ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση -σε συνεννόηση με την τρόικα- να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών.
Δεν θα τα καταφέρουν.

Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο πρωθυπουργός πιθανότατα θα προχωρήσει σήμερα, Τρίτη σε διάγγελμα προκειμένου να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης και ενδεχομένως να ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον αυτό έχει ήδη «κλειδώσει».

Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ερρίφθη ο κύβος για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Κατά τις πληροφορίες από κυβερνητικες πηγές, εφόσον η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής δεν έχει αποτέλεσμα, θα ακολουθήσουν η δεύτερη προσπάθεια στις 23 Δεκεμβρίου και η τελευταία ψηφοφορία ορίζεται στις 29 Δεκεμβρίου.

Όλες οι κινήσεις σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποφασίστηκαν σε μυστική σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο το μεσημέρι της Δευτέρας. Νεότερη σύσκεψη θα έχουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την Τρίτη.

Ήδη, έχουν ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την απόφαση της κυβέρνησης να εκκινήσει τις διαδικασίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">