ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Με δελτίο τύπου η παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» καλεί την διοίκηση του δήμου να προχωρήσει άμεσα στη νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να επανεξετάσει το θέμα της επαναφοράς των σχολικών επιτροπών σε κάθε σχολική μονάδα.

Εμείς επισημαίνουμε ότι ποτέ δεν υπήρξε διαδικασία ενημέρωσης τι αξιώνουν οι σχολικές επιτροπές, τι ανάγκες έχουν τα σχολεία μας, πόσα χρήματα ζητούν από τον προυπολογισμό του δήμου, και στη συνέχεια πως γίνετε η ανάθεση των εργασιών.

Επί πολλές τετραετίες, πολλοί επαγγελματίες συμπολίτες μας δεν ενημερώθηκαν ώστε να συμμετάσχουν στα έργα επισκευών, και προσωπικά δεν γνωρίζω πως γίνετε η ανάθεση καθώς και η κατάθεση προσφορών επαγγελματιών από τις σχολικές επιτροπές.

Τονίζω ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση - καταχώρηση στον ηλεκτρονικό τοπικό τύπο - από την πλευρά του δήμου, και από την πλευρά των σχολικών επιτροπών, άρα υπάρχει αδιαφάνεια στις εν λόγω διαδικασίες που αφορούν το δημόσιο χρήμα.

Επιφυλάσσομαι να το θέσω ως αίτηση στο δήμο Γλυφάδας για απάντηση από τους διοικούντες. 

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ή ΠΕΔΙΟ ΑΓΟΝΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου μας και πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας κ. Άννυ Καυκά, με αναλυτικό δελτίο τύπου ενημέρωσε τους δημότες πριν λίγες μέρες για τις εργασίες συντήρησης που έγιναν στα σχολεία της πόλης μας.

Φαίνεται πως το δελτίο τύπου αποσκοπούσε επικοινωνιακά στη δημιουργία εντυπώσεων στους πολίτες που δεν έχουν άμεση επαφή με τη λειτουργία των σχολείων. Άλλωστε, η σχολική κοινότητα και οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολειά της πόλης μας γνωρίζουν πολύ καλά και υφίστανται καθημερινά την κατάσταση που υπάρχει και τις τεράστιες λειτουργικές ελλείψεις. Και δυστυχώς αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους.

Η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Κόκκορη απάντησε άμεσα, διεκδικώντας ως έργο της απερχόμενης διοίκησης τις εργασίες αυτές. Ξέχασαν βέβαια την απαράδεκτη τακτική τους με τους απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και την περικοπή των πιστώσεων συντήρησης προκειμένου να μεταφερθούν πιστώσεις σε ασφαλτοστρώσεις και άλλα έργα βιτρίνας ενόψει των εκλογών!!!

Και στα δύο δελτία τύπου δεν είδαμε την παραμικρή αναφορά στην τεράστια περικοπή από τη μεριά της μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά – Βενιζέλου των πιστώσεων που αφορούν τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων. Και βέβαια ούτε κουβέντα για τις εγκληματικές πολιτικές απαξίωσης και υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου που υλοποιεί σταθερά η Κυβέρνηση. Όμως βρήκαν πεδίο για να «τσακωθούν όταν για σχεδόν δυο μήνες τώρα συμφωνούν σε όλα και δεν έχουν πει κουβέντα ούτε για το ξεπούλημα της παραλίας.

Με λίγα λόγια, οι δήθεν «ανεξάρτητοι από τα κυβερνητικά κόμματα» συνδυασμοί, αντί να καταγγείλουν την κυβερνητική πολιτική και να προτείνουν τρόπους διεκδίκησης και εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων για την συντήρηση και λειτουργία όλων – χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις - των σχολικών μονάδων της πόλης, προχωρούν σε ανέξοδες επικοινωνιακές τακτικές ή άγονες αντιπαραθέσεις. Όμως οι πολίτες- και εν προκειμένω τα μέλη της σχολικής κοινότητας - τους έχουν μάθει καλά από την καλή και την ανάποδη και απαιτούν οριστικές λύσεις και όχι φανφάρες και άγονους ανταγωνισμούς.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί ότι η συντήρηση και λειτουργία των σχολείων της πόλης μας με την εξασφάλιση στον ανώτερο βαθμό της ασφάλειας και της υγείας των μαθητών της Γλυφάδας δεν πρέπει να είναι απλά μέσα στις προτεραιότητες αλλά βασική υποχρέωση της δημοτικής αρχής και της πολιτείας και καλεί τη δημοτική αρχή, αφήνοντας κατά μέρος τις αδιέξοδες επικοινωνιακές πολιτικές:
· Να διεκδικήσει αγωνιστικά την καταβολή των θεσμοθετημένων αλλά και των αναγκαίων πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την περιφέρεια.

· Να λάβει εξ αρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με έγκαιρη χορήγηση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για συντήρηση, θέρμανση,και λοιπές ανάγκες.

· Να προχωρήσει άμεσα στη νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η μη λειτουργία των οποίων αποτελεί σημαντική τροχοπέδη στην ομαλοποίηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

· Να επανεξετάσει το θέμα της επαναφοράς των σχολικών επιτροπών σε κάθε σχολική μονάδα κάτι που για μας αποτελεί βασική διεκδίκηση.

· Να αντισταθεί στη χρησιμοποίηση της Αυτοδιοίκησης ως μοχλού πίεσης για να περάσει η πολιτική της ανταποδοτικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης στα σχολεία, πολιτική που αποτελεί βασική επιλογή της μνημονιακής συγκυβέρνησης.


Γλυφάδα 18 Οκτωβρίου 2014
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">