ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Δρ. Κων/νου Σκαλτσά στο δήμο Γλυφάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ,10 Οκτωβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Δρ. Κων/νου Σκαλτσά
με θέμα « Ελληνοτουρκικές διαφορές: Yφαλοκρηπίδα & ΑΟΖ»
 
Την έναρξη του κύκλου των ενημερωτικών επιστημονικών εκδηλώσεων του Δήμου Γλυφάδας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», εγκαινίασε με  ομιλία του ο Δρ. Κωνσταντίνος Σκαλτσάς καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου.
 
Ο κ. Σκαλτσάς ανέλυσε τους όρους «υφαλοκρηπίδα» και ΑΟΖ εκτιμώντας ότι η οριοθέτηση τους μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από 6 σε 12 ναυτικά μίλια (ν.μ.) όπως προβλέπει η διεθνής σύμβαση του 1982 ή τουλάχιστον σε 10 ν.μ. ώστε να συμπέσει με την έκταση των 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου.
 
Επεσήμανε δε ότι η διεθνής σύμβαση του 1982 αναγνωρίζει και νησιωτική υφαλοκρηπίδα και ότι ορθώς η Ελλάδα ζητεί την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το τελευταίο ελληνικό νησί που έχει υφαλοκρηπίδα και την απέναντι Ασιατική Ακτή και όχι την οριοθέτηση αυτής από την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ασιατική Ακτή που διεκδικεί η Τουρκία.
 
Τον κ. Σκαλτσά προλόγισε ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου, των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, της Σχολής Ευελπίδων, της Μητρόπολης Γλυφάδας, των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου. 
 
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
                         Πληροφορίες: Δημήτρης Χιλέλης    Τηλ.: 213 20 25 381 - Fax: 210 89 42 140
                E-mail: grafeio.typou@glyfada.gr

 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Δρ. Κων/νου Σκαλτσά στο δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">