Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εκτός των άλλων, αρχαιολογικοί χώροι, όπως ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα κοντά στον Αστέρα Βουλιαγμένης και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων στη Σαλαμίνα και παραχωρούνται σε χέρια ιδιωτών!!!


Το Τουριστικό Συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, το οποίο ανήκει στον ΕΟΤ, τελεί υπό τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και αποτελείται από τρία ακίνητα. Το Ξενία Palace Ακροναυπλίας επί οικοπέδου 24 στρεμμάτων, το Ξενία Amphitrion επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων και το Ξενία Ναυπλίου Α’ επί οικοπέδου 4,5 στρεμμάτων ΠΡΟΣΕΧΩΣ σε ιδιώτες.
Εκείνο όμως που ΔΕΝ αναφέρεται στην απόφαση μεταβίβασης είναι πως τα 28,5 στρέμματα που αφορούν το τουριστικό συγκρότημα της Ακροναυπλίας είναι κηρυγμένος αδόμητος αρχαιολογικός χώρος (αλλά και περιοχή προστατευμένη ως Νatura), κάτι που ουδόλως πτοεί τους κτηματομεσίτες κυβερνώντες, που βγάζουν στο σφυρί μέχρι και αρχαιολογικούς χώρους.
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ
Εκτός, όμως, από την περίπτωση της Ακροναυπλίας, από την «αξιοποίηση» δεν ξεφεύγουν αρχαιολογικοί χώροι, όπως… ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα κοντά στον Αστέρα Βουλιαγμένης και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων στη Σαλαμίνα !!!
Με τη λογική που ο αρχαίος ναός εντάχθηκε στο ξενοδοχειακό φιλέτο της Βουλιαγμένης, έτσι και ο αγοραστής του ΟΛΠ θα έχει στην κατοχή του και την Κυνοσούρα, δηλαδή τον χώρο που υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, εκεί που βρίσκεται και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ;
Θυμάσαι κάποιους ''Ελληναράδες'' κάπηλους που έβαζαν αρχαίους ναούς στο background απευθυνόμενοι στον Ελληνικό λαό μέχρι να τους ψηφίσουν; Σήμερα βάζουν τις υπογραφές τους στο ξεπούλημα μέχρι αρχαίων ναών.
Και τελικά αποδεικνύεται ότι ο υποφαινόμενος που σε ανύποπτο χρόνο είχε πει επανειλημμένα την αλήθεια για αυτά τα άτομα δεν έκανε καθόλου λάθος.
Θυμάσαι τι είχε ειπωθεί πάμπολες φορές για όσους βλέπεις από τις τηλεοράσεις να καπηλεύονται είτε εθνικά σύμβολα, είτε την αρχαία Ελλάδα;
Τουλάχιστον θυμάσαι ότι στη χώρα μας περίπου δυο εκατομμύρια ψηφοφόρων λειτουργούν περίπου σαν ηλίθιοι, δεδομένου ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο, και τους χειραφετούν οι έμμισθοι διαπλεκόμενων; Θυμάσαι ότι τους κατευθύνουν σαν πρόβατα επτά οικογένειες μεγαλοεργολάβων, τραπεζιτών, και εφοπλιστών, κάποιοι ''μεγαλοδημοσιογράφοι'' και κάποιοι ''πολιτικοί'';
Tα ξέχασες όλα τόσο γρήγορα; Ξέχασες ποιός προηγήθηκε όλων, λέγοντας δημόσια, ότι στη χώρα μας όσοι πολιτεύονται γίνονται τσογλάνια, γιατί τα συμφέροντα αυτόματα βρίσκονται πάνω από τις αξίες; (Εξαιρούνται ελάχιστοι άνθρωποι, γιατί πράγματι γνωρίζω ότι αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα)



