ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΤΑΙΠΕΔ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 28 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Επένδυση 261 εκατ. ευρώ ξεμπλόκαρε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η επίμαχη συμφωνία, ύψους 261,31 εκατ. ευρώ αφορά στην πώληση και τη λειτουργική μίσθωση για 20 χρόνια, 28 ακινήτων του Δημοσίου (κτήρια πέντε υπουργείων -Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτήρια ΔΟY και πέντε κτήρια της Αστυνομίας). Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχτεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Με την 1204/2014 του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σωτηρία Ντούνη, ανετράπη αντίθετη απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου που είχε διαπιστώσει τέσσερεις πλημμέλειες στη σχετική σύμβαση. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά πως η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ έχει επαρκή, σαφή και ειδική αιτιολογία ως προς το όφελος και το συμφέρον της επίμαχης συναλλαγής για το Ελληνικό Δημόσιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΤΑΙΠΕΔ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 28 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb