ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προπαγάνδα Υποκριτών


Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο στον τόπο μας  και σαφώς πρέπει να μας προβληματίζουν.

Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για όλους μας
Κυρίες και κύριοι συμπολίτες σ' αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη φάση στην οποία βρισκόμαστε, άποψή μου είναι ότι ο διάλογος, η συνεννόηση, η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εκπροσώπων στον τόπο μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και επιβεβλημένη για την ισχύ αυτονόητων δομών που χρειάζονται στην Νοτιοανατολική Αττική και την Γλυφάδα.

Προκαλούν θλίψη αγανάκτηση και έντονη ανησυχία για το μέλλον μας οι επιλογές της διοικήσεως Κ.Κόκκορη, ο οποίος επέλεξε την αναλγησία στην Γλυφάδα των 120.000 χιλ. κατοίκων, για το ζήτημα του δημότη που άπτεται ανάπτυξης και προόδου που χρειάζεται ο τόπος μας και η ευρύτερη περιοχή.

Οι επιλογές της διοικήσεως Κ.Κόκκορη αποκαλύπτουν το βάθος και την έκταση της διάβρωσης του πολιτικού συστήματος από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, και την τάση συντήρησης ενός ''καθεστώτος'' το οποίο μας μειώνει συνολικά ως δημότες.

Σίγουρα δεν έχουν αντιληφθεί ορισμένοι στο βαθμό που επιβάλλεται, σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει οι πολιτικές ισορροπίες, και ποιους κινδύνους διατρέχει ο τοπικός μας πολιτισμός ο οποίος χειραφετείται καθημερινά από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Τα γεγονότα στην Γλυφάδα αποδεικνύουν ότι αδίστακτοι και επίορκοι που τους τίμησε η πολιτεία και τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, ενώ δεν διασφάλισαν ούτε το (minimum) ελάχιστο των δομών προόδου και διαφάνειας που απαιτείτο για την πόλη μας.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής. Ήρθε η ώρα για όλους μας των μεγάλων αποφάσεων, για να κρατήσουμε την αυτοδιοίκηση όρθια και αρωγό στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ήρθε η ώρα της επίσπευσης των διαδικασιών για την κάθαρση στη πολιτική ζωή του τόπου μας, τη ριζική εξυγίανση και την αναγέννηση, ώστε η πολύπαθη Γλυφάδα να οδηγηθεί σε μια διοικούσα αρχή που της αρμόζει.

Ήρθε η ώρα οι δημότες να πάρουν τη δική τους απόφαση και να θέσουν με τη ψήφο τους στο περιθώριο όσους με πράξεις και παραλείψεις οδήγησαν τη πόλη μας σε ηθική παρακμή και κακοδιοικήσεις που δεν εκπροσωπούν τους δημότες.

Ήρθε η ώρα οι συμπολίτες μας να επιλέξουν πολιτικούς με ήθος και εντιμότητα, εκείνους που είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, που είναι αποφασισμένοι να μην σκύψουν για να ανέβουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, και να μην λυγίσουν μπροστά σε συμφέροντα και πάσης φύσεως διαπλοκή.

Στην Γλυφάδα έχουμε γίνει μάρτυρες αναφορών που έχουν να κάνουν με κακοδιαχείριση και διαφθορά, που βαρύνουν την σημερινή συν διοίκηση και υποβαθμίζουν την εικόνα της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Επανειλημμένα οι συμπολίτες μας που βιώνουν την κρίση, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως η διοίκηση Κ.Κόκκορη δεν είναι συμβατή με την ηθική τάξη και την νομιμότητα.

Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με την όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων προκαλεί τη δυσφορία και δυσπιστία των δημοτών απέναντι στους θεσμούς.

Κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, την ανασφάλεια, και τον φόβο των δημοτών για το παρόν και το μέλλον, είναι κατανοητό πράξεις αδιαφάνειας και διαφθοράς να προκαλούν και να εξοργίζουν τους δημότες.

Η μηδενική ανοχή στη διαφθορά πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας, όσες και αν είναι οι παθογένειες του συστήματος, αλλά και οι δυνάμεις οι οποίες ανθίστανται σε κάθε προσπάθεια κάθαρσης, και θεωρώ ότι απαιτείται η συνδρομή όλων των εκλεγμένων και υποψηφίων στην Γλυφάδα, στην εδραίωση ενός μέσου όλων των δημοτών που πλουραλιστικά θα ενημερώνει και θα ασκεί καθημερινά έλεγχο.

Για εμάς η διαφάνεια και η ενημέρωση των δημοτών είναι μονόδρομος.
Οι δημοτικές αρχές είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίζουν άμεσα και δύσκολα προβλήματα που άπτονται της ποιότητας ζωής των πολιτών, και είναι αναγκασμένες να ξεπερνούν ανυπέρβλητα εμπόδια γραφειοκρατίας, ελεγκτικών μηχανισμών, και εσωτερικών αδυναμιών.

