ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε» Genosse, Deutscher Arbeiter !


Το Δίκτυο Αριστερών Σοσιαλιστών «Νέος Αγωνιστής» απευθύνεται μέσω ανοικτής επιστολής (που συντάχθηκε σε τέσσερις γλώσσες) στον Γερμανό εργαζόμενο ενόψει των επικείμενων εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

"Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε , Στις 22 του Σεπτέμβρη είμαστε Γερμανοί . Στις 22 του Σεπτέμβρη είσαι Έλληνας"
Οι εργαζόμενοι, εξάλλου, οι απλοί πολίτες, οι άνθρωποι του μόχθου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα... Η μοίρα τους είναι κοινή απέναντι στις αδηφάγες πολιτικές...
«Γνωριζόμαστε πολύ καλά από παλιά , από τότε που Βυζαντινές Αρχόντισσες που παντρεύτηκαν Γερμανούς Ηγεμόνες έφεραν μαζί με την προίκα τους στον τόπο σου το Χριστιανισμό , τις Τέχνες , τη Μουσική και τα Γράμματα» αναφέρει στο ξεκίνημα της η ανοικτή επιστολή που συνεχίζοντας διαπιστώνει πως: «στο αντάμωμα της ιστορίας πολλές φορές ο Ουμανισμός μας έφερε συμμάχους , αλλά και ο Ιμπεριαλισμός μας έφερε αντιπάλους».
Μέσα από αυτές τις συναντήσεις της ιστορίας βγαίνει ένα συμπέρασμα σύμφωνα με τους συντάκτες της επιστολής: «Άλλαζαν εθνικότητα αυτοί που πέθαιναν , από το θάνατο κέρδιζε πάντα ο ίδιος . Οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν τις βιομηχανίες , εργοτάξια των οποίων ήσαν τα στρατόπεδα εργασίας»

Αφού γίνεται αναφορά στην περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου αλλά και της ελληνικής δικτατορίας, η επιστολή αναφέρεται στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ τονίζοντας πως: «δεν έπρεπε να παρασυρθούμε από τις Γερμανικές ντιρεκτίβες , να αφήσουμε την τραπεζοκρατία να διαλύσει τη βιομηχανία μας το '80 και τη Γεωργία μας το '90 , ή να αγοράζουμε υπερτιμημένα Γερμανικά όπλα άρματα , φρεγάτες και υποβρύχια και να είμαστε οι καλύτεροι πελάτες σου».
Μετά από την ιστορική αναδρομή, ο «Νέος Αγωνιστής» καταλήγει στο σήμερα σημειώνοντας προς τον Γερμανό εργαζόμενο πως: «Κι έτσι έχουμε βρεθεί στο αδιέξοδο . Και ούτε εσύ , ούτε κι εμείς έχουμε συλλογικές συμβάσεις , κατώτατο μισθό δικαιώματα , βιώνουμε κι οι δύο την κρατική καταστολή και το αστυνομικό κράτος . Δεν έχουμε σταθερή , 8ωρη , πενθήμερη εργασία και αποδοχές που να μας επιτρέπουν να συντηρούμε την οικογένειά μας , και στον ελεύθερό μας χρόνο να μπορούμε να ασχολούμαστε μαθαίνοντας στα παιδιά μας της αρχές και τις αξίες που μας δίδαξαν οι γονείς μας . Οι γέροντες και οι άρρωστοι δεν έχουν πια την ασφάλεια που τους παρέχει το Κράτος Πρόνοιας . Και τα παιδιά μας μεγαλώνουν εξευτελιζόμενα στην ανεργία και την υποαπασχόληση».

«Σύντροφε Γερμανέ. Στις 22 του Σεπτέμβρη του 2013 , θα ψηφίσεις . Σου λένε ψέματα ότι η Ελλάδα με τις θυσίες σου διασώζεται . Σε εκβιάζουν παρουσιάζοντάς σου μια εικόνα Χάους , που θα προκληθεί αν δεν τους ψηφίσεις .Όπως εκβίασαν όσους Έλληνες είχαν ακόμα κάτι τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 . Σε εξαπατούν και σκοπεύουν να σε ξανακαλέσουν να χρηματοδοτήσει ς τις Βερσαλλίες , και τη νέα Κατοχή της Ελλάδας , την ταπείνωση και την εξαθλίωση και το σύγχρονο Μαουντχάουζεν να γράφει στην Είσοδο , Ελλάδα» συνεχίζει η επιστολή που καλεί τον Γερμανό να πάρει « τη θέση που σου ανήκει και σου έχουμε κρατήσει στο πλάι μας , τη θέση που θα σε οδηγήσει στο τραπέζι της Χαράς , εκεί που θα γιορτάσουμε τη νίκη των Λαών . Τη Νίκη που θα εξασφαλίζει ότι η εργασία μας θα φτιάχνει ένα καλύτερο μέλλον για μας και όχι γι΄ αυτούς» .

«Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε . Στις 22 του Σεπτέμβρη η ψήφος σου έχει μεγάλη σημασία . Σκέψου ώριμα και ελεύθερα . Μην ακούς τα ψέματα και μην υποκύψεις σε εκβιασμούς . Γύρισέ τους την πλάτη . Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε , Στις 22 του Σεπτέμβρη είμαστε Γερμανοί . Στις 22 του Σεπτέμβρη είσαι Έλληνας» καταλήγει η επιστολή .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

>> ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε

Γνωριζόμαστε πολύ καλά από παλιά , από τότε που Βυζαντινές Αρχόντισσες που παντρεύτηκαν Γερμανούς Ηγεμόνες έφεραν μαζί με την προίκα τους στον τόπο σου το Χριστιανισμό , τις Τέχνες , τη Μουσική και τα Γράμματα . Κι εσύ μας το ανταπέδωσες , βγάζοντας από τα σπλάχνα σου τους Ουμανιστές λογίους , φιλοσόφους , ποιητές , μουσικούς και καλλιτέχνες , που εξύψωσαν και παιδαγώγησαν όλους τους λαούς του Κόσμου .

Στο αντάμωμα της ιστορίας πολλές φορές ο Ουμανισμός μας έφερε συμμάχους , αλλά και ο Ιμπεριαλισμός μας έφερε αντιπάλους . Ιδίως όταν τα τραπεζοβιομηχανικά μονοπώλια χρηματοδότησαν το Ναζισμό . Το Ναζισμό που πρώτα φυλάκισε , βασάνισε , δολοφόνησε ή έστειλε να βρουν το θάνατο από την πείνα , την ταλαιπωρία και την εξαντλητική εργασία 5.000.000 Γερμανοί δημοκράτες στα στρατόπεδα εργασίας , δουλεύοντας δωρεάν για τις βιομηχανίες που στήριξαν το Χίτλερ και τις κατείχαν οι Τράπεζες . Στα ίδια στρατόπεδα που αργότερα βρήκαν το θάνατο και οι Εβραίοι , οι Σλάβοι και οι Έλληνες . Άλλαζαν εθνικότητα αυτοί που πέθαιναν , από το θάνατο κέρδιζε πάντα ο ίδιος . Οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν τις βιομηχανίες , εργοτάξια των οποίων ήσαν τα στρατόπεδα εργασίας

Κατόπιν , για να εξασφαλίσουν πρώτες ύλες εκείνοι , ο Ναζισμός επιτέθηκε και στην Ελλάδα . Η Χώρα μας τεμαχίστηκε και ο Γερμανός στρατιώτης διέπραξε πράξεις ανήκουστες για τη Γερμανική Τιμή και Ανδρεία που είχε διδαχτεί από τους γονείς του. Βίασε , δολοφόνησε αμάχους , έκαψε σπίτια λεηλάτησε , τόσο που η Ελλάδα σε 3,5 χρόνια γερμανικής κατοχής υπέστη ζημία ίση με 35 ΑΕΠ της του 1938. Τα παιδιά και οι γέροι πέθαιναν από την πείνα στην Αθήνα και ο Έλληνας εξαθλιώθηκε . Αλλά και τα παιδιά και οι γέροι πέθαιναν από τους βομβαρδισμούς στη Δρέσδη .

Οι πατριώτες Έλληνες αντάρτες πολέμησαν και έδιωξαν τη βαρβαρότητα από την Ελλάδα , απελευθερώνοντας κι εσένα , κι όπως έκλαιγε η Ελληνίδα μάνα τον άμαχο που δολοφονούσε ο ναζισμός σε αντίποινα, έκλαιγε και η γερμανίδα μάνα το παιδί της που ο Ναζισμός το υποχρέωνε να πολεμά σε μια μακρυνή άγνωστη Χώρα .

Το τέλος του πολέμου βρήκε και τη δική σου χώρα τεμαχισμένη και ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς . Και τα Ελληνόπουλα και τα Γερμανόπουλα πεινούσαν και δεν είχαν σπίτι .

Τότε όταν αναγνωρίστηκε από τους Συμμάχους η ανάγκη επανόρθωσης της Γερμανίας για τις καταστροφές της Κατοχής , ο Ελληνικός Λαός έδειξε ευθύνη , χωρίς να παραιτηθεί από τις δίκαιες και απαράγραπτες αξιώσεις του , δέχτηκε ν΄ αναβληθεί η ικανοποίησή του όταν θα μπορούσες να ανταποκριθείς και έτσι δεν υπέστης τον εξευτελισμό και την ταπείνωση μια νέας Συνθήκης των Βερσαλλιών.

Στη δικτατορία έδωσε άσυλο στους Έλληνες δημοκράτες και βοήθησες να ανατραπεί η Χούντα

Κι εμείς σε αγαπήσαμε χαρούμενέ μας φίλε που γελάς και τραγουδάς δυνατά , που κάπνισες τον καπνό μας , έφτιαξες τα γλυκά σου με τι σταφίδες μας και κολύμπησες στις θάλασσές μας . Ερωτευτήκαμε χορεύοντας μια μπαλάντα των Scorpions που έπαιζε σε ένα γερμανικό ραδιόφωνο . Κάποιοι μάλιστα πανηγυρίσαμε τις νίκες της Nationalmanschaft σα νίκες της δικής μας ομάδας .

