ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θέλουν 3.000.000,00€ προμήθεια πρίν κλείσουν διετία στη Γλυφάδα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΠΕΜΠΤΗ, 23 Αυγούστου 2012.

Κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι υπέρμετρα ωμή και ξεκάθαρη και ουδείς μπορεί να κρυφτεί όσο καλοδουλεμένο σχέδιο και να είχε ετοιμάσει.

Όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Γλυφάδας  και σίγουρα εν αγνοία ενός μεγάλου τμήματος κατοίκων δημοτών είναι πρωτόγνωρα. Ουδέποτε εχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο όλες τις προηγούμενες τετραετίες.


Εχουμε μια διοίκηση και ενα δήμαρχο ο οποίος σε περίοδο διακοπών δεκαπενταύγουστο και ερήμην μεγάλου τμήματος δημοτών και συμβούλων τέλεσε ενα θρασύτατο πραξικόπημα όπως το χαρακτήρισε ο κ.Δημήτρης Καραπάνος.

O πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών της πόλης μας είναι γνωστό οτι είχε κινήσει τη νομική διαδικασία πρώτος όσων αφορά την υπόθεση των οικοπέδων Παπαδημητρίου. Οι λόγοι που οδήγησαν ενήμερους σε όλα τα κλιμάκια της πολιτείας να ξεμπλοκάρουν τα χρήματα που αφορούν την απευθείας αγορά των οικοπέδων της δημοτικής συμβούλου και αντιδημάρχου Γλυφάδας κ. Παπαδημητρίου αφήνουν τεράστια ερωτηματικά όταν δεδομένα υπήρξε το σύνολο των κινήσεων και ενεργειών ενημέρωσης και καταγγελιών  απο τον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών κ.Καραπάνο, απο την δημοτική σύμβουλο κ.Αθηνά Λυγνού, όσο και απο τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλειο Μουλακάκη.



Συγκεριμένα η κ. Αθηνά Λυγνού στη προσφυγή της πρός τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας αναφέρει οτι προσβάλλει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας για λόγους παράβασης της νομιμότητας.

Α) Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας η οποία τελέστηκε στις 13/8/12 και δεδομένου οτι οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι απουσίαζαν σε καλοκαιρινές διακοπές, την πρόσκληση κάλεσμα των συμβούλων υπογράφει ο κ. Δημήτριος Βίγλας και οχι ο πρόεδρος της Κωσταντίνος Κόκκορης.


Β) Η σύνθεση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής δεν ήταν νόμιμη διότι δεν προσκλήθηκε σε αυτήν, σε αντικατάσταση της απουσιάζουσας λόγω συγγένειας κ. Β. Παπαδημητρίου, ο πρώτος αναπληρωματικός, κ. Βασίλειος Μουλακάκης, αλλά ο δεύτερος αναπληρωματικός κ. Δημήτριος Αλεβίζος.


Γ) Στις αποφάσεις των 311/2012 και 312/2012 πράξεων της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρεται ότι αυτές λαμβάνονται « … σε συνδυασμό με την με αριθ. 48 πράξη της Συν/σεως 4ης/25-6-12 του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο VII Τμήμα) … ». Για την αναφερόμενη όμως 48/25-6-12 πράξη του Κλιμακίου έχει ήδη υποβάλλει έκκληση ανάκλησης ο Γενικός Επίτροπος του Συμβουλίου της Επικρατείας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι τελεσίδικη και επομένως μη νόμιμα λαμβάνεται υπόψη.  


Δ) Για τους παραπάνω λόγους η κ.Λυγνού ζητάει να γίνει δεκτή η προσφυγή της, δεδομένου μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες συνολικού ποσού 8.779.494,00€ είναι περίπου 3.000.000,00€ πάνω από την αντικειμενική αξία των οικοπέδων.


Επίσης έχει διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με υπεύθυνη την Εισαγγελέα κα Αικατερίνη Αντωνίου, στην οποία εχει καταθέσει υπόμνημα.


Ε)  Σύμφωνα με το άρθρο 150, παράγραφος 10, του Νόμου 3463/06,  οι παραπάνω δαπάνες θα πραγματοποιηθούν από το ειδικό ανταποδοτικό τέλος που εισπράττεται από το δήμο Γλυφάδας (το γνωστό και ως πρασινόσημο), το οποίο καταβάλλουν όλοι οι δημότες όπως και η κ.Λυγνού άρα είναι δικαίωμα κάθε δημότη να είναι αντίθετος με την εν λόγω απευθείας αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου.





Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης ο οποίος κατέστρωσε το σχέδιο συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής του δήμου δεκαπενταύγουστο, και απουσιαζόντων και πολλών δημοτικών συμβούλων και των δημοτών, φρόντισε την εκταμίευση άρων άρων των 4.500.000.00και βάση των ήδη γνωστών στοιχείων μπορεί ο κάθε δημότης να κρίνει τον λόγο επίσπευσης της αγοραπωλησίας των οικοπέδων.

Αρκετές είναι και οι ενέργειες του δημοτικού συμβούλου κ.Βασιλείου Μουλακάκη τις οποίες μας απέστειλε ενημερώνοντας τους δημότες καταγγέλοντας την εκταμίευση των 4.500.000.00καθώς και τον παράνομο αποκλεισμό του απο την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος κ.Μουλακάκης απέστειλε επιστολές πρός τον γενικο γραμματεα αποκεντρωμενης διοικησης κυριο Kαλογεροπουλο, και την εισαγγελεα κ.Αντωνιου Αικατερινη τις οποίες εχουμε δημοσιοποιήσει και γίνετε πασιφανές οτι η διοίκηση του κ.Κόκκορη εχει καταστρατηγήσει κάθε σύνομη λειτουργία των συνεδριάσεων (δημοτικών συμβουλίων) του Δήμου Γλυφάδας. 

Τέλος ως προσωπική άποψη εχω να πω αυτά τα λίγα: Σήμερα και δεδομένων των συνθηκών που υφίσταντε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο με τις γνωστές συνέπειες της κρίσης και της ύφεσης, κάποιοι και ειδικά όσοι έχουν λάβει την λαϊκή εντολή όφειλαν να μη προκαλούν τη κοινωνία, και στη Γλυφάδα έχουμε μια διοίκηση και ενα δήμαρχο ο οποίος οχι μόνο προκαλεί με τις ενεργειές του εξαγριώνει τη τοπική κοινωνία.

Εαν κάποιοι θέλουν για κάθε ευρώ που επένδυσαν ώστε να πολιτευτούν  ανταπόδοση επι πολλές χιλιάδες, καλύτερα να εγκαταλείψουν και να μη συνεχίζουν να προκαλούν το σύνολο.

Διαβιούμε σε ενα δήμο αναλγησίας και πλήρους ανευθυνότητας (για να μη γράψω ουσιαστικά κάτι άλλο) όπου ο κάθε δημότης είναι υπόχρεως και συνεπής επι δεκαετίες, και τη μοναδική φορά που για ιδιαίτερους λόγους απευθύνεται πρός διοικούντες, επιτρόπους, κ.α (οι οποίοι ταίζονται επι δεκαετίες απο τα χρήματα του κάθε δημότη, και διαβιούν απο τα χρήματα του κάθε δημότη) εισπράττει την πλήρη αποστροφή και υπονόμευση, και απο την άλλη κάποιοι φροντίζουν να χρεώσουν τον κάθε δημότη με εκατομμύρια ώστε να ολοκληρώσουν τις αυθαίρετες ενέργειες τους, τις βλέψεις τους κ.α.

Αυτό το αίσχος θα σταματήσει.(Αν θέλουν κάποιοι να τους λαμβάνουμε σοβάρα υπ' όψιν και να ονομάζονται πολιτισμένοι, τουλάχιστον πρέπει να φροντίσουν να μην υπάρχουν υπερβάσεις υπέρμετρα πασιφανείς οι οποίες αποφέρουν ζημία στο σύνολο, ενω σε κάποιες περιπτώσεις περιορίζουν το εύρος αντιλήψεως τους σε ζητήματα και θέματα που δεν βαρύνουν κανένα και δεν ζημιώνουν κανένα)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

Y.Γ: Επανελλημένα δήλωσα και έγραψα δημόσια οτι όταν κάποιος μια φορά απο δημόσια θέση εχει ζημιώσει το σύνολο, θα το επαναλάβει, και σήμερα έχουμε το σύνολο των ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.

(Όσων αφορά τον τίτλο δεν είναι καθόλου αυθαίρετος. Είναι η θέση των συμβούλων που καταγγέλουν)

Και τέλος, εαν χρειάζεται ΑΜΕΣΗ και ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ η ΓΛΥΦΑΔΑ ειδικά σήμερα ας αξιολογηθεί απο όλους βάση όσων συμβαίνουν χωρίς να γνωρίζουν οι περισσότεροι δημότες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θέλουν 3.000.000,00€ προμήθεια πρίν κλείσουν διετία στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">