ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Καθώς αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να λάβει άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του, σήμερα Τετάρτη προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης τόσο προς τον ίδιο, όσο και στους άλλους τρεις απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη. 

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης υπό κατάληψη τελεί το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου στεγάζεται η πρυτανεία του Ιδρύματος, από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει. Πορεία αλληλεγγύης προγραμματίζεται για τις 17:00 στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Ηράκλειου προχώρησε το πρωί μια ομάδα νεαρών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Οι νεαροί βρίσκονται στη Λότζια, από τις 07:30, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου. Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης.

Χθες, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό που πραγματοποιήθηκε ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία προχώρησε σε 31 προσαγωγές, από τις οποίες 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορα αδικήματα.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">