Ίσως μετά την ένταξη μας στην ΕΟΚ δεν έπρεπε να παρασυρθούμε από τις Γερμανικές ντιρεκτίβες , να αφήσουμε την τραπεζοκρατία να διαλύσει τη βιομηχανία μας το '80 και τη Γεωργία μας το '90 , ή να αγοράζουμε υπερτιμημένα Γερμανικά όπλα άρματα , φρεγάτες και υποβρύχια και να είμαστε οι καλύτεροι πελάτες σου . Κι εμείς τους πολιτικάντηδες που πλήρωνε η διευθυντική Τραπεζοκρατία ακούσαμε , όπως άκουσες κι εσύ έναν άλλο πολιτικάντη , που τον πλήρωναν οι ίδιοι , τη δεκαετία του ΄30. Δεν μπορέσαμε να ξεπληρώσουμε τα δάνεια , αφού δεν δημιουργούσε αύξηση του παραγόμενου πλούτου το αντιπαραγωγικό και αντιπατριωτικό οικονομικό μοντέλο που μας επέβαλε η Ε.Ε. και το πελατειακό κράτος που το διοικούσαν οι δωροδοκούμενοι από τη Siemens.

Κι έτσι έχουμε βρεθεί στο αδιέξοδο . Και ούτε εσύ , ούτε κι εμείς έχουμε συλλογικές συμβάσεις , κατώτατο μισθό δικαιώματα , βιώνουμε κι οι δύο την κρατική καταστολή και το αστυνομικό κράτος . Δεν έχουμε σταθερή , 8ωρη , πενθήμερη εργασία και αποδοχές που να μας επιτρέπουν να συντηρούμε την οικογένειά μας , και στον ελεύθερό μας χρόνο να μπορούμε να ασχολούμαστε μαθαίνοντας στα παιδιά μας της αρχές και τις αξίες που μας δίδαξαν οι γονείς μας . Οι γέροντες και οι άρρωστοι δεν έχουν πια την ασφάλεια που τους παρέχει το Κράτος Πρόνοιας . Και τα παιδιά μας μεγαλώνουν εξευτελιζόμενα στην ανεργία και την υποαπασχόληση

Γιατί ούτε τα παιδιά του Γερμανού , ούτε του Έλληνα Εργαζόμενου θα έχουν ποτέ τις ίδιες ευκαιρίες να μορφωθούν και να σταδιοδρομήσουν με εκείνες που θα έχουν τα παιδιά του εκπροσώπου της υπερκρατικής τραπεζοβιομηχανικής διευθυντικής διαπλοκής , αλλά ούτε καν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά εκείνων που συγκροτούν το σύστημα πολιτικοοικονομικής εξουσίας , που χρηματοδοτεί η διαπλοκή , και στη Γερμανία και στην Ελλάδα . Των συνεργατών της διαπλοκής που βάζει την υποκουλτούρα της Γερμανίας να βρίζει τους Έλληνες και την υποκουλτούρα της Ελλάδας να βρίζει τους Γερμανούς . Και αυτοί διασκεδάζουν με τη διαφθορά της υποκουλτούρας και στη Γερμανία και στην Ελλάδα . Εμείς δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το αντίτιμο της διαφθοράς

Σύντροφε Γερμανέ

Στις 22 του Σεπτέμβρη του 2013 , θα ψηφίσεις .

Σου ζητούν την ψήφο σου , γιατί ο κόσμος δεν πρέπει να αλλάξει και εκείνοι πρέπει να συνεχίσουν να σωρεύουν αμύθητο πλούτο από την εκμετάλλευση του προϊόντος της εργασίας μας και της αποταμίευσης που έγινε από το αίμα και τον ιδρώτα μας . Εμείς να σχηματίζουμε τα κεφάλαιά τους , εμείς να πληρώνουμε τις ζημιές τους , αλλά να μην απολαμβάνουμε τίποτα από τα κέρδη τους

Σου λένε ψέματα ότι η Ελλάδα με τις θυσίες σου διασώζεται . Σε εκβιάζουν παρουσιάζοντάς σου μια εικόνα Χάους , που θα προκληθεί αν δεν τους ψηφίσεις .Όπως εκβίασαν όσους Έλληνες είχαν ακόμα κάτι τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 . Σε εξαπατούν και σκοπεύουν να σε ξανακαλέσουν να χρηματοδοτήσει ς τις Βερσαλλίες , και τη νέα Κατοχή της Ελλάδας , την ταπείνωση και την εξαθλίωση και το σύγχρονο Μαουντχάουζεν να γράφει στην Είσοδο , Ελλάδα .

Κι όταν πια δεν θα φτάνουν τα λεφτά σου για να χρηματοδοτήσεις την ταπείνωση και την εξαθλίωση της Ελλάδας , γιατί η παράνοια δεν μπορεί να διαρκέσει αιώνια , τότε θα πτωχεύσουν την Ελλάδα

Εμείς πια δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε , γι΄ αυτό η μόνη μα επιλογή είναι ο αγώνας . Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για μας . Τον αγώνα μας γλυκαίνει το ίδιο τραγούδι που ψύχωνε τον παρτιζάνο της Αντίστασης « Θέλουμε ελεύθερη εμείς την πατρίδα και πανανθρώπινη τη Λευτεριά » . Γι΄ αυτό αγωνιζόμαστε μαζί σου και για σένα , για ένα μέλλον Ανθρωπισμού , Κοινωνικής Ευημερίας και Ελευθερίας στην Ελλάδα , στη Γερμανία , σε όλη την Ευρώπη.

