ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ''ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ'' ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 

Ως κάτοικοι της περιοχής ουδέποτε φανταστήκαμε, ονειρευτήκαμε, οραματιστήκαμε την περιοχή μας βορά στα ισχυρά συμφέροντα μιας ολιγαρχίας (...) και όλους εμάς απ' έξω θεατές να πληρώνουμε εισιτήριο... με την ίδια μας τη ζωή.

Οι προσφυγές από δεκάδες συμπολίτες μας στα Νότια, και συγκεκριμένα από την Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Άλιμο, Σαρωνικό, και Κορωπί, στο ΣτΕ, γκρεμίζουν τα σχέδια της επονομαζόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Οι κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν μαζικά προσφυγές στο ΣτΕ για να διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αττικής.
Οφείλω να θυμίζω ότι όσων αφορά τα ερτζιανά - συχνότητες (δημόσια αγαθά) που παραχωρήθηκαν εξ ολοκλήρου σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές - ακόμη και έπειτα σειρά διώξεων και κατασχέσεων του Γλυφάδα fm - δεν υπήρξε ίχνος αρωγής από την πλευρά τόσο των δήμων όσο και των δημοτικών συμβούλων και κατοίκων. Ακόμη και έπειτα αιτήσεων στο δήμο το θέμα κουκουλώθηκε από το σύνολο αιρετών και των κατ'επίφαση εθνικών και τοπικών μέσων ενημέρωσης. Κάποια στιγμή σίγουρα ρώτησαν τα παιδιά σας τι ακριβώς κάνετε όσων αφορά την εν λόγω περίπτωση, και αντί της απαντήσεως που οφείλατε σπείρατε έωλες και ανυπόστατες απαντήσεις. Βλέπουμε και γνωρίζουμε πως λειτουργεί το κοινωνικό σύνολο στη χώρα μας, και πάντα αποδεικνύεται στη πράξη ότι ο χαρακτήρας είναι μονομερής και μονοδιάστατος.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν οι δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς και 80 κάτοικοι των δήμων αυτών, και ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση και η αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας, που ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνει μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου.

Μια έκταση 80 χιλιομέτρων στα χέρια λίγων ιδιωτών που θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα για τις εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων - δημοτών.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι παραβιάζονται τα άρθρα 5 και 25 του Συντάγματος, όπως παραβιάζεται πληθώρα διατάξεων του Αστικού Κώδικα και της νομοθεσίας νόμος 2971/2001 που προστατεύει τον αιγιαλό, ενώ παραβιάζονται και οι διατάξεις που προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία.

Οι δήμοι ισχυρίζονται πως η παραχώρηση των εκτάσεων παραβιάζει συνταγματικές αρχές και πως ορισμένα προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητα.

Στο Π. Φάληρο μεταβιβάστηκαν 330 στρέμματα, στη Γλυφάδα 278 στρέμματα, και 2.000 μέτρα αιγιαλού στον Άγιο Κοσμά, στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εκχωρούνται το δημαρχείο και 447,5 στρέμματα.

Παραχωρούν στην Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.  υγροβιότοπους, αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές NATURA, και τις παραλίες μας, και οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των ΚΥΑ με τις οποίες μεταβιβάστηκαν οι παραλιακές εκτάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι μεταξύ των προστατευμένων περιοχών που έχουν παραχωρηθεί στην επίμαχη εταιρεία είναι οι Αλυκές Αναβύσσου έκτασης 669.095 τετραγωνικών μέτρων, που έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος Α΄ προτεραιότητας, ενώ άλλες προστατευόμενες περιοχές που μεταβιβάστηκαν, είναι εντός αρχαιολογικών χώρων, δασικών εκτάσεων και αιγιαλών, που προστατεύονται επιπρόσθετα τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την νομοθεσία.

Τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν στην εταιρία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» που δημιούργησε η κυβέρνηση με το 100% των μετοχών της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία θα εκποιήσει το σύνολο της έκτασης.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου, και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η διαπλοκή θα διευρυνθεί στο 100% εξαφανίζοντας πλήρως κάθε αυτούσια αμιγώς τοπικού χαρακτήρα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις, ώστε να υφίσταται αποκλειστικά η διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεκδοτών, και των εφοπλιστών.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ''ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ'' ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">