ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βενιζέλος: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές

Προβληματισμός επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη από την υπερδραστηριότητα του πρωθυπουργού τον τελευταίο καιρό και την διαρκή προσπάθεια του να καρπωθεί προσωπικά θετικά γεγονότα που προκύπτουν από οικονομικούς δείκτες.
Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πρόσφατα σε συνεργάτες του πως: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές».
Κάτι τέτοιο βέβαια το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει ούτε να ακούει γνωρίζοντας τα χαμηλά δημοσκοπικά δεδομένα που συγκεντρώνει το πάλαι ποτέ ισχυρό σοσιαλιστικό κόμμα. Μάλιστα παρούσης της προσπάθειας Βενιζέλου να προωθήσει την σύμπλευση με τους «58» το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει από έναν χωρίς προηγούμενο κατακερματισμό αφού αν στηθούν τρεις κάλπες δεν αποκλείεται να το δούμε στις εκλογές με τρία διαφορετικά ονόματα:
Ως Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη στις ευρωεκλογές, ως ΠΑΣΟΚ στις εθνικές και να δοκιμαστεί στις δημοτικές με το όνομα των κατά τόπους παρατάξεων.
Η τακτική που αναπτύσσουν στη Χαριλάου Τρικούπη στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύξει δυναμική στο δρόμο για τις ευρωεκλογές είναι η αναμονή αφού θεωρούν ότι ο Μάιος θα είναι η τελευταία ευκαιρία του πρωθυπουργού να παλέψει. Έτσι θεωρούν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 18 του μηνός μαζί με τις δημοτικές, ώστε οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μια εβδομάδα μετά να μην έχουν καμία σημασία.
Αυτός είναι και ο λόγος που ναι μεν συγκυβερνούν αλλά προσπαθούν ταυτόχρονα διακριτικά να διαχωρίζουν την θέση τους με κάθε ευκαιρία. Αυτός είναι και ο λόγος  των έντονων διαφωνιών που εκφράζει τελευταία το ΠΑΣΟΚ σε πλήθος νομοσχεδίων αλλά και της επίθεσης με τον χαρακτηρισμό «Μαυρογυαλούρος» για την πρόσφατη αφίσα της ΝΔ για την αναδιανομή των 17 εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος από τις μίζες που έγινε «με εντολή Σαμαρά».
Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμοι και για νέα επίθεση σχετικά με τις εξαγγελίες για τις 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης. Όμως η αναφορά Σαμαρά στη συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο συγκεκριμένο θέμα έκανε το ΠΑΣΟΚ να καταχωνιάσει την ανακοίνωση που ετοίμαζε.
Πάντως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται  σε εκλογική ετοιμότητα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη προκειμένου να ζητήσει την συμβολή του προσεγγίζοντας στελέχη που ναι μεν έχουν αποστασιοποιηθεί αλλά που ο ίδιος μπορεί να επηρεάσει και να ενεργοποιήσει εκ νέου. (Το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βενιζέλος: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">