Σε καλούμε να πάρεις τη θέση που σου ανήκει και σου έχουμε κρατήσει στο πλάι μας , τη θέση που θα σε οδηγήσει στο τραπέζι της Χαράς , εκεί που θα γιορτάσουμε τη νίκη των Λαών . Τη Νίκη που θα εξασφαλίζει ότι η εργασία μας θα φτιάχνει ένα καλύτερο μέλλον για μας και όχι γι΄ αυτούς .

Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε

Στις 22 του Σεπτέμβρη η ψήφος σου έχει μεγάλη σημασία . Σκέψου ώριμα και ελεύθερα . Μην ακούς τα ψέματα και μην υποκύψεις σε εκβιασμούς . Γύρισέ τους την πλάτη .

Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε

Στις 22 του Σεπτέμβρη είμαστε Γερμανοί
Στις 22 του Σεπτέμβρη είσαι Έλληνας .
Για το ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ «Νέος Αγωνιστής»
Συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ


>> ΑΓΓΛΙΚΑ

Comrade German Worker!

We know each other, we fell together ages ago; since Byzantine Princesses, who married German Landlords, brought in your country, along with their dowry, the Christianity, the Arts, the Music and the Culture. And you, repaid us by giving birth from your bowels to the great humanist scholars, philosophers, poets, musicians and artists who glorified and educated people of the World.

During the encounter of history many times the Humanism brought us together as allies, and from time to time the Imperialism as rivals. Especially when the bank-industrial monopolies financed Nazism. The Nazi regime first jailed, tortured, murdered, or condemned to the slow and torturing death from hunger, hardships and exhausting labor 5,000,000 Germans democrats in labor camps, working for free for the industries owned by the Banks that supported Hitler. At the same camps where later also died Jews, Slavs and Greeks. The nationality of those who died changed, but from their death always the same ones have profited . The Industries owned by the Banks, who held the labor camps as manufacturing plants. The nationality of dying people was changing, but the ones who were profiting of their death didn't change at all .

Then, in order to secure the flaw of the raw material supplies for them , Nazis attacked Greece , among other contries. Our country was chopped in pieces . The German soldier committed unheard barbarous acts , incompatible with the German values of Honor and Bravery , that his parents taught him. He raped, murdered non combatant civilians, burned houses , plundered Greece . Greece during the 3.5 years of German occupation , despite of human losses , suffered damage equal to 35 GDP of 1938. Children and the elder people were dying from hunger in Athens and the Greeks were condemned to live in utter poverty . But the German children and the elders were also dying in Dresden from bombing .

The Patriots and the Greek partisans, fought and kicked the brutality out of Greece, they also liberated you from Nazism . The Greek mother was crying for her non combatant child that has been slaughtered by the Nazis , during the Nazis' retaliation .The German mother was also crying for her forced by the Nazis son who was fighting in a distant unknown Country .

The end of the war found your own country sliced and flattened by the bombing also. Both the Greek and the German kids had no food and no home.

W hen the Allies adjudged to Greece at the expense of Germany the need of war reparations, for the damages and the atrocities that took place during the Nazi occupation, Greek people acted responsibly . Without abolishing or resigning from our just and imprescriptible claims, we accepted to postpone the timepoint of our just and reasonable satisfaction for the future, when you would have been able to settle your obligations and you would have not suffered the degradation and humiliation of a new Treaty of Versailles.

During the military dictatorship you gave asylum to the Greek democrats and you helped us to knock the fascistic Junta down .

We loved you, as our dearest, loud laughing and singing joyful German friend. You smoked cigarettes made from our tobacco , you baked cakes using our raisins, you swimmed in our seas. We the Greeks fell in love by dancing a ballad of Scorpions played in a German radio set. Some of us even celebrated the great victories of the Nationalmannschaft as victories of our Team.

We did a great mistake, after the incorporation of Greece in the European Economic Community . We were tempted by the dominant Banks and let them demolish greek industry during the eighties . We also let tricky politicians to destroy the Greek Agriculture during the nineties and let them buy overrated German made guns, tanks, submarines and frigates . We listened to tricky politicians, financed and governed by the Banks, just like you were also listening, during the thirties, to a tricky political leader, financed also by the same interests . We didn't achieve to settle our obligations. The anti-productive and anti-patriotic economic model , which has been imposed to us by the German- European Union's directives, and the spoiled client-oriented state , ruled by those who were bribed by the Siemens, didn't succeed to increase the growth of the produced wealth .

Today both the German and the Greek working people find themselves in a dead end.

Today both of us have no collective employment agreements , no legislated lowest salary, no labor rights. We both suffer due to the State Oppression, and we are experiencing everyday a Police State . We both render a decent salary from a permanent 8 hours-a-day and 5-days-a-week job, permitting us to have a leisure to teach our children by the same values that our parents taught to us . Our youngsters are growing in the humiliation of unemployment and part-time jobs . The elder and the patient cannot enjoy the protection of the welfare State .

