ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Έντονος προβληματισμός ακολούθησε το χθεσινό αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στα στρατόπεδα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στους ανεξάρτητους βουλευτές που έσπευσαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα.

Πρώτο στραπάτσο για την κυβέρνηση στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Μόλις 160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα - 135 καταψήφισαν την πρόταση δηλώνοντας «παρών» ενώ 5 βουλευτές απουσίαζαν - Την Τρίτη 23/12 στις 12 το μεσημέρι η 2η ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ

Αλ. Τσίπρας: «Απόψε κατέρρευσε η στρατηγική του φόβου, πολύ σύντομα ο λαός μας θα είναι ο πρωταγωνιστής στις εξελίξεις»

Α. Σαμαράς: «Ήταν απόψε η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες. Έχουμε μπροστά μας άλλες δύο. Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί ΠτΔ. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για τη χώρα και πιστεύω ότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους βουλευτές που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν Σταύρο Δήμα».

Π. Σκουρλέτης: «Το αποτέλεσμα κάτω από τον πήχη που είχε θέσει η κυβέρνηση».

Φώτης Κουβέλης: «Οι βουλευτές κατέδειξαν και έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές που έχουν λυγίσει την Ελλάδα και την κοινωνία. Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα, ανοίγει ο δρόμος για εκλογές».

Σπ. Λυκούδης: «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι δύσκολα θα επιτευχθεί η εκλογή»

Στο ίδιο κλίμα, υπουργοί και βουλευτές στην πλειονότητά τους μιλούσαν για «οριακά διαχειρίσιμο αποτέλεσμα», που πιθανότατα οδηγεί στις κάλπες.

Ντόρα Μπακογιάννη: «περίμενα να πάμε καλύτερα».

Βασίλης Καπερνάρος«Παρών αν δεν υπάρξει συναινετική πρόταση»

Παναγιώτης Μελάς«Χθες, ψήφισα "παρών" και στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε, θα είμαι προς θετική κατεύθυνση»

«Ο έλληνας πρωθυπουργός χάνει στον πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής» τονίζει το πρακτορείο Reuters σημειώνοντας ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">