ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος συμπαραστάτης και στη ζωή και στο θάνατο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 Αυγούστου 2012.Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας όπου τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Νικολάου Παπαδόπουλου, ενός νέου ανθρώπου μόλις 29 ετών, όπου έχασε τη ζωή του από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης μας τέλεσε και την Εξόδιο Ακολουθία του αγαπητού σε όλους μας Νικολάου, στον ίδιο Ιερό Ναό, όπως πάντα τιμής ένεκεν, και έδωσε παραμυθία με την παρουσία του και τα λόγια του, στους οικείους του.


Κατά τα κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, στην αρχή διάβασε την Εγκύκλιο της Ιεράς Μητροπόλεως για την Αιμοδοσία που διοργανώνεται την Κυριακή, σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας στις 9 Σεπτεμβρίου, προς ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της τοπικής μας Μητροπόλεως και τη σχολίασε δεόντως.


Στη συνέχεια ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή ΙΒ΄ Ματθαίου, τονίζοντας ότι ο νέος που ρώτησε τον Κύριο, δεν ήταν ούτε φτωχός, ούτε άρρωστος, ούτε αμόρφωτος κτλ και απευθύνθηκε στην πηγή της ζωής και της αλήθειας, στο οξυγόνο μας, στον νοητό ήλιο μας, στο φως μας, στον Σωτήρα μας, τον αυθεντικό Διδάσκαλό μας, τον Χριστό μας και γι’ αυτό έλαβε κατάλληλη και σωστή απάντηση.


Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας περιέγραψε την τραγική καθημερινότητα του μέσου απλού Έλληνα και πόσο διαφορετικά θα ήταν αν οι ισχυροί και οι κυβερνώντες τόσο της Ελλάδας, όσο και οι Ευρωπαίοι Ηγέτες και οι Επικεφαλείς του ΔΝΤ έκαναν το ίδιο, ρωτούσαν τον Κύριο αλλά κυρίως εφάρμοζαν αυτά που λέει ο Χριστός μας, πόσο διαφορετικά, πιο φιλάνθρωπα και βιώσιμα θα ήταν τα πράγματα.


Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, να μη μπορεί να συντηρηθεί ο κόσμος, ούτε να βρουν δουλειά οι νέοι μας, ούτε να παίρνουν τα φάρμακά τους οι ηλικιωμένοι με τις πενιχρές συντάξεις και συνεχώς να ζητούν βοήθεια από τον ίδιο και τους Ιερείς μας, οι οποίοι επίσης έχουν υποστεί όλα αυτά!


Αλλά αναρωτήθηκε : «Πως να προστατευτούν τα συμφέροντα της Ελλάδος, όταν δυστυχώς μας κυβερνούν τέκτονες, μασόνοι, ηγέτες που υπηρετούν τον Μαμμωνά και δεν συμβουλεύονται τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό γιατί δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο;» Συνέχισε «Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί θέλω να πολιτικολογώ αλλά γιατί θέλω να μιλάω ρεαλιστικά για την αλήθεια», ανέφερε ο Ποιμενάρχης μας.


Εμείς όμως να μη σταματάμε να ελπίζουμε στο Χριστό μας, όπου και συντηρεί και τρέφει τα σύμπαντα και κάθε έναν που Τον επικαλείται με πίστη, αρκεί να τηρούμε τις εντολές Του και να αγαπάμε τις εικόνες Του, τους συνανθρώπους μας.


Μετά την Θεία Μετάληψη, την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου και την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος μοίρασε το αντίδωρο σε όλους τους Εκκλησιαζομένους, λαμβάνοντας όλοι την ευχή του.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχόλιο του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Μπορώ να συμπληρώσω σε όλα όσα ανέφερε ο ποιμενάρχης Γλυφάδας και 3Β ότι πλήν του εθνικού φαινομένου εκπροσώπων υπάρχει και το αυτούσια τοπικό, στο οποίο ουδείς εκ των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα πλήν ελαχίστων περιπτώσεων κάνει τις ενδεδειγμένες κινήσεις σχολιασμού και κριτικής, και αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά.
Σαφώς οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη πολιτική οφείλουν να προστατεύουν το σύνολο και να ασκούν έντονη κριτική, (καταδεικνύοντας με κάθε δυνατό τρόπο η μέθοδο την αλήθεια) ειδικά όταν ανάλογες περιπτώσεις ισχύουν στη τοπική μας κοινωνία.

Κάποιοι συμπολίτες μας που προσπαθούν να περάσουν δια μέσω έμμισθων κονδυλοφόρων υποκριτικά οτι δεν κάνουν χλιδάτη ζωή και δεν επιθυμούν ανέσεις απο τις θέσεις που προέρχονται απο λαϊκή εντολή, σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουν τι εστί ύφεση και οικονομική κρίση βάση των πρακτικών τους, και είναι τουλάχιστον ασυγχώρητοι όσοι τους καλύπτουν αποδεικνύοντας οτι έχουμε μια απόλυτα διαλυμένη τοπική κοινωνία.


Όταν ο άνθρωπος (δημότης πολίτης) περάσει στην ορθή αντιμετώπιση και χαρακτηρισμό που αρμόζει σε περιπτώσεις διαχρονικά εγκληματικά ανεύθυνων, έχουμε τους συμπαραστάτες των ακατάλληλων που βγάζουν απο ενα λίθο ώστε να γκρεμιστούν ακόμα και τα αυτονόητα    εξασφαλίζοντας την διάλυση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.


Είναι οι δημότες που στις επόμενες εκλογές θα τρέξουν να στήσουν για πολλοστή φορά το σκηνικό της υποκρισίας και των εγκληματικά ανεύθυνων, και στη συνέχεια η μοναδική διαπίστωση είναι η παντελής απουσία τους και στον σχολιασμό και τη κριτική κάνοντας πασιφανές δημόσια οτι κρύβονται απο την ΑΛΗΘΕΙΑ.


Πραγματικά έχουμε ανεύθυνους δημότες που δεν σέβονται ούτε τον κόπο τους όταν εξασφαλίζουν σε κάποιους μια ανορθόδοξη και εγληματικά ανεύθυνη διαχείρηση των χρημάτων τους.
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος συμπαραστάτης και στη ζωή και στο θάνατο. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">