The kids of both the German and the Greek working people will never have the same opportunities for education and the same chances for career, compared to the kids of those who are constituting the, financed from the intertwining interests , politic-economical system of power in Greece and in Germany . The system of the abettors of the intertwining system which is inciting the subculture of Germany to vilify the Greeks , in the same way that, the same system is inciting the Greek subculture to vilify the Germans . They have a great time of amusement in the corruption of the subculture . We the people cannot afford to pay the fare of the corruption.

Comrade German Worker!
On September 22nd, you will vote for your future.
They ask for your vote , because the world must never change and they ought to continue lumping fabulous wealth from the exploitation of the product the work of yours and ours , and the deprendation of the savings , who were acquired by our sweat and blood . We have to help them gather their capitals, to pay their losses , but we can never enjoy a share from their profits.

They are lying to you by saying that the Greeks are rescued by your hardship and the austerity . They are blackmailing you by presenting a picture of Chaos , that you will provoke in case that you would not vote for them . They blackmailed Greeks in the same way on May 2012 and June2012. They are defrauding you , and they are attended to call you again to finance the new treaty of Versailles along with the modern Occupation of Greece, showing such a disdgrace and wretchedness that the modern Mauthausen should have as new label on its gates the word: "Greece ".

When your money won't be enough for the financing of the humiliation and the wretchness of Greece , as the madness cannot last forever , they will force Greece to bankruptcy .
We have nothing more to lose , that's why our only choise is to fight . We are not fighting only for our People . Our effort is sweetened by the same song who was encouraging the Partisans of the Greek Resistance: « We want a free fatherland and a universal Freedom » . That's why we are fighting side by side with you , for a the future of the Humanism , the future of the social well-being , for the future of the freedom in Greece, in Germany , across Europe.
We are inviting you to take the post that belongs to you , and is reserved for you in our side , the post which is leads to a seat round the table of Joy , for the celebration of People's Victory . The Victory that will ensure that our labor will be building a better future for us, not for them .

Comrade German Worker!
On September 22nd your vote has a very important significance . Think freely and maturely. Close your ears to the lies. Don't give in to the blackmail. Turn your back to them.
Comrade German Worker!
On September 22nd we are Germans .
On September 22nd you are Greek .
FOR THE NETWORK OF LEFT SOZIALISTS " Neos Agonistis" ( the New Combatant)
Participates in SYRIZA


>> ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Genosse, Deutscher Arbeiter !

Wir kennen uns seit langem sehr gut, seitdem Bräute aus byzantinischen Familien edler Abstammung mit deutschen Landesherren heirateten und zusammen mit ihrer Mitgift das Christentum, die Künste, die Musik und die Wissenschaften in deinem Land beibrachten. Und Du hast Gleiches mit Gleichem vergolten, mit der Schöpfung der Humanisten Gelehrten, wie Philosophen, Dichter, Musiker und Künstler, die sämtliche Völker der Welt stärkten und erzogen.

Bei der Begegnung der Geschichte stellte uns Humanismus öfter als Alliierten nebeneinander, während Kapitalismus uns gegeneinander stellte. Insbesondere, wenn die bankidustriellen Monopole die NSDAP finanzierten. Die NSDAP, die nachdem sie ins Gefängnis und in Konzentrationslager 5.000.000 Deutsche Demokraten geworfen hatte, da gequält hatte und sie schließlich entweder wegen des Hungers oder der Quälereien und der erschöpfenden Arbeit, die unentgeltlich war und für die Hitler unterstützenden Industrien geleistet wurde, ermordet hatte, dann wurden später die Juden, die Slaven und die Griechen in denselben Konzentrationslagern ums Leben gebracht.

Die Toten waren verschiedener Staatsangehörigkeit, jedoch gewann aus dem Tode immer derselbe. Und das sind die Banken, die die Industrien finanzierten, deren Arbeitsanlagen die Konzentrationslager waren. Anschließend griffen die Nazis Griechenland an, damit das Nazi-Regime Rohstoffe absichern konnte. Unser Land wurde geteilt und der deutsche Soldat beging Grausamkeiten, die unerhört und unpassend aufgrund der von seinen Eltern gelehrten deutschen Ehre und Tapferkeit waren. Er vergewaltigte, ermordete unbewaffnete Zivilisten, brannte Häuser und plünderte aus, und zwar in so hohem Maß, dass Griechenland während der 3,5 Jahren der deutschen Besatzung Schaden von 35mal des griechischen Brutto Nationalproduktes des Jahres 1938 gleich erlitt. Die Kinder und die Greise kamen aus Hunger in Athen ums Leben und alle Griechen wurden zum Elend gebracht. Aber auch die Kinder und die Greise kamen wegen der Bombardierungen in Deutschland in Dresden ums Leben.

Die Patrioten der Griechischen Widerstandsbewegung kämpften und verfolgten die Barbarei weg von Griechenland. Sie kämpften auch für Deine Befreiung von dem NS-Regime; und genauso wie die griechische Mutter den ermordeten, nicht kämpfenden Zivilisten wegen Repressalien von Nazis beweinte, beweinte auch die deutsche Mutter ihr Kind, das der Nazismus verpflichtet hatte, in einem weit entfernten Land zu kämpfen.

