ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με ξύλο και προσαγωγές απάντησε η κυβέρνηση στους ενταγμένους σε διαθεσιμότητα


Το συνταγματικό δικαίωμα της συμμετοχής σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας καταλύθηκε για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση. Οι ενταγμένοι σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της εκποίησης δημόσιου πλούτου και κοινωνικών αγαθών ήρθαν την Παρασκευή αντιμέτωποι με τη βία της Αστυνομίας.

Αποτέλεσμα, τραυματισμοί και δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικά στελέχη. Στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκαν ο πρόεδρος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος και Χριστόδουλος Ευθυμίου, ενώ, στο κτίριο της ΓΑΔΑ η προσαγωγή του εκπαιδευτικού, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη, μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της «εξύβρισης» και της «απείθειας». Ενα κατηγορητήριο «κατασκευασμένο», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», ενημερώνοντας πως θα καταθέσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

«Την Παρασκευή, 28/02, ζήσαμε το όργιο της τρομοκρατίας και των βίαιων επιθέσεων των ΜΑΤ. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής και τον εντεινόμενο αυταρχισμό για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όσων αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι στοχοποιούνται συνδικαλιστικά στελέχη με σκοπό να καλλιεργηθεί κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Ενεργοποιούνται μηχανισμοί σκοτεινοί και ύποπτοι που εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, εμφανίζοντας τα “δύο άκρα”», περιγράφει ο κ. Καλομοίρης και συμπληρώνει:

«Η σύλληψή μου είναι συνέχεια της σύλληψης του Παύλου Αντωνόπουλου (σ.σ. επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ) και της παραπομπής του σε δίκη με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής. Το σίγουρο είναι ότι τα στημένα κατηγορητήρια και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα και δεν θα αποτρέψουν την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα των συντακτών

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με ξύλο και προσαγωγές απάντησε η κυβέρνηση στους ενταγμένους σε διαθεσιμότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">