ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΝΔ κάνει για άλλη μια φορά κομματικό τσιφλίκι τους δήμους της χώρας


Η ΝΔ κάνει για άλλη μια φορά κομματικό τσιφλίκι τους δήμους της χώρας, και ενώ οι πολίτες έχουν στείλει το μήνυμα.
Κάτι ανάλογο πράττουν και οι αντιπολιτευόμενοι, και πολύ δύσκολα στη χώρα μας θα ξεφύγουμε από τις τακτικές κομματικοποιημένης τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Ωστόσο εάν υπήρχαν αποδείξεις ότι με την κομματικοποιημένη τοπική αυτοδιοίκηση υφίσταντο και ανάλογες πολιτικές ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες, θα μπορούσαν οι πολίτες να δεχθούν εν μέρει τη συνέχιση αυτών των τακτικών από τη πλευρά των κομμάτων.
Γιάννης Κουρδομένος: Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νοτιοανατολική Αττική, και η Γλυφάδα, όπου ο χαρακτήρας πολιτικών ισορροπιών είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Θεωρώ ότι είναι κουραστικό έπειτα από δεκαετίες στα ερτζιανά, και αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο, να επαναλαμβάνω την απόλυτα ελλειμματική αντιπροσώπευση του τόπου, και του δημότη, από τους εκάστοτε πολιτικά χρισμένους. Είναι ανεπίτρεπτο να υφίσταται ο ''χορός'' των κομματικών παρεμβάσεων, χωρίς οι εκλεγμένοι να στηρίζουν τις ενδεδειγμένες δομές πολιτικών ισορροπιών στα Νότιοανατολικά προάστια της Αττικής. Το αδιάψευστο γεγονός απουσίας ενός τοπικού μέσου των δημοτών στα ερτζιανά της Ν.Α.Αττικής (έπειτα από δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων) καταμαρτυρά απόλυτα και ξεκάθαρα τον ελλειμματικό χαρακτήρα πολιτικών ισορροπιών,όπως και την ακαταλληλότητα των επιλεγμένων. Τα υποστηριζόμενα πολιτικά πρόσωπα στην Νοτιοανατολική Αττική απέδειξαν ότι δεν πληρούσαν τις προσδοκίες των δημοτών, και αδιαφόρησαν για την επί ίσοις όροις διαμόρφωση πολιτικών και κοινωνικών ισορροπιών στο τόπο μας, με αποτέλεσμα την αποστροφή σημαντικού αριθμού πολιτών και την αλλοίωση του πολιτισμικού χαρακτήρα. Σαφώς ωφελημένα κόμματα και κάποιοι πολιτικοί, επ'ουδενί όμως ο τόπος μας. 

Έχουμε αυταπόδεικτα σαφή δείγματα πολλών ετών που καταδεικνύουν ότι αν και πράγματι τα κόμματα καθορίζουν τον χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοικήσεως, τα πρόσωπα που επιλέγονται, ουδέποτε πέτυχαν να εδραιώσουν τις ενδεδειγμένες πολιτικές ισορροπίες κατά τόπους.

Αν πράγματι θεωρείται στη ΝΔ ότι υπάρχει έστω και ίχνος ανακρίβειας υποβαθμίζεται όσα καλώς η κακώς πέτυχαν  κάποια στελέχη σας στο παρελθόν.
Είναι αδιανόητο και ασυγχώρητο να γνωρίζουν οι πολίτες τα δυο μέτρα και σταθμά που έχετε κάνει σημαία σας οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Για τους μεγάλους δήμους της χώρας όσο και για την Περιφέρεια Αττικής θα επιλεγούν πολιτικά πρόσωπα όπως γράφει σήμερα ο τύπος.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα «γαλάζια» ονόματα που θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ γίνονται συνεχώς συσκέψεις στις οποίες μετέχουν οι Α. Παπαμιμίκος Λ. Ζαγορίτης, Μ. Δασκαλάκης, Μ. Αγγελάκας, Δ. Καλογερόπουλος, Κ. Ζωντανός και Σπ. Λιβανός και ήδη έχει κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφιοτήτων που προέρχεται κυρίως από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο για τους μεγάλους δήμους της χώρας όσο και για την Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να επιλεγούν πολιτικά πρόσωπα, που κατέχουν ακόμα και υπουργικές θέσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα παραιτήσεις γεγονός που πιθανότατα να προκαλέσει ένα μίνι ανασχηματισμό.