Επί σειρά ετών η διοίκηση Κόκκορη, έπειτα από συγκεκριμένου χαρακτήρα πρωτοκολλημένες αιτήσεις του δημότη, αδράνησε ολοκληρωτικά, και αυτό ως αυταπόδεικτο στην τοπική μας κοινωνία καταμαρτυρά κακοδιοίκηση.
Είναι ανεπίτρεπτο πολλοί συμπολίτες μας να ομιλούν για απίστευτες καταστάσεις και δεδομένων αυτών των ''απίστευτων'' να μην αποτελεί υποχρέωση όλων η ανατροπή της κακοδιοικήσεως.

Ο δήμαρχος του παρόντος στην Γλυφάδα έχει πετύχει την δυσφορία και δυσπιστία των δημοτών απέναντι στους θεσμούς, και δεδομένης της αποστροφής 60% των δημοτών στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στη πόλη μας γίνεται βασικός δημιουργός της απαξίας των θεσμών.

Για εμάς στην ριζοσπαστική Αριστερά, η ισχυροποίηση των θεσμών διαφάνειας ενισχύει την αυτοδιοίκηση, και αποδυναμώνει τις πρακτικές των πελατειακών σχέσεων και παρασιτικών δραστηριοτήτων μικροσυμφερόντων ένθεν και ένθεν.

Είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός των σημερινών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, και προσωπικά εδώ και δεκαετίες έθεσα δημόσια τις απόψεις μου για το πως οραματίζομαι την αυτοδιοίκηση στην Γλυφάδα.

Σήμερα λόγω των αγκυλώσεων και των παθογενειών που αναπαράγονται στον τόπο μας, υφίσταται μια ''ανάπηρη'' τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς οργανωμένες δομές που πρέπει να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των δημοτών.
Χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν οριακές στιγμές σήμερα, άρα έπρεπε οι διοικούντες να διατηρήσουν σαν κόρη οφθαλμού το ηθικό πλεονέκτημα του θεσμού συμπαραστάτη του δημότη.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφάνεια τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μην υπάρχουν έκνομες πράξεις, και όπως γνωρίζεται η συν διοίκηση Κόκκορη έκανε ότι μπορούσε ώστε να θέσει εκτός αυτή τη μορφή διαφάνειας και ελέγχου.
Στην Γλυφάδα των συμφερόντων μιας οικονομικής ελίτ δεν υπήρξε ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη, όπως δεν υπήρξε καμία ενέργεια για ένα άμεσο μέσο όλων των δημοτών στα ερτζιανά που θα διαδραμάτιζε καταλυτικό ρόλο σε επίπεδο διαφάνειας και ποιοτικής δημοκρατίας.

Τον δημότη σήμερα τον απασχολεί η ανεργία, η κρίση, η φτώχεια, η ανάπτυξη, η καλή λειτουργία των θεσμών, η καλή λειτουργία των υπηρεσιών, οι προοπτικές ανάπτυξης του τόπου, οι θέσεις εργασίας που θα τον βοηθήσουν να επιβιώσει αξιοπρεπώς, και για όλα αυτά που αποτελούν μείζονος σημασίας ζητήματα του δημότη η διοίκηση Κόκκορη αδράνησε καθολικά.

Αυτό το διοικητικό καθεστώς στην Γλυφάδα είναι το σημαντικότερο υπαρκτό πρόβλημα, και πρέπει να αλλάξει, να αντικατασταθεί (να ανατραπεί)

Πλην της καθημερινής προπαγάνδας υπέρ συγκεκριμένων ατόμων και συμφερόντων έχουμε κάτι άλλο στην Γλυφάδα;
Χωρίς ένα (1) ανοιχτό άμεσο μέσο όλων των δημοτών στα ερτζιανά, που θα μπορούν όλοι οι δημότες να συμμετάσχουν και να εκθέσουν τους προβληματισμούς, τις ιδέες και απόψεις τους, και να υπάρχουν αντιπαραθέσεις ώστε να κρίνει και να αξιολογεί ο κάθε συμπολίτης μας, οτιδήποτε άλλο υφίσταται αποτελεί αποκλειστικά προπαγανδιστικό μέσο.

Προσωπικά ενοχλούμε αφάνταστα με την ανακύκλωση προσώπων στον δήμο Γλυφάδας χωρίς σαφείς τοποθετήσεις που θα αναβαθμίσουν τον τοπικό μας πολιτισμό. Ο εναρμονισμός με την διαπλοκή Ραδιοτηλεοπτικών μέσων, και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν ΝΔ&ΠΑΣΟΚ, δεν αναβαθμίζει τον πήχη στην Νοτιοανατολική Αττική και την Γλυφάδα.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

*Επιτέλους θα τοποθετηθείτε οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι αιρετοί στην Γλυφάδα για όσα έχει θεσμοθετήσει ο νομοθέτης και δεν έχουν καμία υπόσταση στον τόπο μας; Επιθυμείτε φως, πρόοδο και διαφάνεια, άρα ένα (1) μέσο όλων των δημοτών στα ερτζιανά του τόπου μας;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προπαγάνδα Υποκριτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">