Am Ende des Krieges war auch Dein Land geteilt und wegen der Bombardierungen zerstört. Die Kinder sowohl in Griechenland als auch in Deutschland litten unter Hunger und hatten kein Dach über dem Kopf.

Dann wurde von den Alliierten die Wiederaufmachung zu Lasten Deutschlands wegen der Besatzungsschäden entschieden und das griechische Volk zeigte nochmal seine Verantwontlichkeit ; ohne auf seine gerechten und unantastbaren Ansprüche zu verzichten, akzeptierte das Griechische Volk die Vertagung seiner Befriedigung in einem künftigen Zeitpunkt, in dem Du auch die gewisse Schuld erfüllen könntest. Infolgedessen erlebtest Du nicht die Erniedrigung und die Demütigkeit eines neuen Abkommens von Versailles.
Während der Diktatur von 1967 in Griechenland leistetest Du den griechischen Demokraten Obdach und halfst dadurch bei der Auflösung der Junta. Und wir haben auch deswegen für dich liebevolle Gefühle kultiviert, unser wertvoller und lieber Freund; du hast laut gelacht und gesungen, unser Tabak geraucht, deine Süßigkeiten mit unseren Rosinnen gebacken, im Meer geschwommen und dann an unseren Stränden gelegen. Wir haben uns beim Hören eines erotischen Lieds von Scorpions in einem deutschen Radio verliebt. Einige von uns haben auch die siegreichen Fußballspiele der deutschen Nationalmannschaft gefeiert, als ob sie Siege unserer eigenen Nationalmannschaft gewesen wären.

Vielleicht sollten wir nach unserer Eingliederung in die EWG nicht von der deutschen Richtlinien verführt werden, nicht die Bankherrschaft frei lassen, unsere Industrie im 80er Jahrzehnt und unsere Agrikultur im 90er Jahrzehnt zu vernichten, nicht die überausgeschätzten Waffen deutscher Herstellung (wie Panzer, Fregatten und U-Botte usw.) kaufen und nicht die besten Kunden Deiner Waffenindustrie sein. Wir trauteten auch den mit der Politik beschäftigten und von der Bankherrschaft bezahlten Betrügern der politischen Szene, genau wie Du einem anderen ähnlich finanzierten Betrüger der Politik im 30er Jahrzehnt getraut hattest. Jedoch die Auszahlung der Darlehen bewies sich nicht möglich, da die vorerwähnte Situation mit keinerlei Wachsen des produzierten Reichtums gebunden war, wegen des nicht produktiven und bestimmt nicht patriotischen sogenannten «Wachstumsmodels», das uns die EU in Zusammenarbeit mit der von Klientel abhängigen und von Siemens sich bestehen lassenden Öffentliche Verwaltung des Griechischen Staates gezwungen hat.

Aus den o.e. Gründen befinden wir uns auf einem Gang ohne Ausweg. Und weder Du noch wir haben Kollektivarbeitsverträge, minimale Belohnung und festgesetzte Arbeitsrechte, aber ganz im Gegensatz dazu erleben wir die staatliche Unterdrückung und den polizeilichen Staat. Wir haben keine feste 8-stündige, 5-tagige Arbeit und Arbeitslöhne, welche uns die Erhaltung unserer Familie und die Ausbildung unserer Kinder erlauben und während unserer Freizeit können wir nicht unseren Kindern die Prinzipien und Werte beibringen, die ebenfalls uns unsere Eltern gelehrt haben. Die Greise und die Kranken haben nicht mehr die Sicherheit des sozialfürsorglichen Staates; und unsere Kinder sind in Erniedrigung wegen der Arbeitslosigkeit und der Unterbeschäftigung aufwachsen.
Weil weder die Kinder des Deutschen, noch die Kinder des Griechischen Arbeitsnehmers werden niemals die gleichen Ausbildung und Karrierenchanchen im Vergleich zu den Kindern des Vertreters der überstaatlichen bankindustriellen Verflechtung, aber weder besitzen sie eine Chanchengleichkeit in Betreff auf die Kinder derjenigen, die die politisch- wirtschaftliche Elite bestehen und die Verflechtung in Griechenland und Deutschland finanzieren.

Wir sprechen von den Kollaborateuren der Verflechtung, die die Subkultur Deutschlands treibt, die Griechen zu beschimpfen und umgekehrt die Subkultur Griechenlands, die Deutschen zu beschimpfen. Diese Leute amüsieren sich mit der Korruption der Subkultur sowohl in Deutschland als auch in Griechenland und wir haben kein Geld den Kaufpreis zu bezahlen.

Genosse, Deutscher Arbeiter !
Am 22. September 2013 finden die Nationalwahlen in Deutschland stattf. Die fordern Deine Wahl, weil sich die Welt nicht verändern solle, damit sie unzähliche Reichtümer anhäufen infolge der Ausbeutung des Produkts unserer Arbeit und der Einkassierung, die durch unser Schwitzen und unsere Blut stattgefunden hat.
Mit anderen Worten sollen wir ihre Kapitale ausbilden, ihre Schäden bezahlen, aber keine von ihren Gewinnen genießen.

