ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ''

Μέσα στη θυελλώδη συγκυρία που διαμορφώνουν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με την απέλπιδα προσπάθεια της άρχουσας τάξης να σώσει την κυβέρνησή της και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη ιστορική πρόκληση της προετοιμασίας για να σχηματίσει μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" καλούν τα μέλη, τους υποστηρικτές και τους φίλους τους σε μια Πανελλαδική Συνάντηση για πολιτική συζήτηση και συντονισμό δράσης.

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνάντησης διοργανώνεται την πρώτη μέρα, Σάββατο 20/12, ανοικτή πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον γνωστό μαρξιστή συγγραφέα και ηγέτη της ΙΜΤ (Διεθνής Μαρξιστική Τάση) Άλαν Γουντς. Ώρα έναρξης 17.30 στην αίθουσα του ART GARAGE, Σολωμού 13, Εξάρχεια.


ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; Ο όρος επανάσταση σήμερα σε τι ακριβώς μεταφράζεται;
Απ' όσο γνωρίζω και θυμάμαι ήμουν ο πρώτος και μοναδικός λειτουργός στα ερτζιανά, στα νότια προάστια, που έθεσα δημόσια τον όρο.

Ήμουν ο πρώτος που διαπίστωσα, ότι στη βάση της κοινωνίας, όποια και να είναι η πολιτικοοικονομική κατάσταση ουδείς επαναστατεί.

Ήμουν ο πρώτος που διαπίστωσα, ότι η λαϊκή βάση εναρμονίζεται με τα όποια δεδομένα πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται και δεν συμμετάσχει σε μια άμεση λαϊκή εξέγερση, και χαρακτηρίζει ποικιλοτρόπος όποιον οι όποιους τους δείξουν τη συγκεκριμένη οδό.

Ήμουν ο πρώτος που κάλεσα δημόσια για μια λαϊκή εξέγερση κατά των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας ποια είναι η μετεξέλιξη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

Και τέλος, ήμουν και είμαι αυτός που γνωρίζω τις αντιδράσεις και τη λειτουργία της μάζας, και του κάθε ενός ξεχωριστά, όταν τους παρέχεις πρωτόγνωρα δεδομένα απ' όσα τους ''σερβίριζαν'' τόσο τα καθεστωτικά μονοπωλιακού τύπου κρατικά μέσα, όσο και στη συνέχεια τα διαπλεκόμενα.

Σε πόσες κυβερνητικές καρέκλες μεταφράζεται σήμερα ο όρος Επανάσταση;

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004
Διώξεις και Κατασχέσεις

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Προσπάθησε να μάθεις τι ισχύει σήμερα στη Γλυφάδα, όσων αφορά την αριστερά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">