ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΧΟΣ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ



Με αίτηση προς τον δήμαρχο Γλυφάδας, τον πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Γιάχος θέτει το ζήτημα θεσμοθέτησης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα, ώστε να υφίσταται στη πράξη μια ισότητα και αναβάθμιση της περιοχής. 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος
τέως Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)
οδός ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 46 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ Κ 165 62
Τηλ: 210.9622.902 κιν: 6974.141.390 Fax: 210.9930.318
e.mail: pgiahos@yahoo.gr


ΓΛΥΦΑΔΑ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
Α Ι Τ Η Σ Η                                                        

Προς:
1) Δήμαρχο Γλυφάδας
2) Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Θέμα: Θεσμοθέτηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
σας συγχαίρω για την εκλογή σας και σας εύχομαι καλή θητεία με γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο αλλά και ουσιαστικό έργο για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Πριν σας αναπτύξω την πρότασή μου κι επειδή οι πιο πολλοί από εσάς είστε πρωτο-εκλεγέντες και πιθανόν να μη με γνωρίζετε, επιτρέψτε μου να σας συστηθώ.

Από το 1966 είμαι κάτοικος και δημότης Γλυφάδας, ενώ από το 1987 έως και το 2006 υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος. Κατά την ίδια χρονική περίοδο διετέλεσα επί πέντε (5) διετίες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τρεις (3) διαφορετικές Διοικήσεις και με τρεις (3) διαφορετικούς Δημάρχους. (Ανδρέα Σούφη, Θεόδωρο Σπονδυλίδη και Στέλιο Σφακιανάκη).
Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 καθώς και στις πρόσφατες του Μάη του 2014 δεν είχα θέσει υποψηφιότητα. Όμως είχα και έχω αυξημένο ενδιαφέρον, για τα όσα διαδραματίζονται στον Δήμο Γλυφάδας, όπου κατοικώ με την οικογένειά μου και όπου είναι και η έδρα της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Έρχομαι τώρα στην πρότασή μου για την θεσμοθέτηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα. Το διαχρονικό παράπονο όλων σχεδόν των Τερψιθιωτών είναι, ότι η Τερψιθέα είναι η «ριγμένη» περιοχή του Δήμου μας, αφού εκτός των πολλών προβλημάτων που έχει η συνοικία, όλες οι υπηρεσίες (Δημαρχείο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ) είναι στην κάτω Γλυφάδα.
Το παράπονο αυτό το ακούω καθημερινά στο μαγαζί μου και το έχω ζήσει πιο έντονα στις θητείες μου στα δημοτικά έδρανα. Παρότι έγιναν κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες, εν τούτοις αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το «ισοζύγιο» εξακολουθεί να είναι εις βάρος της Τερψιθέας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην μεταστέγαση ορισμένων υπηρεσιών στην Τερψιθέα, όπου εκτός απο την τόνωση της τοπικής αγοράς, θα ανακουφιστεί κυκλοφοριακά η ασφυκτιούσα κάτω Γλυφάδα και ο Δήμος θα έχει και οικονομικά οφέλη αφού θα πετύχει και πιο χαμηλά μισθώματα.
Άμεσα όμως μπορεί να γίνει μια κίνηση με τεράστιο συμβολισμό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα και αυτό που σας προτείνω είναι, η θεσμοθέτηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα.

Θα σας θυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια, είχαν γίνει κάποιες παρελάσεις στη Τερψιθέα, αλλά δυστυχώς κάποιοι την κατήργησαν, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και η μόνη δικαιολογία που ακούστηκε, ήταν ότι η οδός Κ. Αθανάτου που είχαν γίνει τότε οι παρελάσεις, ήταν «λέει» πολύ κατηφορική.
Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν η παρέλαση είχε θεσμοθετηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εξακολουθούσε να γίνεται στην Τερψιθέα.

Για να ξεπεραστεί λοιπόν το «εμπόδιο της κατηφόρας», η πρότασή μου είναι η εξής:

1) Τα σχολεία και οι υπόλοιποι παρελαύνοντες, να πηγαίνουν και να αναμένουν την εκκίνηση της παρέλασης, στην οδό Κ. Αθανάτου, στο τμήμα της από την οδό Γ. Γεννηματά και προς το βουνό.
2) Η παρέλαση να ξεκινάει από την συμβολή των οδών Ελ. Ανθρώπου και Κ. Αθανάτου, να συνεχίζει και να αναπτύσσεται στην οδό Γ. Γεννηματά - η οποία δεν είναι κατηφορική - με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη.
3) Η Εξέδρα των επισήμων να τοποθετείται στην πλατεία του Αγ. Τρύφωνα, δίπλα από το περίπτερο.
4) Η δοξολογία να γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα.
5) Τόσο ο πανηγυρικός της ημέρας, όσο και η κατάθεση στεφάνων να γίνεται στο ηρώο που είναι στην γωνία της πλατείας Αγίου Τρύφωνα στη συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Κ. Αθανάτου.
6) Η καθιερωμένη δεξίωση που ακολουθεί μετά την παρέλαση, να γίνεται στον ευρύχωρο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου που είναι απέναντι, στην συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Πέλλης.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
σας διαβεβαιώνω ότι η πρόταση που σας κάνω, είναι παλλαϊκό αίτημα όλων των Τερψιθιωτών, ενώ δεν θα έχει και κανένα οικονομικό κόστος για το δημοτικό ταμείο.

Τέλος κι επειδή όλοι οι κατά καιρούς Δήμαρχοι μιλάνε για αναβάθμιση της Τερψιθέας, ελπίζω ότι αυτή η έμπρακτη κίνηση που σας προτείνω για την ισότιμη μεταχείριση της Τερψιθέας, θα γίνει επί της θητείας ενός Δημάρχου, που είναι «γέννημα θρέμμα» Τερψιθιώτης.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και ελπίζω να αποφασίσετε θετικά, ώστε η επερχόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014, να γίνει στην Τερψιθέα.

Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ να ενημερωθώ για την εισαγωγή του θέματος στο Σώμα, προκειμένου να παρευρεθώ και αν χρειασθεί να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.


Ο αιτών

Παναγιώτης Γ. Γιάχος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΧΟΣ: ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">