ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Σγουρός: Ποια Μάχη Θα Δώσετε;
























Σε πλήρη διάταξη μάχης είναι πλέον από χθες το ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών. Η εγκύκλιος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια έχει ήδη αποσταλεί σε Νομαρχιακές, Περιφερειακές και Τοπικές Επιτροπές και ως το Σάββατο αναμένονται οι σχετικές αιτήσεις.

Την ίδια ώρα, την επίσημη πρώτη της έχει σήμερα η Εθνική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι, ενώ οι τόνοι στην μάχη με τη ΝΔ έχουν ανέβει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινά περιοδείες.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί να εγκρίνει σε συνεδρίαση του το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, πιθανότατα την Μεγάλη Τετάρτη. Προς το παρόν, πάντως, άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους διαγραφέντες βουλευτές, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει διαμηνύσει σε στενούς συνεργάτες του ότι θα λάβει μόνος τις σχετικές αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως η επιστροφή κάποιων εξ αυτών θα συσπείρωνε το κόμμα.

Ο ίδιος πάντως επιθυμεί ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια, που θα φτάνει ακόμα και το 60%, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι δεν ήταν τυχαία η πρόταση του Γιάννη Σγουρού χθες για παραίτηση από τυχόν υποψηφιότητα των στελεχών που είχαν θέσεις ευθύνης από το 1980. «Με παλιό υλικό δεν χτίζεις καινούρια πολυκατοικία», είπε, συγχαίροντας παράλληλα τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Σωκράτη Ξυνίδη για την απόφασή τους να μην είναι υποψήφιοι και καλώντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Εντός της Επιτροπής βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παπουτσής, παρολίγον αντίπαλος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κούρσα για τη διαδοχή, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Δημήτρης Ρέππας, όχι όμως και οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος και Γιάννης Ραγκούσης, που ετοιμάζει και... αντεπίθεση μέσω ιδεολογικής εκδήλωσης του Π80.

Και ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει σηκώσει τους τόνους κατά της ΝΔ, στρεφόμενη χθες και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναχωρεί το απόγευμα για την πρώτη του επίσκεψη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Γιάννη Μανιάτη και Πέτρο Ευθυμίου. Άμα τη επιστροφή του και με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ετοιμάζει ειδική εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει το «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» του κόμματος, με το οποίο στοχεύει να «υπερβεί» ουσιαστικά το μνημόνιο, ενώ προτίθεται να «πάρει πάνω του» το παιχνίδι της προεκλογικής εκστρατείας, τονώνοντας το ηγετικό του προφίλ.

Γιάννης ΣγουρόςΕντωμεταξύ, την Εθνική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος παρουσίασε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Φώφη Γεννηματά.

Πρόκειται για ένα πολυπληθές σχήμα –μετέχουν πάνω από 65 άτομα- με σαφή παρουσία της νεολαίας, αλλά και χωρίς να εξαιρούνται όσοι κατέχουν θεσμικές θέσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κορυφαία κυβερνητικά του στελέχη.

Τόσο η Ιπποκράτους πάντως, όσο και συνάδελφοι του κ. Σγουρού στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων μιλούσαν χθες για «προσωπικές απόψεις» του, που ουδεμία σχέση έχουν με τυχόν σχετική απόφαση του κόμματος ή εντολή του προέδρου.

«Οσοι είχαν θέσεις ευθύνης από το 1980 δεν πρέπει να είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ζήτησε μάλιστα απ΄ όλους αυτούς να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους, διαφορετικά θα προτείνει να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια κι έβαλε ακόμα θέμα ηλικίας. Επίσης ζήτησε να υπάρξουν δύο θητείες σ΄ όλα τα όργανα του κόμματος.

Για το ρόλο που μπορεί να έχουν κάποια ιστορικά στελέχη ο Γ. Σγουρός προτείνει να την χρησιμότητά τους σε άλλα πόστα, όπως στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Επιμένει πάντως ότι πρέπει να δοθεί τόπος στα νιάτα για να ανανεωθεί πραγματικά το ΠΑΣΟΚ με «μάχιμους υποψηφίους» γιατί όπως λέει.

