ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αυτογελιοποιείται, το ΠαΣοΚ συνιστώσα της ΝΔ»


Για λεονταρισμούς με τους οποίους εν τέλει η κυβέρνηση αυτογελιοποιείται, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με τα ΕΑΣ και την επικοινωνιακή τακτική που επελέγη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν στο διήμερο συμπόσιο του ΠαΣοΚ, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι πρόκειται απλώς για μία επιβεβαίωση του ότι το «εναπομείναν ΠαΣοΚ αποτελεί την πιο πιστή συνιστώσα της ΝΔ του κ. Σαμαρά».

Οπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, «οταν ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί του ακολουθούν ως στρατηγική επιλογή την απόλυτη υποταγή απέναντι στην τρόικα, όταν δέχονται ότι η τρόικα θα αποφασίζει πχ για μαζικές απολύσεις, ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για το εάν θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, το να παριστάνει η κυβέρνηση ότι αντιστέκεται δεν είναι παρά λεονταρισμός για εσωτερική κατανάλωση».

Επί της ουσίας του θέματος, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η σχεδιαζόμενη συρρίκωση της αμυντικής βιομηχανίας μέχρις εξαφανίσεως «αποτελεί ένα πρώτου μεγέθους παραγωγικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό σκάνδαλο». Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει την σύσταση ενός δημπόσιου φορέα, κάτω από την ομπρέλα του οποίου να γίνει αναδιοργάνωση της αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγής με μοχλό την συσσωρευμένη τεχνογνωσία και  το εξειδικευμένο προσωπικό των αντίστοιχων επιχειρήσεων καθώς και τη συνεργασία τους με συναφείς βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ' αυτόν τον τρόπο, «θα μπορούσαμε να καλύψουμε και τις δικές μας αμυντικές ανάγκες και να αναλάβουμε δουλειές στη διεθνή αγορά, πράγμα που όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά οι υπό εξαφάνιση εταιρείες το έχουν ήδη καταφέρει κατά το παρελθόν», ενώ από την Κουμουνδούρου προσθέτουν ότι «αντί για απολύσεις, θα είχαμε δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αυτογελιοποιείται, το ΠαΣοΚ συνιστώσα της ΝΔ» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">