ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι εισαγγελείς ζητούν να ισχύσει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής


Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις των βουλευτών Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ηλ. Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) καλούν τον υπουργό της Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου να επαναφέρει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής για «να σταματήσουν οι ανεύθυνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αγωνίζονται για την αποκάλυψη και την τιμωρία, αυτών (όσο «ψηλά» κι αν βρίσκονται) που έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στην σημερινή κρίση».
 
Ειδικότερα, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του κ. Παπαδημούλη περί «εξακολουθητικής ανοχής προς τη ΧΑ από θύλακες στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη» και τις αιχμές του βουλευτή κ. Κασιδιάρη για επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με κριτήριο τον τόπο καταγωγής της, η Ένωση εκφράζει «την έντονη αποδοκιμασία της για τις αβασάνιστες και δημαγωγικές επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς λειτουργοί της Δικαιοσύνης».
 
Παράλληλα, οι εισαγγελείς καλούν τον κ. Παπαδημούλη «να κατονομάσει τους θύλακες της Δικαιοσύνης που δείχνουν ανοχή στην Χρυσή Αυγή, αναφέροντας και συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που συνιστούν τέτοια ανοχή, άλλως πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη επίθεση κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης, που ενδεχόμενα συνιστά και το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού διασπείρει φήμες, ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες για τον τρόπο απονομής Δικαιοσύνης στην Χώρα μας».
 
Επίσης, επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στον κ. Κασιδίαρη ότι, «για την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τηρήθηκαν από τον υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση, αποκλειστικά κριτήρια αξιοκρατίας και επετηρίδας, επιλέγοντας για το ανώτατο αξίωμα την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη».
 
Τέλος, υπογραμμίζουν ότι είναι «πάγια τακτική ορισμένων πολιτικών, όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, να αναζητούν ή να μετατοπίζουν ευθύνες σε άλλους».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι εισαγγελείς ζητούν να ισχύσει το αδίκημα της περιύβρισης της δικαστικής αρχής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">