Sie lügen Dir gegenüber mit der Behauptung, dass Griechenland durch Deine Aufopferung gerettet werde. Sie wollen Dich durch die Beschreibung eines chaotischen Bildes drohen, welches angeblich staatfinden wird, falls Du sie nicht wählst. Genau wie die Griechen im Mai 2012 und im Juni 2012 gedroht wurden. Sie betrügen Dich und fordern Dich nochmals auf, das neue Versailles-Abkommen und die neue Besatzung Griechenlands zu finanzieren, immer mit der Absicht ein neues Konzentrationslager zu errichten, das genau vor seinem Eingang eine Tabelle mit der Bezeichnung "Griechenland" tragen wird.

Wenn das Geld nicht mehr genug zur Finanzierung der Erniedrigung und der Armut Griechenlands sein wird, weil die Narrheit nicht ewig existieren kann, dann wird Griechenland zur Pleite gezwungen.
Wir haben nichts mehr zu verlieren und deshalb ist der Kampf unsere einzige Alternative. Wir kämpfen nicht nur für uns selbst. Unseren Kampf versüßt das Lied, das den Partisan der Widerstandes aufgemuntert hat: «Wir wollen die Heimat frei und die Freiheit universell». Deswegen kämpfen wir mit Dir und für Dich, für eine Zukunft von Humanismus, für sozialen Wohlstand und Freihet in Griechenland , in Deutschland , in ganze Europa .
Wir rufen Dich die geeignete Stellung zu nehmen, die wir dir bei uns reserviert haben, die zum Tisch der Freude führen wird, wo wir den Sieg der Völker feiern. Der Ruf ist für den Sieg, der uns versichern wird, dass unsere Arbeit eine bessere Zukunft für uns und nicht für sie aufbewahrt.
Genosse, Deutscher Arbeiter !
Am 22. September ist Deine Stimme von großer Bedeutung. Denk reiflich und frei. Hör die Lügen nicht und beug dich den Drohungen nicht.
Genosse, Deutscher Arbeiter !
Am 22. September sind wir Deutsche.
Am 22. September bist Du Grieche.
Für das NETZ LINKER SOZIALISTEN " Neos Agonistis " (Neue Kämpffer)
beteiligt sich an SYRIZA


>> ΙΤΑΛΙΚΑ

Compagno, lavoratore Tedesco,

Ci conosciamo molto bene da tempo, da quando le dame nobili bisantine che sposarono principi Tedeschi portarono come dote al tuo paese il Cristianesimo, le Arti, la Musica le Lettere. E tu ce lo hai restituito, creando dai tuoi profondi i saggi Umanisti, filosofi, poeti, musicisti, artisti, che hanno esaltato e educato tutti i popoli del mondo.

Agli incontri storici tante volte l' Umanismo ci ha resi alleati, ma al contrario l' imperialismo ci ha resi avversari. Piutosto quando i trast bancari e industriali hanno finanziato il nazismo. Il nazismo che prima ha imprigionato, torturato, assassinato o ha mandato a morire dalla fame, dalle sofferenze e il lavoro sforzato 5.000.000 tedeschi democratici nei campi di lavoro, dove lavoravano gratis a favore delle industrie che sostenevano Hitler e appartenevano alle banche. Agli stessi campi dove più tardi trovarono la morte ebrei, Slavi, Polacchi, Greci. Cambiava la nazionalità di coloro che morivano, dalla morte però guadagnava sempre lo stesso trast. Le banche che finanziavano le industrie, cantieri delle quali erano i campi di lavoro sforzato.

In seguito, per garantirsi le materie prime per loro, il nazismo attacò anche Grecia. Il nostro paese si frammentò e il soldato tedesco commese atti inauditi per l' Onore tedesco e la prodezza per cui si era educato dai suoi genitori. Violento' assassino' civili, bruccio' case saccheggio', tanto che la grecia in 3,5 anni di occupazione tedesca subbi' danni uguali al 35 volte il PIL del paese del 1938. I ragazzi e gli anziani morirono dalla fame ad Atene e il greco si impoveri'. Ma anche i ragazzi e gli anziani tedeschi morivano dagli bombardamenti a Dresda.

Patrioti partigiani greci combatterrono e allontanarono la barbarie dalla grecia, liberando anche te, e cosi' come la madre greca piangeva i civili assassinati dai nazisti come rapresaglia, piangeva anche la madre tedesca suo figlio che il nazismo costringeva a combattere in terre lontane e ignote.

La fine della guerra trova anche il tuo paese separato e distrutto dai bombardamenti. I ragazzi greci e tedeschi affamati e senza tetto.

Allora quando e stato riconosciuto dagli alleati la la bisogna della espiazione dalla Germania per le distruzioni della occupazione, il popolo greco ha mostrato responsabilita', senza abbandonare i giustificati e incancellabili suoi diritti, ha accettato di postporre la soddisfazione delle ricostruzioni affinche' tu potessi corrispondere e che tu non subbisci l' umiliazione di un nuovo trattato di Versailles.

