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής. Και υπάρχει και η εκδοχή μιας συμπαθούς
Αριστεράς που είναι υπέρ όλων - είναι υπέρ του ευρώ αλλά κατά του προγράμματος», διαπίστωσε με νόημα ο Ευ. Βενιζέλος θέλοντας να αναδείξει τις ευθύνες των δυνάμεων (σε όλα τα κόμματα) που τάσσονται κατά του νέου προγράμματος, αλλά και της «συμπαθούς» Αριστεράς, αναφερόμενος ουσιαστικά στη διγλωσσία του κόμματος του κ. Κουβέλη.

Η φράση «Ψηλά το κεφάλι, έχεις ξανά ευκαιρία», εκτιμάται πάντως ότι ήταν αυτή που συμπύκνωσε το μήνυμα αισιοδοξίας που ήθελε να αποστείλει προς πάσα κατεύθυνση ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πιστεύει ότι η χώρα θα κερδίσει τη μάχη με τις αναγκαίες κινήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ
Προσκλητήριο για συμμετοχή


Η διαδικασία της Κυριακής είναι ένα προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, στο ΠΑΣΟΚ των αγώνων, όλων των γενεών, της αλληλεγγύης, στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Είναι μια ευκαιρία να καταγράψουμε την ενότητά μας, τις δυνάμεις μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Εγιναν λάθη


Νομίζω ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο φάσεις (του Μνημονίου) είναι σαφείς. Ναι, έγιναν λάθη, ναι έγιναν παραλείψεις, ναι τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά, ναι οι συσχετισμοί ήταν πολύ δύσκολοι, πάρα πολύ σκληροί - και από ένα σημείο και μετά δρομολογήθηκε η σωστή στρατηγική που αποδίδει καρπούς.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
Στροφή 180 μοιρών


Ο κ. Σαμαράς διαπαιδαγώγησε το κόμμα του επί μήνες σε μια αντιμνημονιακή λογική και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα έκανε μια στροφή 180 μοιρών, έκανε μια άλλη επιλογή. Την επιλογή αυτή ποτέ δεν την παραδέχτηκε με θάρρος. Κράτησε πάντα μια «ήξεις αφήξεις» στάση, αυτή που χαρακτηρίζω «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡA
Αδύνατη η συνεργασία


Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό και τα κόμματα της δραχμής. Ούτε επίσης με την τρίτη εκδοχή της «συμπαθούς Αριστεράς», που δεν ανοίγει μέτωπα, που είναι υπέρ του PSI αλλά χωρίς να θίγει κανέναν, που είναι υπέρ του ευρώ αλλά κατά του προγράμματος.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Αντίσταση στον εκφασισμό


Η πολιτική διαφωνία είναι θεμιτή. Το όριο είναι η βία, συμβολική και υλική. Ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι ένας ορατός κίνδυνος, που τον βλέπουμε και πρέπει να αντισταθούμε. Είναι κρίμα κόμματα που δηλώνουν προοδευτικά ή πολιτικές δυνάμεις που δηλώνουν προοδευτικές να ενθαρρύνουν ή να ανέχονται τέτοιου είδους φασίζουσες πρακτικές.

Ο ΣΤΟΧΟΣ
Αυτοδύναμη χώρα


Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης. Στόχος μας στην πορεία προς τις εκλογές είναι η νίκη, η πρωτιά. Πρέπει να ανοίξουμε πόλεμο με το μέτωπο της υποκρισίας και της δημαγωγίας. Ο τόπος θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, γιατί δεν υπάρχουν ακυβέρνητες πολιτείες. Προοδευτική λύση είναι αυτή που θα επιτρέψει στη χώρα να ξαναγίνει αυτοδύναμη όχι ως κυβέρνηση, ως χώρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Ε.Βενιζέλος αρχίζει πόλεμο στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της υποκρισίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">