ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση προοδευτικών για τις τοπικές εκλογές

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητήσει σήμερα τη στρατηγική του κόμματος για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Πολλά γνωστά και επιφανή στελέχη αρνούνται να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, διότι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους  να διεκδικήσουν μία θέση στο κυβερνητικό σχήμα.
Γιάννης Κουρδομένος: Τονίζω την ανυπαρξία όλων στην εδραίωση ενός (1) μέσου στα ερτζιανά της Νοτιοανατολικής Αττικής. Πόσο προοδευτικοί είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι που λόγω ελλείμματος γνώσεως του αντικειμένου αδράνησαν στην ισχύ των αυτονόητων; Στην Κουμουνδούρου δεν βλέπουν την ανυπαρξία προγραμματικών εξαγγελιών όσων αφορά ένα τομέα που πραγματικά πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθεί; Δεν αποτελεί αυτονόητο ότι πρέπει πλην των εφοπλιστικών και λοιπών διαπλεκόμενων μέσων να υπάρχουν και των δημοτών στις τοπικές κοινωνίες της Αττικής;

Δεδομένου ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράλληλα με τις δημοτικές να γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές, οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου για την επιλογή προσώπων παρουσιάζουν δυστοκία καθώς πολλά γνωστά και επιφανή στελέχη αρνούνται να είναι υποψήφιοι.

Η δυστοκία αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να πολιτικοποιήσει τις τοπικές εκλογές, κάτι που μπορεί να γίνει όμως καλύτερα με την επιστράτευση κεντρικών στελεχών. 

Απροθυμία έχουν δείξει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και άλλοι όσων αφορά τις δημοτικές εκλογές.

Την ''καυτή πατάτα'' καλείται να διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα κάνει επαφές με προσωπικότητες της προοδευτικής αριστεράς που κινούνται στο χώρο του πολιτισμού και της τέχνη και έχουν την κατάλληλη αναγνωρισιμότητα και αποδοχή για να δώσουν τη μάχη.

Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται όπως του Λάκη Λαζόπουλου, του Γιώργου Κιμούλη, ενώ για το δήμο της Αθήνας έχει ακουστεί, και ίσως επεξεργάζεται το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου.

Οι επιλογές είναι πράγματι πολλές, υφίσταται όμως μια  δυστοκία όσων αφορά την αποδοχή αρκετών προοδευτικών της αριστεράς οι οποίοι επιθυμούν  να διεκδικήσουν μία θέση στο κυβερνητικό σχήμα.

Το θέμα μας αφορά δεδομένου ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει σε πολλούς  δήμους της Β'Αθηνών και στην Νοτιοανατολική Αττική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση προοδευτικών Αριστερών και καλά κάνει, όμως οφείλω να πω ότι σύμφωνα με όσα βλέπουμε και γνωρίζουμε οι ζυμώσεις που γίνονται μόνο αέρα προόδου δεν αποπνέουν. Αποσαφηνίζω: To θέμα είναι να κερδίσουν τους δήμους, η να υπάρξει πραγματική πρόοδος στους δήμους;
Eίναι ένα καίριο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Τουλάχιστον για εμένα που μέχρι σήμερα έχω δοκιμάσει τους εκάστοτε εκλεγμένους, ως προς την προοδευτικότητα τους, και έχω καταλήξει ότι δεν επιθυμούσαν πραγματική πρόοδο, αποτελεί μείζονος σημασίας να υπάρξουν πολλοί δήμοι με πραγματικά προοδευτικούς αριστερούς που θα θέσουν τη σφραγίδα ριζοσπαστικοποίησης των δομών σε όλους τους τομείς.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αναπαράξει τις παθογένειες του παρελθόντος. Η αναζήτηση προοδευτικών αριστερών δεν πρέπει να αποτελεί ένα προεκλογικό πυροτέχνημα και αμέσως μετά οι πολίτες να διαπιστώσουν το παντελές έλλειμμα προόδου. Είμαστε στην Ελλάδα και οι παθογένειες όπως και οι νοοτροπίες είναι γνωστές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση προοδευτικών για τις τοπικές εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">