Είναι ένα θέμα που προβληματίζει το μαξίμου καθώς υπάρχει το δίλημμα, αν θα πρέπει να καλυφθούν μόνο οι υπουργικές θέσεις που θα μείνουν κενές ή με αυτή την αφορμή ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να προχωρήσει σε σαρωτικό ανασχηματισμό.

Δεν αποκλείεται ωστόσο και εξαιτίας του διλήμματος που προαναφέραμε ο πρωθυπουργός να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης ένας ακόμη λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – τέλη Ιανουαρίου – θα βρίσκεται η τρόικα στην Αθήνα, οπότε τα περιθώρια, σε επίπεδο προσώπων, στενεύουν ακόμα περισσότερο.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς οι υπουργοί θα πρέπει να παραιτηθούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Κάποιοι κύκλοι ''πέτυχαν'' οι περισσότεροι δημότες να απαξιώνουν τους θεσμούς και να απέχουν των εκλογών. 
Ο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης, αδύναμος μπροστά στην οργάνωση κομματικών μηχανισμών, τελικά οδηγήθηκε να θεωρείται ''γραφικός'' δεδομένου ότι αξίωνε την ισχύ των αυτονόητων και τίποτα περισσότερο.

Απεδείχθη ότι παρέχοντας επί δεκαετίες σε κομματικούς μηχανισμούς τη τοπική αυτοδιοίκηση (ειδικά στη Νοτιοανατολική Αττική και τη Γλυφάδα) υποβαθμίστηκε απόλυτα 100% η ισχύς των πολιτικών και συνταγματικών ισορροπιών.

Τουλάχιστον για εμένα (τον ανιδιοτελώς λειτουργούντα επί δεκαετίες, όπως και σήμερα) ευτελίστηκε κάθε επίπεδο αυτονόητων συνταγματικών δεδομένων και ισορροπιών σε όλους τους τομείς.

Το αυταπόδεικτο έλλειμμα έστω και ενός (1) άμεσου μέσου όλων των δημοτών στα ερτζιανά της Νοτιοανατολικής Αττικής, καταδεικνύει τον ελλειπή χαρακτήρα οργανωτικά της τοπικής αυτοδιοικήσεως με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των δημοτών.

Πολλοί συμπολίτες μας ''παρέλασαν'' επί δεκαετίες, και έτυχαν της στήριξης και εκλογής χωρίς να καλύψουν το ελάχιστο των απαιτήσεων του κοινωνικού συνόλου για τον τόπο μας.

''Κατασκεύασαν'' σκόπιμα και με δόλο τον ''γραφικό'' πρωτεργάτη των ερτζιανών fm, διότι εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών
να μένει εκτός, και χωρίς ενεργό ρόλο στα τοπικά δρώμενα του τόπου τους, και ορισμένοι ''προνομιούχοι'' μέλη κομματικών Τ.Ο να πλαισιώνουν χωρίς ίχνος εκπροσώπησης του δημότη.

Σε μια πόλη με 60% απαξία και αποστροφή των συμπολιτών μου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, η πολιτεία και συνολικά οι εκλεγμένοι έπρεπε να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, ώστε να παρακινήσουν τον κόσμο να επιστρέψει και να εμπιστευτεί τους πολιτευομένους.

Κυρίες και κύριοι κυβερνώντες σφάλετε, διότι όλοι και όλα κρίνονται.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Ακόμη και στο τελευταίο χωρίο της Ελλάδας υφίσταται ένα ραδιόφωνο, και σε ένα εύπορο οικονομικά δήμο εξαφάνισαν μέχρι και το ίχνος τοπικού σταθμού στα ερτζιανά για διαπλεκόμενα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

Δημοσιοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, και επανα δημοσιοποιείται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΝΔ κάνει για άλλη μια φορά κομματικό τσιφλίκι τους δήμους της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">