ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρωσία: Κρούσματα νοθείας καταγγέλουν αντιπολίτευση - ΜΚΟ

Κρούσματα νοθείας καταγγέλουν αντιπολίτευση - ΜΚΟ

Περιπτώσεις νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία, τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας, καταγγέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

"Τα ίδια πρόσωπα ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 2164 και 2166" στη Μόσχα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το κόμμα Γιάμπλοκο που έχει στείλει παρατηρητές σε όλη τη χώρα.

"Στο Βλαδιβοστόκ, στο εκλογικό τμήμα 155, ψηφοφόροι ανακάλυψαν όταν πήγαν να ψηφίσουν ότι είχαν ήδη ψηφίσει...", προσθέτει το κόμμα, του οποίου ο υποψήφιος Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές εξαιτίας παρατυπιών στη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων ψήφων που χρειαζόταν.

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει περιπτώσεις νοθείας που εντόπισαν δικοί του παρατηρητές.

Η ΜΚΟ Golos είχε εντοπίσει μέχρι τις 12:30 ώρα Μόσχας, πολλές εκατοντάδες παραβιάσεις των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία, με τις κάλπες να μένουν ανοιχτές μέχρι τις 8 μ.μ., ανάλογα την ζώνη ώρας στις περιφέρειες της χώρας, με το πρώτο άνοιγμα να έχει στην Άπω Ανατολή της χώρας και το τελευταίο στη δυτική περιοχή του Καλίνινγκραντ.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη στείλει 6.000 αστυνομικούς από Μόσχα στα εκλογικά κέντρα των περιφερειών, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τις σημερινές εκλογές ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει να γίνει πρόεδρος ξανά, μετά από τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι ήταν πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 έως το 2008, αλλά απαγοτευόταν από το σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Εχει αντιμετωπίσει τέσσερις διεκδικητές, τρεις από τους οποίους έχει κερδίσει σε προηγούμενες εκλογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανταποκριτλές του BBC, δεν υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για το αν ο κ. Πούτιν παραμένει το καλύτερο πρόσωπο για να οδηγήσει τη Ρωσία, ή αν έχει έρθει η ώρα για αλλαγή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρωσία: Κρούσματα νοθείας καταγγέλουν αντιπολίτευση - ΜΚΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">