ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ανοίγει οκτώ νέους φακέλους για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα


Νέοι φάκελοι για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα ανοίγουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, που ενισχύθηκαν από την απολογία του Αντ. Κάντα, αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Πρόκειται για οκτώ εξοπλιστικά προγράμματα που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην αφάνεια και δεν είχαν κινήσει υποψίες διαφθοράς. Ωστόσο η απολογία του Αντώνη Κάντα, ώθησε τους εισαγγελείς διαφθοράς στο άνοιγμα όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων της δεκαετίας του 2000, προκειμένου να διερευνηθούν εκτενώς.

Ετσι, πέραν των υποβρυχίων και των TOR-M1, ανοίγουν τώρα και οι φάκελοι για την προμήθεια των αεροσκαφών τύπου Mirage, του αντιαεροπορικού OSA AMK, του ραντάρ Arthur, των Exocet και άλλων εξοπλιστικών.

Πάντως προτεραιότητα για τους εισαγγελείς αποτελούν οι υποθέσεις εξαγοράς Leopard, της προμήθειας των φρεγατών καθώς και του προγράμματος για την αγορά ελικοπτέρων Απάτσι. Το άνοιγμα των ερευνών στα εξοπλιστικά περιλαμβάνει –στο στάδιο της ανάκρισης πλέον– δύο ακόμα προγράμματα: την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία Wegmann και την προμήθεια των αρμάτων Asrad από την επίσης γερμανική εταιρεία Atlas με εκπρόσωπό της στην Ελλάδα τον Παν. Ευσταθίου, που έχει απολογηθεί ήδη στην ανάκριση και αναμένεται απόφαση για το θέμα της προσωρινής του κράτησης από το Συμβούλιο των Εφετών.

Τέλος ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή πως « δεν υπάρχει εξοπλιστικό που να μην ελέγχεται για μίζες και για παράνομες πληρωμές», δίδοντας έτσι την έκταση της διαφθοράς στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Εισαγγελία Διαφθοράς ανοίγει οκτώ νέους φακέλους για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">