ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε επίπεδα ρεκόρ η Ανεργία

Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμεινε η ανεργία  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 27,3% τον Αύγουστο, αμετάβλητο σε σχέση με τον Ιούλιο, δεδομένου ότι το ποσοστό του Ιουλίου αναθεωρήθηκε στο 27,3% από το 27,6%.


Το ποσοστό παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη που τον σεπτέμβριο είχε μετρηθεί στο 12,2%.
Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 3.631.430 άτομα και μειώθηκαν κατά 2,4% ή 88.242 άτομα σε ετήσια βάση, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,3% ή 9.777 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο.
Οι άνεργοι έφτασαν τα 1.365.406 άτομα καθώς αυξήθηκαν κατά 7,5% ή 95.326 άτομα από τον Αύγουστο του 2012 και κατά 6.557 άτομα από τον Ιούλιο, ή 0,5%.
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός εκτιμάται στα 3.360.334 άτομα, ουσιαστικά απαράλλακτος σε σχέση με πέρυσι (μειώθηκε κατά 0,02% ή 620 άτομα). Μειώθηκε ωστόσο κατά 0,3% ή 9.068 άτομα από τον Ιούλιο.
Η γυναικεία ανεργία βρέθηκε το 31,4% σημαντικά ψηλότερα από το 24,3% για τον αντίστοιχο δείκτη των ανδρών.
Ανησυχητικά μηνύματα έρχονται και για τους νέους, καθώς η ανεργία για τιςηλικίες ως 24 έκανε άλμα στο 60,6%, μετά από δύο μήνες που είχε υποχωρήσει χαμηλότερα. Πάνω από το μέσο όρο είναι η ανεργία και για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 25-34 ετών, στο 37,4%.
Πρωταθλητές στην ανεργία είναι η Ηπειρος και η Δυτική Μακεδονία με 29,7% και ακολουθούν Μακεδονία και Θράκη με 28,5% και Αττική με 27,5%.
ΓΛΥΦΑΔΑ: Όσων αφορά τη τοπική μας κοινωνία υφίσταται πολιτική καπηλεία από την πλευρά της σημερινής δημοτικής αρχής δεδομένου ότι αποστέλλουν sms σε χιλιάδες δημότες για 100 θέσεις πεντάμηνης διάρκειας.
Θεωρώ οτι η συγκεκριμένη πρακτική από πλευράς δήμου Γλυφάδας είναι απαράδεκτη διότι θα περιμέναμε να υπάρξει μια επίσημη καταγραφή των ανέργων συμπολιτών μας και μια λίστα προτεραιότητας που θα αποστέλλεται σε κάθε αρμόδιο φορέα υπογεγραμμένη απο την διοίκηση του δήμου συμβάλλοντας  ουσιαστικά στην εξομάλυνση παράλληλα με τα αποδεικτικά του χρόνου ανεργίας. (Δεν το έπραξε καμία δημοτική αρχή στη πόλη μας, έπρατταν όσα είναι πλέον γνωστά σε όλους. Ημετέρους απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τούμπαλιν
Δεδομένου ότι πρόσφατα συμμετείχαν συμπολίτες μας σε προκήρυξη για πεντάμηνα προσωπικά διαπίστωσα ότι η πρόσληψη ατόμων δεν έγινε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ούτε ελήφθησαν σοβαρά υπ' όψιν τα μόρια.
Προσέλαβαν άτομα με πέντε και εξι μήνες ανεργίας και απερρίψαν άτομα με τρία και πέντε χρόνια ανεργίας. Σημειωτέων ότι υπάρχουν και χιλιάδες άτομα που έπειτα απο αρκετά χρόνια καρτών ανεργίας δεν πηγαίνουν πλέον στον ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή. (Είναι εμπαιγμός των πολιτών αυτό που υφίστατε επι αρκετά χρόνια)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Εξηγώ αναλυτικότερα: Κάποια άτομα είναι σε καθεστώς ανεργίας επι πέντε η έξι χρόνια και ανανεώνουν τις κάρτες ανεργίας χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μια πρόσληψη στο ενδιάμεσο. Μετά από τόσα χρόνια ανανέωσης των καρτών ανεργίας χωρίς αποτέλεσμα χιλιάδες δεν πηγαίνουν πλέον να τις ανανεώσουν.
Για την πολιτεία όπως και για τον ΟΑΕΔ τα άτομα που θα πάνε έπειτα απο πέντε η έξι χρόνια δηλωμένης ανεργίας να βγάλουν μια καινούργια κάρτα - διότι έληξε η προηγούμενη χωρίς να την ανανεώσουν - φαίνεται οτι είναι άνεργοι ενός μήνα. Αυτό είναι τουλάχιστον ηλιθιότητα από την πλευρά της πολιτείας και των αρμοδίων και απόλυτα άδικο για τους πολίτες.

Η ''οργανωμένη'' πολιτεία είναι αποδεδειγμένα χύμα όπως και οι δομές της.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε επίπεδα ρεκόρ η Ανεργία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">