ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Συνελήφθησαν ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και ο συνεργός του γιατί απαιτούσαν εκβιαστικά από ημεδαπό διάφορα χρηματικά ποσά για να του παρέχουν προστασία. 

Ο αστυνομικός απαιτούσε από τον ημεδαπό το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως, και στη συνέχεια η παράνομη απαίτηση έφτασε στο ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε η καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ κάθε μήνα.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με αυτόφωρη διαδικασία συνέλαβε τον 34χρονο Αστυνόμο Β΄και τον 34χρονο ιδιώτη για  τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας, και παράβασης καθήκοντος.

Την Πέμπτη 25/9  ο καταγγέλλων έδωσε στον 34χρονο συνεργό του Αστυνομικού το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που επιτηρούσαν το χώρο της συναλλαγής, όπως συνελήφθη και ο αξιωματικός ο οποίος πήγε να παραλάβει τις 5.000 χιλ. ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ.Ο συλληφθείς αστυνομικός στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα το ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πρώτη δημοσίευση 26/9 αναδημοσίευση 29/9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">