ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βόρεια Ελλάδα: H κυβέρνηση ρίχνει Μαύρο στη δημόσια ενημέρωση


Η προκήρυξη μόλις 15 θέσεων εργασίας για δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τον ρόλο της Θεσσαλονίκης: ως έδρα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι το σχήμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν έχει τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ώστε να αξίζει να υπηρετηθεί από δημοσιογράφους. Ένα σχήμα το οποίο αφανίζει τη δημόσια Ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα και ακυρώνει μια πολύτιμη κατάκτηση για την κοινωνία και την περιφέρεια.

Οι διαδοχικές δεσμεύσεις όλων των πολιτικών προσώπων που εδώ και επτά μήνες υπόσχονταν ότι θα σχηματίσουν έναν αναβαθμισμένο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και σε διάφορους τόνους αναπαρήγαγαν τη ρητορική για την αξία της περιφέρειας οριστικά πέφτουν στο κενό, μαζί με την αξιοπιστία τους. Οι συνέπειες από την ακύρωση της Θεσσαλονίκης ως έδρας άρτιου και αυτόνομου ενημερωτικού σχήματος δεν έχουν τοπική μόνο εμβέλεια: χαρακτηρίζουν το σύνολο της κυβερνητικής αντίληψης για την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και καθιστούν εξ ορισμού αδόκιμο το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα της ΝΕΡΙΤ.

Είναι πλέον χρέος όλου του πολιτικού κόσμου στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και κάθε φορέα, κάθε θεσμού και κάθε κοινωνικής ομάδας που επί χρόνια ήταν αποδέκτης του ενημερωτικού έργου που παρήγαγε η ΕΡΤ3, να ξεκαθαρίσει στους υπουργούς Δημήτρη Σταμάτη και Παντελή Καψή, αλλά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για τη σιγή που θα επιβληθεί στην δημόσια ενημέρωση αν εφαρμοστεί ο ολέθριος κυβερνητικός σχεδιασμός για τη ΝΕΡΙΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα στη Δημόσια Τηλεόραση και καλεί όλες τις Ενώσεις να συμπαραταχθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς.
Το σύνολο  των διαπλεκόμενων μέσων σε καμία περίπτωση δεν έχει  δυνατότητα να καλύψει την ενημέρωση των Νοτίων προαστίων Αττικής.

Σχόλιο του Γλυφάδα web: Oι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το σύνολο των βουλευτών αυτών των κυβερνήσεων φέρουν απόλυτα την ευθύνη για τις συνθήκες μεσαιωνικού τύπου που επικρατούν στην Ν.Α.Αττική. Για εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών της Ν.Α.Αττικής δεν υφίσταται ούτε ένα (1) μέσο των δημοτών στα ερτζιανά. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές τους επί δεκαετίες, ''εξαφάνισαν'' με διώξεις και κατασχέσεις το σύνολο των μέσων που υπήρχαν στην Ν.Α.Αττική, ώστε να υπηρετηθούν καλύτερα, και μονοπωλιακά, διαπλεκόμενα μέσα εφοπλιστών και ομίλων με πέραν του ενός μέσου της αυτής η άλλης μορφής.

Οι πολιτικοί στα Νότια ουδέποτε άσκησαν βέτο για πολιτική ισορροπία, ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή του τόπου μας.
Αυτή ήταν και παραμένει βασική υποχρέωση των εκλεγμένων, οι οποίοι αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στα Νότια. 

Πράγματι σήμερα ειπώνονται κατά κόρον όσα μετέδιδα Ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες στα Νότια του Ν.Αττικής, και σίγουρα έχει έρθει ο κατάλληλος χρόνος ανατροπής όσων πρεσβεύουν αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά ιδεώδη από τον θεσμικό ρόλο που τους παρείχαμε.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις ώστε να υπηρετηθούν καλύτερα τα διαπλεκόμενα του Ν.Αττικής.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βόρεια Ελλάδα: H κυβέρνηση ρίχνει Μαύρο στη δημόσια ενημέρωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">