ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ματαιώνονται τα Κούλουμα στη Γλυφάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου μας για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στο Πατητήρι στην Άνω Γλυφάδα, μετά από ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ. η οποία προβλέπει «επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες».

Καλή Σαρακοστή !

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τα Κούλουμα, το πέταγμα του χαρταετού, η μουσική, ο χορός, το κρασί και τα σαρακοστιανά, την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στις 11.30 στη θέση Πατητήρι ματαιώνονται.

Η Γλυφάδα μας, η πόλη που μας γέννησε, δεν θα μοιράσει τις λαγάνες και τα σαρακοστιανά στις χιλιάδες συμπολιτών μας που με θέα  εικόνες θαλασσινὲς και αντίκρυ τον καταπατημένο Υμηττό θα πέταγαν τον αετό τους.

Κάτω απ᾿ τα ρούχα μου δεν χτυπά πια η παιδική μου καρδιὰ, και έβρεχε αλήθεια πολὺ κι ήτανε έρημοι οι δρόμοι, ο ξεχασμένος Βόσπορος, το χώμα που πρωτο πατήσαμε μικροί χαρίζεται σε Λάτσηδες, και η πατρίδα μου γέμισε άσπλαχνα τέρατα.   

Εμείς μοιραστήκαμε το ψωμὶ και τον κόπο μας, μοιραστήκαμε το πολιτισμό, και αυτοί έμειναν χωρίς μάτια να βλέπουν, χωρίς αυτιά για να ακούν, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάνε.

Οι οικογένειες των προσφύγων Γλυφαδιωτών τώρα πια δεν γελούν, δεν ψιθυρίζουν μυστικά, δεν εμπιστεύονται, τώρα είναι απλοί θεατές στον ίδιο τους το τόπο, στο παρανάλωμα σαθρών ανθρώπων τελευταίων προδιαγραφών.

Μέρα τη μέρα θα ῾ρχονταν ἡ Ἐπανάσταση και περιμένοντας πέρασαν τα χρόνια, κι ' όμως στο λέγαν οι γονείς σου «ασ᾿ τα εσὺ πάντα θα βρίσκονται στον κόσμο άλλα κωθώνια».

Πάντοτε ο καπιταλισμὸς βρίσκει περάσματα και ξεπερνά τις δύσκολες τις κρίσεις. Κι ἕνα πρωί: «Απαγορεύονται τα άσματα και κοπιάστε στο τμήμα για ανακρίσεις».

Ξέρω σ᾿ ἐνοχλούσε και σ' ένα τo κατεστημένο, δεν είδες όμως γύρω σου χιλιάδες τα ναυάγια, δεν το χαμπάρισες πως το παιχνίδι ήταν στημένο;

Και τώρα πολιτεύονται λογής λογής λακέδες, που κάνουν πως δεν γνώριζαν κι' ούτε είχαν ακούσει, ποιοι απ' τα γεννοφάσκια τους ήταν αριστεροί, και ποιοι μας κουβαλήθηκαν να κλέψουν και να φύγουν.

Τα ψέματα τελειώσανε, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, και όσοι σκέπτονται πονηρά και δεν αποφασίσουν έγκαιρα είναι χαμένοι.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις και Κατασχέσεις για τις Ριζοσπαστικές ιδέες.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

* Με κάποιους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη

*Αξίζει το κόπο όποιος η όποια δεν γνωρίζει... να ενημερωθεί από κάποιους άλλους τι είχε μεταδοθεί επί σειρά ετών. (Έστω και με αρνητικούς σχολιασμούς για την υπέρβαση σε επίπεδο ύβρεων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όσα ειπώθηκαν και πιστοποιούνται Α Π Ο Λ Υ Τ Α σήμερα. Δεδομένων όσων προέρχονται από κομματικούς σωλήνες και των πεπραγμένων τους, όπως και της σκόπιμης παραπλάνησης των υπολοίπων)

Y.Γ: Χρειάζεται να παραθέσω φωτογραφίες που πιστοποιούν την αλήθεια; (Ο υποφαινόμενος πατώντας το χώμα του Βοσπόρου - που σήμερα χαρίζεται σε Λάτσηδες - πριν μας εκδιώξουν από τη περιοχή)
Επί δεκαετίες νέμονται το τοπικό μας Πολιτισμό άτομα που υποβαθμίζουν κάθε έννοια θεσμών και ενδεδειγμένων δομών. Αντί αυτών που ''βλήθηκαν'' επανειλημμένα στη πόλη μας, και ουσιαστικά ήταν ο τοπικός πολιτισμός, αξιώνουν όλοι οι υπόλοιποι, ενώ συνολικά γνωρίζουμε τα πεπραγμένα τους και τι εξυπηρετούν. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ματαιώνονται τα Κούλουμα στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">