ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις»


Με  προβάδισμα 0,3% στις εθνικές εκλογές και 0,8% στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις» που δημοσιεύει  η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Πιο συγκεκριμένα διαφορά μόλις 0,3% στις εθνικές εκλογές και 0,8% στις ευρωεκλογές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η «Μέτρησις», με τους ερωτώμενους να πιστεύουν ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», οι ερωτηθέντες απαντούν: ΣΥΡΙΖΑ 20,4%, ΝΔ 20,1%, ΧΑ 8,5%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 4,5%, ΠΑΣΟΚ 4,0%, άλλο κόμμα 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,3%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν: ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω/δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.

Στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες απαντούν: ΣΥΡΙΖΑ 21,0%, ΝΔ 20,2%, ΧΑ 8,2%, ΚΚΕ 4,6%, ΑΝΕΛ 4,0%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, άλλο κόμμα 3,5%, ΔΗΜΑΡ 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,0%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν: ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω/δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, οι ερωτηθέντες θεωρούν τον κ. Σαμαρά με 45,4%, τον κ. Τσίπρα με 31,7%, κανέναν με 21,2% και δξ/δα αναφέρει το 1,7%.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που κυκλοφορεί το Σάββατο.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Oι δημοσκοπήσεις είναι απλά ενδείξεις και ένα χρήσιμο εργαλείο συμπερασμάτων και τίποτα περισσότερο.
Είναι δεδομένο ότι στις εκλογές η πλειονότητα θα πει τη τελευταία λέξη.
Και η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα ότι όσοι επέλεξαν πολιτικές επιπολαιότητας και ανευθυνότητας και προσβάλουν τους πολίτες θα το πληρώσουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">