ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμφωνούν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων κυβέρνηση και τρόικα - διαφωνούν στον τρόπο


Σε συμφωνία για την απελευθέρωση των απολύσεων βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα ωστόσο παραμένουν διαφωνίες στον τρόπου που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο. 

Επιπλέον το υπουργείο Εργασίας φέρεται να συμφωνεί ακόμα και στη παραίτηση του υπουργού απο το δικαίωμα άσκησης βέτο. 

 Η τρόικα θέλει να περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση απο τη βουλή με νομοσχέδιο ωστόσο ο υπουργός Εργασίας θεωρεί πως η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που επιτρέπει τις απολύσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και με κριτήρια είναι αρκετή για την απελευθέρωση των απολύσεων. 

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως ο νόμος 3387 του 1983 που προστατεύει τους εργαζόμενους από τις ομαδικές απολύσεις μπορεί να καταργηθεί μόνο με άλλο νομοσχέδιο. Ο Γ. Βρούτσης συμφώνησε με τους δανειστές στο θέμα της μείωση του μη μισθολογικού κόστους. 

Αύριο η τρόικα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι απολύσεις στο δημόσιο και η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. 

πηγή: left.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμφωνούν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων κυβέρνηση και τρόικα - διαφωνούν στον τρόπο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">