ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα


Σε σχόλιό της, η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» προβάλλει την έκκληση Ιταλών διανοουμένων και καλλιτεχνών υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκκληση, μεταξύ των άλλων, υπογράφεται από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντρέα Καμιλέρι, τη δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλι, τον φιλόσοφο Πάολο Φλόρες Ντ' Αρκάις, τον ιστορικό και κοινωνιολόγο Μάρκο Ρεβέλι και τον κοινωνιολόγο και συγγραφέα Λουτσιάνο Γκαλίνο.

«Οι ευρείες κυβερνητικές συμμαχίες, στην Ιταλία και στην Ευρώπη, φτιάχτηκαν για να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Λέμε όχι στη μεγάλη κοινοβουλευτική συμμαχία που ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Χριστιανοδημοκράτες. Θα παρουσιαστούμε στις ευρωεκλογές με μια εναλλακτική προγραμματική πρόταση, για πραγματική ρήξη».

Στην έκκληση των Ιταλών διανοουμένων, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός διακρατικού ψηφοδελτίου που να στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και να απαρτίζεται από μέλη της κοινωνίας των πολιτών υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «αν η Ευρώπη θέλει να επιζήσει, πρέπει να αλλάξει ριζικά. Πρέπει να αποκτήσει τα αναγκαία οικονομικά μέσα, με ένα σχέδιο Μάρσαλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να καλύψει τις μεγάλες διαφορές και ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">