ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Μητρόπουλος: Με τροπολογία απελευθερώνουν τις απολύσεις κατά την προεκλογική περίοδο


Δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου, βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και με την οποία καταργεί τη διάταξη που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).

Για «τροπολογία-δολοφόνο» κάνει λόγο ο Αλ. Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι «απολύονται όλοι οι διαθέσιμοι στις 22-3-2014». Ολόκληρη η δήλωση: Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).

Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση.

Επίσης οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, θα γίνουν τώρα απρόσκοπτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την υπαλληλοκτόνα αυτή τροπολογία. Καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν.

Ο ελληνικός λαός απορρίπτει τον ακρωτηριασμό του κράτους και την κατάργηση των κοινωνικών υποδομών. Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλες τυφλές διώξεις.
Η χώρα δεν αντέχει άλλους φτωχούς και άνεργους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται σκληρά και βάναυσα από την τρόικα και την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι αγρότες μας, οι νέοι μας, όλος ο λαός, θα στείλει μήνυμα ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Ο λαός τελικά θα νικήσει.

Πηγή: left.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Μητρόπουλος: Με τροπολογία απελευθερώνουν τις απολύσεις κατά την προεκλογική περίοδο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">