ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η Κουμουνδούρου στη συζήτηση στην Βουλή για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι απόψεις και οι ενστάσεις που υπάρχουν στην Κουμουνδούρου για το ζήτημα αναμένεται να συζητηθούν την Τρίτη στην κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα εξετάσει επίσης και το θέμα του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Για το ζήτημα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδριάζει σήμερα η Γραμματεία και το Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα εάν θα ψηφίσει υπέρ η κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε, κατά την άποψη ορισμένων στελεχών, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η ΧΑ είναι ένα αντισυστημικό κόμμα το οποίο όλοι πολεμούν.

Ωστόσο, υπαρκτός είναι ο φόβος να δημιουργηθεί η «εικόνα» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΧΑ στην περίπτωση που δεν ψηφίσει την άρση ασυλίας των βουλευτών του νεοναζιστικού ακροδεξιού κόμματος.

Επίσης, υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώνουν την άποψη ότι η ενδεχόμενη άρση ασυλίας του συνόλου των βουλευτών της ΧΑ είναι μια κίνηση η οποία είναι ενταγμένη στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, κίνηση όμως που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και σε αυτή την περίπτωση η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Οι εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για μια «συμβιβαστική λύση», με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει ψήφο κατά περίπτωση, όταν το αίτημα στηρίζεται σε ισχυρή νομική βάση και υπάρχουν επαρκή στοιχεία, για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">