ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποσύρθηκε η (N)τροπολογία ποινικών ευθυνών Δημάρχων


Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονταν δήμαρχοι και περιφερειάρχες από τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την παραλαβή έργων που θα κρίνονταν ασύμφωνα με την αρχική προκήρυξή τους.

Ειδικότερα, μετά την παρέμβαση και του Συντονιστικού Οργάνου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου αποφασίστηκε μέσω του Λ. Γρηγοράκου, να αποσυρθεί η τροπολογία, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την πήρε πίσω.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που είχε κάνει δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι επιχειρείται «απόσυρση ποινικών ευθυνών» που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Όπως προέκυπτε από τη ρύθμιση που είχε υπογράψει ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση δεν αφορούσε μόνο τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής αλλαγές σε νομοσχέδιο που έχει ήδη ψηφιστεί. Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η επίμαχη τροπολογία, δηλώνοντας ότι «μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποσύρθηκε η (N)τροπολογία ποινικών ευθυνών Δημάρχων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">