Durante la dittatura dei colloneli hai dato asilo politico ai greci democratici e hai aiutato di cadere la giunta.
E noi ti abbiamo amato allegro nostro amico che canti laudamente, che fumi il nostro tabbacco, hai preparato i tuoi dolci con la nostra uva e hai fatto il bagno ai nostri mari. Siamo innamorati ballando sotto la musica dei Scorpions che si sentiva dalla radio made in Germany. Alcuni di noi abbiamo festeggiato le vittorie della Nationalmanschraft come se fossero vittorie della nostra squadra.

Forse con la partecipazione all' UE non dovevamo coinvolgersi / trascinarsi dalle ordinazioni tedesche, di permettere che le banche distrussero l' industria nostra negli anni '80 e la nostra agricoltura negli anni '90, o di comprare sopravalutati armi tedesche, carri armati, fregate, sottomarini ed essere i migliori clienti dell' industria tedesca. Anche noi abbiamo seguito le classi dirigenti che venivano pagate dalle banche, come hai seguito anche tu un altro politico, che veniva pagato dagli stesse banche, negli anni '30. Non siamo riusciti a pagare i debiti, sicome il modello economico, controproducente e antipatriotico, che ci ha imposto l' UE e lo stato diretto dai corrotti dalla Siemens , non creava nuovi valori.

E cosi' siamo trovati in una via senza uscita. Neanche tu, nemeno noi abbiamo contratti collettivi di lavoro, soglie salariali, diritti, subbiamo tutti e due le repressioni statali e lo stato polizesco. Non abbiamo lavoro stabile, di 8 ore al giorno, cinque giorni alla settimana e retribuzioni che permettino a sostenere le nostre famiglie e durante il tempo libero non possiamo occuparsi a trasmettere ai nostri figli i valori e i principi dei nostri genitori. Gli anziani e gli ammalati non hanno la sicurezza dello stato sociale. E i ragazzi crescono svilimendosi dalla disoccupazione e l' impiego a tempo parziale.

Perche' ne i ragazzi del lavoratore tedesco ne del lavoratore greco avranno mai le stesse oportunita' di educarsi e fare carriera con i ragazzi del rapresentante del la deligenzia superstatale bancario - industriale, nemeno le stesse opportunita' con i ragazzi di coloro che formano il sistema del potere politico economico che finanzia la relazione corruttiva in Germania e in Grecia. Dei collaboratori della corruzione che mette la sottocultura tedesca a umiliare i greci e la sottocultura greca a insultare i tedeschi. E loro si divertono con la corruzione della sottocultura sia in Germania sia in Grecia. Noi non abbiamo soldi a pagare il prezzo della corruzione.
Compagno tedesco,

Il 22 settembre 2013 voterai.
ti chiedono il voto, affinche' il mondo non cambi e coloro continuino ad accumulare ricchezza inestimabile dallo sfruttamento del prodotto del lavoro e del risparmio avvenuto con il sangue e il nostro sudore.
Noi creiamo i loro capitali, noi paghiamo i loro danni, ma non godiamo niente dai guadagni.
Mentiscono che la Grecia si salvi con i tuoi sacrifici. Ti ricattano presentandoti una prospettiva di caos, che si provochera' nel caso che non li votassi. Cosi' come hanno ricattato quelli greci che avevano qualcosa il maggio e il giugno del 2012. Ti ingannano ed intendono invitarti a finanziare di nuovo Versallies e la nuova occupazione della Grecia, l' umigliazione e l' immiserimento e il Mauthausen contemporaneo che all' entrata ha l' insegna Grecia.

E quando ormai i tuoi soldi non sarrano sufficienti a finanziare l' umiliazione e l' immiserimento della Grecia, perche' la paranoia non puo' durare all' eternita', allora falliranno la Grecia .

Loro non perderano niente, come non hanno perso i loro collaboratori che oggi godono piu' di quando godevano come membri del regime burocratico di Honeker.

Noi non abbiamo niente da perdere, percio' l' unica scelta e' la lotta. Non lottiamo soltanto per noi stessi. La nostra lotta viene addolcita dalla stessa canzone che incoraggiava il partigiano della resistenza " Desideriamo patria libera e liberta' universale" Percio' lottiamo con te e per te, per un futuro Umanistico, Prosperita' Sociale e Liberta'.
Ti invitiamo di prendere la posizione che ti spetta accanto a noi, la posizione che ti conduce alla tavola del Diletto, là che festeggeremo la vitoria dei Popoli. La vittoria che assicurera' che il nostro lavoro crea un futuro migliore per noi e non per loro.

Compagno lavoratore tedesco,
Il 22 settembre il tuo voto e' significante. Pensaci con maturita' e liberamente. Non dare retta alle menzogne e non cedere ad estorsioni e ricatti. Voltagli le spalle.
Compagno lavoratore tedesco,
il 22settembre siamo tedeschi
il 22 settembre sei greco.
per la
Rette Socialisti di Sinistra " Neos Agonistis" ( Nuovo Combattante)
Partecipa alla SYRIZA
http://www.toxwni.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Σύντροφε Γερμανέ Εργαζόμενε» Genosse, Deutscher Arbeiter ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">