ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό" έγραφε το μεγάλο πανό στην κεφαλή της πορείας, της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό, που ξεκίνησε την Κυριακή 30/11 από το μετρό Αργυρούπολης και κατέληξε στην πλατεία Βάρναλη.
Τη βούλησή τους κατά των σχεδίων της κυβέρνησης και του ομίλου Λάτση εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής ώστε ολόκληρη η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού να γίνει αποκλειστικά Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, και αναψυχής.
Από τις 12 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο μετρό της Αργυρούπολης οι κάτοικοι με πανό ενάντια στην πώληση του Ελληνικού. Ταγμένοι κατά της ''ανάπτυξης'' του τζόγου, των ουρανοξυστών, και της τσιμεντοποίησης του παραλιακού μετώπου που θα ρημάξει το περιβάλλον.

Το "παρών" στη πορεία έδωσε ο τέως δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Νίκος Πυρουνάκης, και αντιπροσωπεία τοπικών φορέων.

Στις 12:40 η πορεία ξεκίνησε από το μετρό Ελληνικού προς την πλατεία Βάρναλη και σε όλη τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν από την ντουντούκα συνθήματα κατά του ξεπουλήματος στην οικονομική ελίτ.

Η πορεία για τα δεδομένα μιας τοπικής κοινωνίας που δεν διαθέτει άμεσες και μαζικές δομές ενημέρωσης, και χειραφετείται από διαπλεκόμενα (...) θεωρείται πετυχημένη, ενώ συγκεκριμένα κέντρα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους.

Παρακολουθείστε σημερινό βίντεο από την πορεία, και την δήλωση του Χρήστου Κορτζίδη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">