ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαδυκτιακή Έρευνα: Δημοφιλέστερη η Αγκελα Μέρκελ

Δημοφιλέστερη ηγέτις η Αγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει τις περισσότερες ψηφους από τους υπόλοιπους ηγέτες πέντε κύριων ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Παρά το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγκελα Μέρκελ είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι σε αυτές τις πέντε χώρες (93% για τον πρώτο, 92% για τη δεύτερη), ο Γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων και συγκεντρώνει εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, 44%.
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι' αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Τέλος, ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι είναι ο λιγότερο γνωστός από τους πέντε Ευρωπαίους ηγέτες (63%).
Συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA για τη γαλλική εφημερίδα 20minutes στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία, από τις 20 ως τις 29 Φεβρουαρίου μέσω του Ίντερνετ σε δείγμα 4.217 προσώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαδυκτιακή Έρευνα: Δημοφιλέστερη η Αγκελα Μέρκελ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">