«Οταν τρέμει το χέρι ή το κεφάλι, δεν μπορείς να αγωνιστείς»…

Ο περιφερειάρχης Αττκής υποστηρίζει ότι «η μεγάλη ευθύνη ανήκει σ΄ αυτό που ονομάζεται πολιτικό σύστημα και είναι προσανατολισμένο στον εαυτό του και όχι στις λύσεις.


(Λόγω του ότι έχουν αγωνιστεί πάρα πολυ σκληρά και ο συμπολίτης μας κ.Γιάννης Σγουρός, και συνολικά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, και υπάρχει παραγώμενο έργο που τουλάχιστον στη Γλυφάδα το γνωρίζουν αρκετοί, πρέπει να δώσουμε για πολλοστή φορά τη δυνατότητα σε αρκετούς οι οποίοι μετά απο σειρά αιτήσεων πρός το συγκεκριμένο κόμμα, αρχηγούς, προέδρους,  αντιπροέδρους, βουλευτές, δημάρχους κ.α ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Απο το 1991 που κατέθεσα νομότυπα Αίτηση για Ίδρυση, Εγκατάσταση, και λειτουργία, εχω δεχθεί επανελλημένα διώξεις, και κατασχέσεις, και σειρά δικαστηρίων, χωρίς την στήριξη απο κανένα, με αποτέλεσμα μετά το σύνολο των ενεργειών μου και αιτήσεων, χωρίς καμία απολύτως ενέργεια αυτών που δηλώνουν εκπρόσωποι, να εχω οδηγηθεί σε φυσική εξόντωση, όσο οι συγκεκριμένοι κύριοι κάνουν δηλώσεις για νεο αίμα και αγώνες και κουραφέξαλα.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος,

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Μόνο Κατασχέσεις, και σήμερα έχουμε 2012 και δεν εχει υπάρξει καμία παρέμβαση πολιτευτή ωστε να βρεθεί λύση για νόμιμη επαναλειτουργία για την διαβίωση ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ενω είχε υπάρξει η σύνομη διαδικασία, και μετά απο εκατοντάδες αιτήσεις μέχρι αυτη τη στιγμή υπάρχει η απραξία όλων των εκλεγμένων που δηλώνουν έτοιμοι για μάχη,

ΠΟΙΑ ΜΑΧΗ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;

Διαχρονικά γενικολογίες και αοριστολογίες, ενω πλαισιώνουν, τους πληρώνουμε, εχουν σαφή ρόλο, και δεν κάνουν τίποτα.

Τι κάνει ο κ. Σπονδυλίδης σύμβουλος του Γιάννη Σγουρού που μου είπε οτι με παρακολουθούν, δεν γνωρίζουν τι εχει συμβεί;

Tι κάνει ο ενημερωμένος Δήμαρχος Γλυφάδας Kώστας Κόκκορης;

Δεν υπάρχει ίχνος συνείδησης σε όλους αυτους που έχουν εκλεγεί;

Και όσων αφορά τους υπολοίπους στη Γλυφάδα με διαδικασίες στουθοκαμηλισμών, αποστροφής, και σχόλια του τύπου, τον κακομοίρη, έληξε το θέμα για τους πολιτισμένους, συνειδητοποιημένους, και ευαισθητοποιημένους συνδημότες;

Όλα ήταν σχεδιασμένα, όπως υπάρχει μέχρι σήμερα σχεδιασμός και ολοκληρωτικό έλλειμα εκπροσώπησης.

Απο τον Στέλιο Λανδράκη που ενημέρωσα τηλεφωνικά και λίγο καιρό αργότερα υπήρξε δίωξη και κατάσχεση, μέχρι τον Στέλιο Σφακιανάκη τέως Δήμαρχο Γλυφάδας στον οποίο είπα οτι μου έγινε κατάσχεση και δεν με πίστευε, και την Αίτηση που κατέθεσα και ποτέ δεν πέρασε απο ένα Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι και σήμερα με τον ενημερωμένο Κώστα Κόκκορη, υπάρχει ολοκληρωτικό έλλειμα εκπροσώπησης απο όλους αυτούς που εχουν θεσμικό ρόλο στη τοπική κοινωνία.

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, και ακόμα και σήμερα ως απατεώνες δεν κάνουν τίποτα τουλάχιστον για τον συμπαραστάτη του ΔΗΜΟΤΗ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Σγουρός: Ποια Μάχη Θα Δώσετε; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">