ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Ισοπέδωση της υγείας και στα Νοσοκομεία


Μετά τον ξαφνικό θάνατο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και την αρχή του τέλους για το δημόσιο χαρακτήρα του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται, συνεχίζοντας το «θεάρεστο έργο» της ισοπέδωσης της υγείας και στα Νοσοκομεία.

Όντας ο πιο στυγνός εκφραστής των μνημονιακών πολιτικών και πιστός στην πρόθεσή του να ιδιωτικοποιήσει πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας, ετοιμάζει νομοσχέδιο προκειμένου να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία και μάλιστα επί πληρωμή, κλείνοντας  έτσι το μάτι σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού όπως και ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του, αυτά θα υλοποιούνται μέσω συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό που φαίνεται να αγνοεί ο κ. Γεωργιάδης ή μάλλον δε θέλει να θυμάται, είναι η υπαρκτή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και βιώνουν οι ασθενείς. Την ώρα που στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αναβάλλονται χειρουργεία, λόγω σοβαρών ελλείψεων σε υλικά και προσωπικό, και ενώ 3,5 εκατ. τουλάχιστον ανασφάλιστοι και άποροι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους,  πόσο μάλλον ιδιωτικής ασφάλισης, οι προθέσεις του Υπουργού Υγείας μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν.

Είναι σαφές, ότι ο κ. Γεωργιάδης με το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί για μια ακόμη φορά να μας θυμίσει ότι δικαίωμα στην υγεία έχουν και θα έχουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν, στερώντας έτσι σε χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας την ώρα της ανάγκης.

Οι πολιτικές ντροπής που επιβάλλονται μπορούν και πρέπει να ανατραπούν. Σε αυτό τον κατήφορο της καταστροφής που επιδίδεται ο κ. Γεωργιάδης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι και καλεί όλη την κοινωνία σε κοινό μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και τη διεκδίκηση της ισότιμης, δωρεάν και καθολικής πρόσβασης στο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα.

TO ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Ισοπέδωση της υγείας και στα Νοσοκομεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">