ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ κατά του MEGA

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Άμεση ήταν σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η αντίδραση του ΕΣΡ στηνεπιστολή που έστειλε και εξέφραζε την διαμαρτυρία του κατηγορώντας το MEGA CHANNEL για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

Το ΕΣΡ κάλεσε τον τηλεοπτικό σταθμό εντός δυο ημερών να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή, έκανε λόγο για παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους του MEGA

Για παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατηγορεί τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς: Τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης


κ. Ι. Λασκαρίδη

Δευτέρα, 7/1/2012

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας .


Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης .


Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Πάνος Σκουρλέτης

* Ο κ. Ιωάννης Λασκαρίδης τέως δικαστικός και διορισμένος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην θέση του προέδρου του Ε.Σ.Ρ (Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ κατά του MEGA Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">