ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βασικός πολιτικός μας στόχος είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει για την πορεία της χώρας. Εκλογές το συντομότερο δυνατό, που θα αναδείξουν κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των κοινωνικών και πολιτικών συμμάχων του.

Η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της αριστεράς, η υλοποίηση του προγράμματός της, καθώς και η απόκρουση των σεναρίων περί αριστερής παρένθεσης, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά μια πορεία αγώνων, συγκρούσεων με μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα και με επιλογές της ευρωπαϊκής ελίτ. Μια διαρκή προσπάθεια αναδιάταξης των συσχετισμών σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Συνεπώς, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργηθεί εφησυχασμός ή αίσθηση ευκολίας ή τάσεις αναδίπλωσης με την αυταπάτη ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η εύνοια του συστήματος, το οποίο άλλωστε θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να προκαλέσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα πρέπει να επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε με μεγαλύτερη ευχέρεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Στις παρούσες συνθήκες ο στόχος αυτός είναι πραγματοποιήσιμος.

Συνεχίζουμε να βαδίζουμε και να επεξεργαζόμαστε την πολιτική μας στη συγκεκριμένη συγκυρία με την ευθύνη των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρή και συγκροτημένη πολιτική δύναμη της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα η δύναμη σταθερότητας στην χώρα.

Η εγγύηση της σταθερότητας. Όχι μόνο γιατί είμαστε το πρώτο σε δύναμη κόμμα, με διαφορά που όλο και διευρύνεται. Αλλά γιατί έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης, και ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης. Γιατί είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε έναν νέο δρόμο, μακριά από την σημερινή πολιτική που μόνο αδιέξοδα και κοινωνική καταστροφή μπορεί να προκαλέσει. Γιατί βάζουμε πάνω από οτιδήποτε άλλο, την δημοκρατία και τους κανόνες της. Γιατί έχουμε εδραιώσει το διεθνές μας κύρος, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε –για λίγο ακόμα- στην αντιπολίτευση.

Γιατί δεν είμαστε δέσμιοι κανενός ιδιοτελούς συμφέροντος, εγχώριου ή διεθνούς. Γιατί οι μεταρρυθμίσεις που μας αφορούν είναι προς όφελος της κοινωνίας και μόνο. Και γιατί έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα και σχέδιο διεξόδου. Γύρω από το πρόγραμμα αυτό επιδιώκουμε μια ευρύτατη συνεννόηση. Για να υπερασπιστούμε την χώρα και την κοινωνία. Για να διαπραγματευτούμε ενεργά το πρόβλημα του χρέους. Επιδιώκοντας ταυτόχρονα μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση για μας υπάρχει μια μεγάλη τομή. Ή με τα Μνημόνια και την κρίση, η με τον λαό και την διέξοδο. Ή με το μνημόνιο, ή με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Είναι δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Πάνω σε αυτή την τομή καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση. 

Κανείς δεν έχει δικαίωμα σε τέτοιες στιγμές να παίζει πολιτικά παιχνιδάκια πάνω στην πλάτη του λαού. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: 

Σχόλιο: Κανείς δεν έχει δικαίωμα - ειδικά αυτή τη περίοδο - να μην ισχύσουν τα αυτονόητα, και δυστυχώς το μοντέλο σε μικρογραφία στη τοπική αυτοδιοίκηση, προσωπικά, δεν με καλύπτει σε κανένα βαθμό. Από τις γενικεύσεις πρέπει να περνάμε στην εξειδίκευση και να συγκεκριμενοποιούμε, ενώ είναι αυταπόδεικτη η αποσιώπηση και μπορεί ο κάθε ένας να κρίνει ότι δεν υφίσταται σχέση διαφοροποίησης ανάμεσα στους διοικούντες και τους αντιπολιτευομενους όσων αφορά ριζικές αλλαγές και πραγματική εκπροσώπηση του συνόλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">